Tymbarkowa :3 1 854 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 PORWANIE GATUNEK: Thriller, Akcja PREMIERA: 23 września 2011 (Polska) 23 sierpnia 2011 (świat) PRODUKCJA: USA REŻYSERIA: John Singleton SCENARIUSZ: Shawn Christensen GŁOWNI BOHATEROWIE: Nathan (Taylor Lautner) Karen (Lily Collins) Frank Burton (Alfred Molina) Dr Bennett (Sigourney Weaver) Kevin (Jason Isaacs) Mara (Maria Bello) OPIS FILMU: Nathan Harper wiedzie zwyczajne życie, nie wyróżnia się - jest prostym nastolatkiem. Pewnego dnia wraz ze swoją koleżanką Karen znajduje w internecie swoje zdjęcie. Nie było by to nic złego, gdyby nie fakt, że owa fotografia zamieszczona jest na stronie z zaginionymi ludźmi. Chłopaka postanawia dowiedzieć się prawdy. W momencie kiedy dowiaduje się wszystkiego, jego życie zmienia się o 180 stopni.. MOJA OPINIA: Jestem pod mega wrażeniem. Dawno nie obejrzałam tak genialnego filmu. Sama fabuła jest genialna, a w połączeniu z aktorami, efektami itp robi jedno wielkie "WOW". Wiadomo, jest to film akcji więc niektóre momenty są przesadzone, ale oglądając nie koniecznie zwróci się aż taką uwagę na to. Nie chciałam pisać zbyt wiele w opisie bo jednak za dużo bym wam zdradziła, ale prawda jest taka, że gdy chłopak dowiaduje się całej prawdy o swoim życiu film rozkręca się tak bardzo, że nie chce się nawet mrugnąć xD Jeśli chodzi o aktorów - fanką Lautnera nie jestem, ale w roli Nathana spełnił się bardzo dobrze.. Tak samo Lily Collins, aktora idealnie wcieliła się w swoją postać za co mega plus. Muszę się przyznać, że jest to kolejny film z niewielu, na którym (niestety xD) się popłakałam. Ocena końcowa ode mnie to 10/10. Gorąco polecam! CIEKAWOSTKI: Film kręcono w Brownsville, Pittsburgh oraz Sutersville (Pensylwania, USA). Zdjęcia do filmu rozpoczęły się 12 lipca 2010 roku, a zakończyły 3 maja 2011 roku. Błędy w filmie Gdy Nathan przegląda zdjęcia, do pokoju wchodzi jego mama. W oknie widzimy, że jest dzień. Kiedy matka schodzi po schodach jest już noc. W jadłodajni, gdy kamera obraca się tam i z powrotem w czasie dialogu Franka Burtona z Nathanem, czasem na wielkich czerwonych kubkach widnieje napis "Coca-Cola", a czasem nie. Podobny błąd z ustawieniem dzieje się z filiżankami: raz w jednej tkwi słomka, a czasem w dwóch. W 54. minucie, gdy Nathan i Karen przyjeżdżają do domu, w którym ukryty jest czip, Nathan podnosi rzeczy z biurka. Kładzie pistolet obok pieniędzy, jednak w następnym ujęciu widać zupełnie inną pozycję tych przedmiotów - pistolet i pieniądze są po przeciwnej stronie stołu, a album znika. ZWIASTUN: http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+3+%28polski%29-25970 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Filmu nie oglądałem i pewnie nie obejrzę. Cóż mówiąc szczerze nie zachęciłaś mnie do obejrzenia go. Nie podoba mi się taki "potoczny język" wypowiedzi. Myślę że wiesz o co mi chodzi. Widać że pisałaś to pod wpływem emocji "pofilmowych" przez co ocena jest subiektywna, moim zdaniem to duży błąd, filmy powinno oceniać się w miarę obiektywnie. No i do zmiany te powtarzające się słowa bo dziwnie się to czyta. Ogólnie praca wydaje mi się dość uboga :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terr0rYstka 10 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Łap + Opisałeś większość, filmu nie widziałam, ale teraz na pewno obejrzę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyńka 2 434 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Wow...jeżeli Tymbark płacze na filmie to już musi być coś na rzeczy. Recenzja w porządku, wszystko bardzo dobrze opisane, kolory świetnie dobrane chociażby do "okładki" filmu. + Bardzo ciekawy jest motyw z błędami w filmie, to mi się najbardziej podoba. Dobra robota! :cmok: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasia! 3 386 Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Czy tylko mi plakat skojarzył sie z plakatem do "Zbuntowanej"? Recenzja świetna, ale też trochę nie podoba mi się jak to ujął "subiektywna" opinia, trochę jak dla mnie przesadzona, ale każdy ma inne zdanie. plusik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi