Jeanette vi Rey 541 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Istnieje życie po śmierci? Uzasadnij. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaaS 948 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Pewnie istnieje. Uzasadnij hmmm, jeszcze nie umarłem, ale to pewnie wygląda jak sen na jawie - lub mityczna reinkarnacja 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esme 2 242 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 (edytowane) Uważam, że tak. Temu, że umieramy musi przyświecać jakiś kolejny cel. Śmierć jest końcem życia, ale nie jest jego celem. A no i sądzę, że bliźniacze dusze po śmierci w końcu są razem, nieograniczone już ciałem. Edytowane 7 Października 2017 przez Esme 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tim0rE 350 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Istnieje Jestem na 100% pewien że jest bo wątpię że jak zginiemy to niczego nie będzie. Dla mnie śmierć to początek czegoś nowego w życiu po śmierci. Ogólnie mówiąc dla mnie się wydaję że po śmierci będą te same zdarzenia niż w tym życiu, tylko że będziemy mieli możliwość coś zmienić i tym samym zmienić bieg tej naszej historii. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemciooo 608 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Tak, ale sądzę, że w formie odrodzenia się w drugim człowieku bo nie może później być "nic". Ale do końca nie wiem co by się stało jakby był koniec cywilizacji... To już głębsze przemyślenia 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzeł 216 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Istnieje, osobiście uważam, że nie ma "niczego" po śmierci. Celem życia nie jest śmierć, a coś co się wydarzy jak umrzemy. Celem naszego życia na ziemi musi być coś większego niż śmierć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakuś 277 Opublikowano 8 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Myślę że nie ma coś takiego jak życie po śmierci ludzki mózg nie może tego pojąć (tak jak kto stworzył Boga) to wyższa inteligencja umierasz i koniec np to tak jak byś spał i kompletnie nic nie pamiętasz z wyjątkiem snów nasze sny śnią się co noc niektóre pamiętamy a niektóre nie tylko budzisz się i nagle nowy dzień a po śmierci nic nie ma ani snów. Osobiście ja to trochę się zagubiłem i mało co wierze w Boga. Sądzę że w dalekiej przeszłości ludzie to wymyślili aby łatwiej kierować społeczeństwem żeby nie było chaosu. Choć trochę źle się czuje z tym co napisałem ale cóż no i to wszystko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi