Skocz do zawartości

Jak stworzyć własny serwer za darmo w cs 1.6

Nemciooo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem Dawid. Dziś przedstawię wam w kilku punktach jak łatwo stworzyć darmowy serwer cs 1.6 jeśli chciałbyś/chciałabyś pograć z rówieśnikami. Ja osobiście stosuje to na Windows 7, ale nie będzie problemu jak zrobić to na nowszym, lub starszym oprogramowaniu.

1. W pierwszym punkcie zajmiemy się znalezieniem pliku, w którym jest owy serwer, dlatego przenosimy na pulpit ikonkę gry cs 1.6( jeśli już tak macie to bardzo dobrze), klikać prawym przyciskiem i jest opcja "otwórz lokalizację pliku"- wchodzimy tam.

2. Drugim punktem będzie znalezienie tego pliku. Gdy wejdziemy w lokalizację pliku wchodzimy w takie coś jak "hlds" (aplikacja, rozmiar 388KB).

3. Gdy uruchomimy to pokaże nam się menu serwrą, tam go nazywamy podajemy hasło RCON, i tam mamy takie coś jak "network". Jeśli chcecie grać z kimś przez kabel naciskacie LAN, a gdy chcecie grać przez odległość zaznaczacie "internet".

4. W czwartym punkcie powiem wam tylko, że jeśli uruchomicie serwer, macie ip serwera- wyślijcie go kolegom. Dalej ustawiacie mapy, bany, kicki sami :)

W KOLEJNYM PORADNIKU NAPISZE, JAK GRAĆ Z KOLEGĄ PRZEZ LAN :)

Pozdrawiam Nemus :D

• Like 1

Rozmiar tego pliku zależny jest od wersji Cs'a oraz systemu.

Poza tym takie coś nie wypali.

Potrzebny jest dograny amxx lokalnie, aby można było używać wszelkiego rodzaju komend amx_ban, amx_bury etc.

Lepiej kupić za marne grosze serwer 10-slotowy na pukawce/fpsmax czy jakimś innym ścierwie(?) i płacić 10 zł za miesiąc / masz wtedy konsole, amxx'a którego możesz aktualizować do 1.8.3 (nieoficjalny, ja tam u siebie na surfie miałem 1.9.0 więc kappa :v).

Poradnik jak poradnik.

Edytowane przez WhiteBlood

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności