Jeremaya Gattwold 1 228 Opublikowano 11 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2016 Sakamachi no Apollon gatunek: dramat, romans, szkolne, muzyczne kategoria wiekowa: dla widzów dojrzałych Ocena na MALu: 8.48 Kaoru Nishimi ze względu na prace ojca zmienił miejsce zamieszkania. Trafia do nowej szkoły w nowym mieście. Jest introwertykiem i zawsze miał problemy w nawiązaniu znajomości. Często się stresuje i jedynym sposobem aby się uspokoić jest wyjście na świeże powietrze (przeważnie dach). Tam właśnie (na dachu) spotyka Sentarou Kawabuchi. Jest on typem łobuza i nieuka. Chłopaki po krótkiej sprzeczce zaprzyjaźniają się. Łączy ich wspólna pasja do muzyki. Kaoru preferuje muzykę klasyczną graną na pianinie. Sentarou gra na bębnach. Kawabuchi nakłania Nishimi do wspólnej gry Jazzu. Swoim zachowaniem zwrócili oni uwagę Ritsuko która stanie się później przyczyną miłosnych rozterek bohaterów. Wzgórze Apolla jest historią o miłości, muzyce, ale szczególnie o przyjaźni. Pokazuje jak ważne są emocje międzyludzkie. Historia która niektórych może doprowadzić nie raz do łez, ale również spowodować rogala na twarzy. Wiele wątków i problemów które zamykają się w tych dwunastu pięknych odcinkach. Obejrzałem ten tytuł na raz i ofiarowałem ocenę 9. Później obejrzałem go jeszcze raz i wywołał na mnie takie same emocje jak przy pierwszym oglądaniu. Link do MALa: https://myanimelist.net/anime/12531/Sakamichi_no_Apollon Kolejna słaba recenzja .-. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi