GryTrean 677 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Często na serwerze padają te same pytania, więc tutaj napiszę te najczęsciej spotykane, oraz napiszę do nich rozwiązanie. [P] Dlaczego zostałem zabity? [O] Po śmierci masz 30 sekund by wpisać !fk <powód>. Jeśli nie wiesz za co zostałeś zabity, możesz wykorzystać tą komendę by spytać antyterrorystów. [P] Jak sprawdzić ile mam respektu? [O] Twój respekt, ilośc zabójstw na innych graczach, ilość buntów, życzeń oraz ilość przeżytch rund jako strażnik możesz sprawdzić pod komendą !gang. Pod ową komendą znajdziesz również informacje oraz opcje dotyczące twojego gangu o ile takowy posiadasz. [P] Zostałem zfreekillowany, co zrobić? [O] I tutaj przyda nam sie komenda !fk <powód>. Po wpisaniu tej komendy, CT może wybrać jedną z niższych opcji: Odrzucić "zapytanie", odpowiadając Ci dlaczego nie było freekilla. Odrodzić gracza zgłaszającego. Dać graczu zgłaszającemu duszka w następnej rundzie. Dać graczu zgłaszającemu freedaya w następnej rundzie. Jeśli CT odrzuci twoje zapytanie, a na serwerze nie ma admina, możesz napisać skargę. Te jednak polecam(y) składać tylko jeśli freekill był celowy bądź odpowiednio duży (czyli tzw. massfk). Skarga za jednego freekilla dużo nie da, a zabierze dużo czasu zarówno tobie, jak i opiekunowi. [P] Jak mam użyć ruletki? [O] Ruletke znajdziesz pod !ruletka bądź !los. Ruletkę oraz wszystkie do niej podobne komendy typu !sklep czy !gang znajdziesz również pod komendą !menu. [P] Jak się w to gra? [O] Jeśli jesteś nowym graczem, polecam zacząć od przeczytania regulaminu. Jeden raz nie wystarczy, gdyż na serwerze jest dużo zasad, a większości trzeba się nauczyć prawie na pamięć. Później polecam grać "ostrożnie", czyli patrzeć co robią inni, i jeśli umrzesz zapytać za co, i następnym razem tego nie robisz. Na forum istnieje również PORADNIK DLA POCZĄTKUJĄCYCH, jednak ten jest już przestarzały i źle napisany, więc nie wszystko tam napisane się zgadza. [P] Co daje vip? [O] Pełny opis VIPa znajdziesz w naszym sklepie: KLIK [P] Jak kupić VIPa? [O] VIPa na naszym serwerze możesz kupić w kilka różnych sposobów. Będąc na serwerze, możesz wpisać !sklepsms i kupić VIPa od razu z poziomu serwera za pomocą SMS. Możesz go również kupić w naszym sklepie online który znajdziesz TUTAJ [P] Jak on skacze dwa razy? Co do doublejump, jak go dostać/mieć? [O] Doublejump to jeden z przywilejów VIPa. [P] Jak użyc spadochron? [O] Spadochron użyjesz będąc w powietrzu poprzez użycie komendy +use. Standardowo jest to przycisk "E" [P] Co daje rasa? [O] Opis każdej rasy znajdziesz pod komendą !rasa [P] Co daje/czym jest gang? [O] Gang to grupa, do której możesz dodawać użytkowników (maksymalnie 9) gdzie zbieramy respekt, a za niego ulepszamy aspekty takie jak: Życie, Obrażenia, Szybkość, Mniejszą Grawitację, Szansa na obrócenie przeciwnika oraz dodatkowa kasa za zabicie. [P] Jak być guardem? [O] Jeśli na serwerze jest otwarta rekrutacja, możesz napisać podanie w TYM DZIALE. Musisz jednak pamiętać o napisaniu podania według wzoru oraz spełnianiu wymagań. Wzór oraz listę wymagań znajdziesz TUTAJ [P] Jakie są komendy na serwerze? Jaka jest komenda na... [O] Większość komend serwera znajdziesz TUTAJ [P] Mogę do CT? [O] Zadając to pytanie zazwyczaj odpowiedzią jest NIE. Jeśli jednak wiesz, że masz przegrane przynajmniej 120 minut na serwerze, znasz regulamin, mapę, wiesz jak się prowadzi, masz chęć prowadzenie, masz mutacje i nie masz Mute'a, śmiało możesz wpisać !guarda. Jeśli jest to twój pierwszy raz w CT, przeczytaj pytanie niżej. [P] Nie ogarniam CT, co zrobić? [O] Jeśli krótko grasz w drużynie antyterrorystów, ciężko może być ogarnąć. Żeby jednak szło Ci lepiej, możesz skorzystać z TEGO poradnika. [P] Skąd wziąć respekt? [O] Respekt rozdawany jest co 5 minut na serwerze. Dodatkowo możesz go otrzymać z życzeń, za zabójstwa, w trakcie zabaw, za przeżycie/wygranie zabawy. Dodatkowo, co jakiś czas na serwerze organizowany jest konkurs. W takim konkursie najczęsciej nagrodą jest właśnie respekt. Aby sprawdzić listę aktualnych konkursów, wejdz TUTAJ. [P] Jak sprawdzić ile mam kasy? [O] Pieniądze używane w sklepie to zwykłe, CS'owe $. Znajdziesz je pod minimapą/radarem. [P] CT zabił mnie bo nie patrzałem się na północ. Przecież w CSie nie ma kierunków, skąd mam wiedzieć gdzie jest północ czy jakikolwiek inny kierunek? [O] Obok radaru jest biała, mała strzałka. Ta strzałka wskazuje północ. Strzałka ta obraza cię wraz z twoim kierunkiem patrzenia. Na przeciwko północy, jest południe. Po prawo północy jest wschód, a po lewo jest zachód. [P] Co mogę otrzymać z tej całej ruletki? [O] Listę możliwych bonusów znajdziesz TUTAJ W przyszłości pojawi się więcej pytań i odpowiedzi. Wszelkie propozycję proszę pisać mi na PW. Proszę o nie komentowanie tematu. Copyright by GryTrean dla CS-CLASSIC.PL Wszelkie prawa zastrzeżone. Dla osób nieupoważnionych zabronione jest kopiowanie tematu! Edytowane 15 Listopada 2016 przez GryTrean 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi