boblee 202 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) MOJA OCENA - 9/10 <3 KATEGORIA WIEKOWA - DLA KAŻDEJ OSOBY DATA WYDANIA - PAŹDZIERNIK 2008r. Seria odcinków ''Inazuma Eleven'' jest podzielona na 3 sezony. Akcja dzieje się w Japonii. KRÓTKI OPIS: Pierwszy sezon opowiada o nastolatku, który właśnie kończy wakacje i szykuje się do klasy 1 gimnazjum. Miał on nadzieje, że dołączy do klubu piłkarskiego ''Jedenastka Raimona'' ,lecz klub był rozwiązany już od paru lat więc Mark - tak miał na imię chłopak postanawia reaktywować klub i rekrutować nowych członków. W szkole poznaje on miłą i skromną dziewczynę Sylvie, gdy się zaprzyjaźnili Mark powiedział Sylvi, że chcę odbudować klub piłkarski, Sylvia bez zastanowienia pomaga mu w tym. Miejscem na siedzibę tego klubu była stara siedziba legendarnej Jedenastki Raimona, kiedy tam dotarli i uchylili drzwi było tam pełno śmieci i innych gratów, więc wzięli się do pracy i zaczeli wszystko sprzątać i układać na miejsce, gdy był już porządek zaczęli rekrutować członków do klubu, pierwszy zgłosił się Kevin był to przeciętnego wzrostu chłopak o różowych włosach następnie zgłaszało się coraz więcej osób, aż klub został zapełniony. Dwa dni później mieli zagrać mecz towarzyski z najlepszą drużyną w lidze z ''Akademią Królewską'' a dowodził nią zły i nikczemny Rey Dark, jego zamiarem było zbudowaniem dobrego klubu i zniszczeniu piłki nożnej. Gdy grali już mecz Mark zaprezentował swój poziom na bramce czyli chwyt bramkarski zwany ''Boska ręka'' była to ręka która pojawiała się by bronić bramki a jej źrodłem było serce chłopca. Cały mecz obserwował Axel Blaze - jeden z najlepszych napastników lecz odszedł z futbolu, ponieważ jego 5-letnia siostra została potrącona przez samochów i leży w szpitalu w śpiączce. Gdy Królewscy wygrywali 19:0 właśnie Axel się ujawnił i użył swojej techniki histasu Ogniste Tornado dzięki temu strzelił bramkę. I strzelił on pierwszą bramkę dla zespołu Raimona, podpadł on w oko Marka, przez kolejne 2 tygodnie Mark namawiał go by dołączył do klubu, Axel pod wielkim naciskiem zgodził się dołączyć do klubu tylko na obecne mistrzostwa by zniszczyć Akademie Królewską i Reya Darka, więc wzięli się to roboty i trenowali, trenowali i trenowali. To był koniec pierwszego odcinka Inazumy, zachęcam was do poświęcenia czasu dla tego anime, ja poświęciłem i się wciągnełem na wszystkie 3 sezony serialu A tak wygląda pełna ''Jedenastka Raimona'' : Jeśli was chociaż trochę zachęciłem to odcinki od 1 do ostatniego macie tutaj: https://www.kreskoweczki.pl/kreskowka/1336-inazuma-eleven DZIĘKUJĘ ZA UWAGĘ. Edytowane 29 Sierpnia 2017 przez Hiroto 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremaya Gattwold 1 228 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Wybacz, że się czepiam, ale wygogluj sobie co oznacza słowo recenzja. W swojej pracy streściłeś fabułę co jest samo w sobie odpowiednie, ale musisz jeszcze wystawić OCENĘ. Moim zdaniem same słowa "bardzo mi sie podobało" raczej nie wystarczy. Nie musi być też to ocena punktowa, bo to nie o to chodzi. Musisz mnie jakoś przekonać, że warto na to poświęcić czas. Mówisz, że jest to o piłce nożnej. Jest to dramat czy komedia? Mogę wymieniać wiecej, ale mi się nie chce XD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanette vi Rey 541 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Bardziej to wygląda na opis serialu, niżeli na recenzję. Recenzja polega na własnej opinii po obejrzeniu danego filmu, przeczytaniu książki lub zagraniu w jakąś grę. Tak jak Jeremaya to napisał: Musisz jeszcze wystawić ocenę, czyli jakie wrażenie wywarło na Tobie to anime. Co do błędów to nie ma co się przejmować, każdy je popełnia. Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez ZaNeTa.xx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViXaPiXa 221 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 moje ulubioneeeee kocham to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boblee 202 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Okej dodałem EDIT i przerobiłem na recenzje, najpierw faktycznie zrobiłem opowiadania xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeanette vi Rey 541 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 To już trochę bardziej przypomina recenzje, tak czy owak masz tego plusa za poświęcony czas i chęć podzielenia się z nami tym anime. ^^ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi