Jeremaya Gattwold 1 228 Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Balsamista jest mangą stworzoną przez Mitsukazu Mihara. W Polsce jest ona sprzedawana przed wydawnictwo Hinami. Historia została zawarta w 7 tomach i jest przeznaczona dla ludzi dojrzałych. Shinjuurou Mamiya jest balsamistą. Zajmuje się on ciałami zmarłych osób, aby te stały się tak piękne jak za życia. W ten sposób nie pomaga samym zmarłym lecz rodzinie która boryka się ze śmiercią bliskiego. Każdy rozdział mangi opowiada zazwyczaj inną historie z życia klientów Shina. Są to zazwyczaj smutne i wzruszające przeżycia które kończą się śmiercią i rozpaczą. Gdy zakupiłem i przeczytałem pierwszy tom natychmiast zamówiłem 6 kolejnych. Historia ta skłania człowieka do refleksji jak ważne jest ludzkie życie. Z jakimi problemami muszą spotykać się osoby po śmierci bliskiego. Sam po przeczytaniu rozdziału siedziałem i myślałem nad ceną ludzkiego życia i czy warto robić coś po czym sprawie kłopot innym. Polecam tą mangę dla wszystkich miłośników dramatów. Historie zawarte w tych 7 tomach zapadną mi w pamięć na długo. Zostawiam link do MALa tej mangi: https://myanimelist.net/manga/544/Shigeshoushi?q=Shigeshoushi Dziękuje za przeczytanie tej recenzji ;) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 6 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2016 Stylistycznie recka mi przypomina wypociny Shinozakiego i nie jest źle, ale mało jak dla mnie. :p Ogólnie dobra robota, recenzji mang prawie na forum nie ma więc świetnie, że się ktoś znalazł i coś wrzuca ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi