Marina. 1,405 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 (edited) Marina. - Cześć! Mam zaszczyt przeprowadzić kolejny wywiad dla naszej sieci cs-classic! Dzisiejszym gościem jest znany wszystkim Shino, admin TS3. Witaj może nam się przedstawisz? Shinozaki - Witam ponownie, z tej strony Krystian, niektórym znany pod nickiem Shino/Shinozaki. Aktualnie mam za sobą 17 wiosen i dalej mieszkam w mieście, z którego pochodzę czyli Bytomiu umieszczonym w środku aglomeracji śląskiej. Marina. - Opowiesz nam coś o sobie? Zmieniło się coś od czasu ostatniego wywiadu?Shinozaki - W sumie... Zmieniło się wiele rzeczy, zaczynając od przeprowadzki do innej dzielnicy miasta, a kończąc na takich drobnostkach, jak zdanie do następnej klasy (tak udało się XD). Ogólnie mimo że minęło jedynie pół roku to było to bardzo "aktywne" pół roku i nie miałem nawet szans, na to by się trochę ponudzić.Marina. - Przeprowadzka? Był jakiś konkretny powód tego?Shinozaki - Pierwotnie miałem się przeprowadzić do kamienicy, którą kupili moi rodzice, ale plan spalił na panewce głównie ze względu na wysokie koszty remontu. Zdecydowaliśmy się więc sprzedać kamienicę i wyremontować i zamieszkać w zwykłym mieszkaniu. Pomijając koszt remontu to koszty mieszkania tutaj są dużo mniejsze w porównaniu do poprzedniej lokacji. Dodatkowo dosyć cicha okolica, mnóstwo parków, nawet staw - krótko mówiąc coś dla mnie. Marina. - Co masz na myśli pisząc "Dodatkowo dosyć cicha okolica, mnóstwo parków, nawet staw - krótko mówiąc coś dla mnie"?Shinozaki - Lubię ciszę, spokój, dodatkowo jest tutaj mnóstwo przestrzeni, bo wcześniej mieszkałem w takim typowym blokowisku, mimo że okolica też była cicha to jednak nie to samo. Naprawdę mogę się wyciszyć, mogę pójść wieczorem na spacer z psem i spokojnie odetchnąć. Tutaj jest głównie życie jak ludzie jadą lub wracają z pracy, bo mieszkam na granicy kolejnych dwóch miast - Chorzowa i Świętochłowic, więc zwykle przejeżdżają tutaj tysiące aut dziennie właśnie w kierunku innych miast, żeby dotrzeć do swojej pracy. Kiedyś lubiłem po prostu wyjść, przejść się nad staw i posiedzieć, pomyśleć. Teraz już niestety nie mogę nawet dużo chodzić, więc z tym ciężko i trochę tego brakuje, ale dla mnie okolica wyborna jeżeli chodzi o tak duże miasto. Taka moja wioska. Marina. - Dlaczego nie możesz dużo chodzić? Coś stoi Ci na przeszkodzie?Shinozaki - Aktualnie zdiagnozowali mi jedną chorobę rzepki w prawym kolanie. Nie jestem w stanie uprawiać sportu, który kocham, dużo chodzić, biegać czy nawet stać więcej niż pół godziny. Im dłuższy wysiłek dla kolana tym długo trwalszy ból. Ale zostałem skierowany na kolejne badania i potem leczenie, więc szybko się wyleczę i wrócę do swojej odskoczni od życia czyli koszykówki no i biegania. Marina. - Przykro mi, ale życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia, Krystian! Skoro poruszyłeś temat sportu, dlaczego akurat koszykówka? Długo już grasz?Shinozaki - Z koszykówką zaprzyjaźniłem się, kiedy byłem mały. W wieku około 12 lat dołączyłem razem z naszym forumowym moderatorem - Markiem aka Riasem do klubu naszego miasta i tam graliśmy i uczyliśmy się. W wieku 13-14 lat rzuciłem koszykówkę, ogólnie sport, nie potrafiłem grać tak jak dawniej, nie miałem nawet ochoty. Na szczęście jakieś 3-2 lat temu otrząsnąłem się i ponownie do tego wróciłem. Ostatni mój turniej był w czerwcu, mimo bólu zagrałem, skończyliśmy bodajże na 5 miejscu, więc niestety poza czołówką. Od tamtego czasu nie gram przez ból, rzuciłem treningi, na które chodziłem cały poprzedni rok i tak jest do teraz. Marina. - Długo przyjaźnisz się z Riasem? Jak się poznaliście?Shinozaki - Tak, tajemnica rozwiana. Rias nie jest moim biologicznym bratem. Poznaliśmy się w podstawówce, następnie byliśmy razem w gimnazjum. Ze względu na podobne zainteresowania i podejście do życia, i do większości spraw szybko się zaprzyjaźniliśmy i tak zostało. W gimnazjum nauczyciele milili nas, bo byliśmy do siebie bardzo podobni, stwierdziliśmy, że jesteśmy braćmi bliźniakami i tak już zostało, że mówimy do siebie per brat. Marina. - Tajemnica? Ile osób "wkręciliście", że jesteście rodzeństwem? :DShinozaki - W sumie, pewnie duuuża większość na tej sieci dała się nabrać, bo kiedy się przywitałem to napisałem, że jestem jego bratem i zawsze na sb lub gdziekolwiek indziej pisaliśmy do siebie per brat. Jeżeli chodzi o szkołę to osoby, z którymi chodziliśmy do gimnazjum, chodziły z nami w dużej większości również do podstawówki. Ale zdarzyło się, żeby wychowawczyni mówiła do mnie Marek na lekcji :DMarina. - No przykro mi, ale mnie nie udało wam się wkręcić :p Jesteś w drugiej klasie technikum, możesz nam coś powiedzieć o swoich dotychczasowych wnioskach dotyczących tego kierunku, czyli mechatroniki?Shinozaki - Okropnie trudny kierunek, strasznie rozbudowany, trzeba wiedzieć wiele z wielu dziedzin. Dodatkowo, jako że jest to technikum to mam też te normalne przedmioty. Jeżeli ktokolwiek chce iść na ten kierunek musi mieć jakąś smykałkę do techniki lub naprawdę dobrze i szybko się wszystkiego uczyć. Jednym słowem ten kierunek to ogromne wyzwanie. Plus jest taki, że można wiele po nim robić. Marina. - A jak z tym u Ciebie? Radzisz sobie w szkole?Shinozaki - 1 semestr rok temu był ciężki, drugi zdecydowanie prostszy, lepiej go zacząłem. Aktualnie staram się głównie poświęcać przedmiotom zawodowym, chociaż i tak jest to ciężki orzech do zgryzienia. Aktualnie mam 22 przedmioty, ale około 10 już miałem i nigdy mieć nie będę, czyli przez te 2 lata technikum przebrnąłem przez jakieś 35 przedmiotów. Oceny zawsze mogły być lepsze... Ale skupiam się głównie na nadchodzącym egzaminie, a muszę zdać wszystkie 3, by mój tytuł technika uzyskać. Co przede mną - zobaczymy, ale jak na razie nie jest źle. Marina. - Na czym polegają twoje egzaminy zawodowe?Shinozaki - Głównie na myśleniu i trochę nauki. Układy elektryczne, pneumatyczne, elektropneumatyczne czyli umiejętność, składania, analizy i naprawiania. Jeżeli chodzi o teorie to mechanika, elektryka, elektronika, pneumatyka, hydraulika no i matematyka, głównie ta rozszerzona. Dużo trzeba umieć z tych dziedzin, a jest ich naprawdę dużo. I tak większość osób zdaje teorie, a praktyka jest dla każdego taka sama i podzielona na terminy, więc pierwsze osoby mają najgorzej, reszta ma to samo, więc wystarczy mieć miłych kolegów. Marina. - A co po szkole? Planujesz iść na studia związane z twoim kierunkiem technikum?Shinozaki - Wcześniej pisałem, że na pewno pójdę na kierunek związany z moim kierunkem, głównie zastanawiałem się nad robotyką, automatyką, lub programowaniem CNC. Teraz sam już nie wiem, wiele słyszałem od nauczycieli, starszych kolegów i muszę się jeszcze nad tym głęboko zastanowić, w zależności jak to będzie z pracą. Na razie mam robotę na weekendy i mi starcza, plus nie koliduje ze szkołą.Marina. - Mam nadzieję, że uda Ci się osiągnąć to czego pragniesz! Zejdę na inny temat, znalazłeś już swoją drugą połówkę?Shinozaki - Tak, znalazłem sobie takiego grubaska, który ciągle ratował się jedzeniem, a teraz ratuje się mną. Kocham ją nad życie i bardzo się cieszę, że mogłem się znaleźć na tej sieci, poznać ją i się w niej zakochać. Marina. - Na tej sieci? Kolejna miłość CSC? Niedługo tu będzie cs-darling! :D Nie zdradzasz nam kim jest twoja wybranka ale chyba wszyscy się domyślają! :giggle: Co jest w niej takiego, że to właśnie ten grubasek skradł twoje serce?Shinozaki - Hmmm, już na początku naszej znajomości wydawało mi się, że jest podobna do mnie - takie same opinie, zdania na dany temat mnie tylko w tym utwierdzały. Zawsze potrafiliśmy znaleźć jakiś wspólny temat, dojść razem do konsensusu. Zdałem sobie sprawę po jakimś czasie, że to jest naprawdę wyjątkowa, najwspanialsza cudowna, wrażliwa, troskliwa i szczera dziewczyna, że nie ma drugiej takiej, że kierują nią wspaniałe wartości, że ta kobieta to mój anioł na Ziemi. No i zatraciłem się w niej bez końca, na zabój. Cieszę się, że to właśnie ona stanęła na mojej bardzo zakręconej i zagubionej drodze. I tak wiem, że to przeczytasz, kocham Cię głuptasie <3Marina. - Oj, słodko! Życzę wam jak najlepiej! Poznałeś ją na naszej sieci, dzieli was duża odległość?Shinozaki - Do przebycia, nie jest to może wielce mała odległość, ale duża też nie. Wystarczy wsiąść w jednego busa i po chwili już jestem u niej. Marina. - To powodzenia! :) Może zmienimy temat, masz zamiar starać się o jakieś rangi na forum? Shinozaki - Szczerze to nie. Miałem dwa razy opiekuna - raz na serwerze DR, później na SURF z Kasią, byłem redaktorem, teraz jestem adminem na tsie. Dużo już tutaj osiągnąłem, a nie mam teraz czasu zajmować się jeszcze czymś innym, po kolorki nie startuję, więc nie zamierzam raczej startować na nic nowego. Marina. - I jeszcze ostatnie pytanie, skąd pomysł na taki nick?Shinozaki - Hahaha :D Dawno, dawno temu, w odległej galaktyce grałem z kolegami w cs:go i stwierdziliśmy, że zrobimy sobie randomowe japońskie imiona i nazwiska jako nicki. Jak tutaj przychodziłem, niektórzy może pamiętają to miałem nick Shinozaki Hideyori - to było pełne imię i nazwisko. Aktualnie mam nick Shinozaki albo Shino, czyli nieco skróciłem to co miałem na początku. Marina. - Niestety, nasz wywiad dobiegł końca. Jesteś bardzo spokojną i ambitną osobą :) Czy chciałbyś kogoś pozdrowić? :)Shinozaki - Bardzo dziękuję za wywiad i za poświęcony czas! Pozdrawiam wszystkich wariatów z tsa i z forum. Wujos ma małego, a Jana Christiana w życiu nie pozdrowię, masz za swoje! :D Do następnego!Marina. - Do zobaczenia! :D Napis wykonany przez @Kasia! Edited November 13, 2016 by Marina. 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zygus 2,407 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 uuu Shino stary koszykarz.Niech ci rzepkę wyleczą to zagramy w Nba XDD 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeremaya Gattwold 1,228 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Wywiad świetny ale ten Shinozaki taki 2/10 bym powiedział 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
s t a r g i r l 3,949 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Wywiadzik superowy :D Wracaj szybko do zdrowia! :D 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzeregowiecPL 2,439 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Fajno wywiad 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Umciaak * 1,502 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 (edited) zobaczymy pajacu! Wywiad świetny, wyczerpujący, Lovki, ++++ Edited November 13, 2016 by Marina. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rias Gremory 2,600 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Wiadomo, że dobry, w końcu mój brat odpowiadał xd Wyrobiłaś się Marina, widzę dużą poprawę względem poprzednich pisanych. Dobra robota! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SASU 430 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Jest elegancko :D + leci. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts