Sylwia ;* 13 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Obiecałeś mi, że wrócisz, gdy zimą Cię żegnałam; Me łzy ocierałeś, gdy gorzko płakałam. Uśmiech Twój pamiętam i mundur na ciele; mówiłeś, że na pomoc czekają przyjaciele. Zniknąłeś dnia tego za lasem wysokim; żegnały Cię na nawet błękitne obłoki. Kolejny dzień minął i nie ma tu Ciebie, zniknęły już dawno obłoki na niebie. Modliłam się co dzień do Boga, o zdrowie; o to, bym jak najszybciej mogła spać przy Tobie. Lecz próżne me modlitwy i próżne starania; bo Ten, tam na górze nie zna zmiłowania. I zabrał mi Ciebie ze świata tego; byś już nigdy nie musiał oglądać złego. A mnie tu zostawił, na wojnie, bez serca; bo wyrwał mi je z piersi, jak skryty morderca. A Ty? Czy widzisz mnie z wysoka? Widzisz swoją żonę, kobietę, tą co szlocha? Nie chcę byś patrzył, bo cały świat znienawidziłam; siebie najbardziej, bo Ci uwierzyłam. Jak ptactwu wolnemu odejść pozwoliłam; i wtedy to na wojnie na zawsze straciłam. Za późno już na żale, modlitwy, na płacze; bo wiem już na pewno, że Cię nie zobaczę. Wtedy zimą, gdy wrócić obiecałeś; wtedy nie wiedziałam, że mi w oczy łgałeś! Praca w 100% moja. Jestem jej autorką, podpisuje się pod nią, by nie było niedomówień. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 żegnały Cię na nawet błękitne obłoki. na na :D Poza tym praca bardzo fajna, podoba mi się. Proste rymy brak jakichś środków stylistycznych to troszkę minus. Daję lajka i czekam na następne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szara Mysza 210 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Ten wiersz wstawiasz wszędzie na forach, więc może coś nowego byśmy tu zobaczyli? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Następny raz czcionka w której nie trzeba mrużyć oczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Świetne, zdecydowanie czekam na więcej ! Następny raz czcionka w której nie trzeba mrużyć oczu. Z tego co wiem, biały styl nie jest już wspierany i ma zostać usunięty, na czarnym wygląda to dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s t a r g i r l 3 949 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Obiecałeś mi, że wrócisz, gdy zimą Cię żegnałam; Me łzy ocierałeś, gdy gorzko płakałam. Bardzo mi się podoba !! Leci lajk i czekam na wiele wiele więcej :D!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiapatyMurwa 1 057 Opublikowano 25 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Bardzo ładny :D Jedna z nielicznych tu osób, które rymują tak jak się powinno :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..CytrynQa.. 0 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Nawet nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi