fanmari 0 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Przed laty często bywałem na imieninach, nawet kilkanaście razy w roku. Później był na ładnych kilka lat przestój, a ostatnio znowu dostaję dużo zaproszeń. Chciałem w związku z tym zapytać czy wy również zauważyliście podobny trend, jakiś powrót do tradycji? Dzięki za odp. Na stronie http://www.imienin.pl szukałem info odnośnie tego w jaki dzień wypadają czyje imieniny, ale widzę, że to jest rozszerzony kalendarz imienin. Na innych stronach typu kalbi.pl czy imienniczek.pl jest to samo. Trochę wprowadza mnie to w zakłopotanie, bo jak jadę autobusem czy patrzę w drukowany kalendarz, to najczęściej są imiona dwóch solenizantów i myślałem, że tak jest zawsze. Okazuje się, że podają tylko dwa imiona ze względów praktycznych, czyli ze względu na ograniczone fizycznie miejsce na kartce papieru czy na wyświetlaczu LCD. Nie widziałem o tym. Edytowane 5 Listopada 2017 przez fanmari Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nemciooo 608 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Według mnie zależy od tego, w jakim rejonie mieszkasz oraz jakie masz w domu tradycje. Ja na przykład mieszkam na pomorskim i nie obchodzimy czegoś takiego jak imieniny, ale na przykład mam dużo rodziny w Łodzi i tam pamiętają o kogoś imieninach jak o urodzinach. Sądzę, że fajnie obchodzić czyjeś lub swoje imieniny bo można w tym czasie bliżej zjednoczyć się z rodziną i miło spędzić ten czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozim 0 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) U mnie w Lubelskim do pewnego czasu obchodziło się wyłącznie imieniny, ale od jakiś 10 lat już się tego raczej nie praktykuje. Dziwne, że tak nagle się to zmieniło. ___________________________ Mimo wszystko chciałabym zasypiać z głową obok Twojej głowy i raz na jakiś czas mieć pewność, że choć trochę cię mam. Pracuję jako Księgowa Jelenia Góra Edytowane 4 Grudnia 2017 przez Ozim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaaS 948 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Na warm-mazur imieniny to jest najlepsza okazja do wypicia, spotkania się pogadania itd, są one mniej ważne niż urodziny ale jednak są i w sumie bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
isofi90 0 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 (edytowane) Ja to nawet nie wiem kiedy mam imieniny Obecnie już to chyba całkowicie przemija. I taka tradycja naszych rodziców/ dziadków umiera. ___________________________________ Chciałabym wiedzieć, jak to jest mięć mnie w sercu. Chciałabym wiedzieć, jak to jest trzymać mnie w ramionach, chciałabym wiedzieć jak to jest być ze mną. Chociaż jest we mnie romantyk. Jakie Księgowa Kalisz mam, a Ty chcesz taki antyk ? Edytowane 5 Grudnia 2017 przez isofi90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vabastian 169 Opublikowano 4 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 W dniu 3.12.2017 o 02:48, Mercus** napisał: Na warm-mazur imieniny to jest najlepsza okazja do wypicia, spotkania się pogadania itd, są one mniej ważne niż urodziny ale jednak są i w sumie bardzo dobrze Potwierdzam każde słowo. Na Warmii obchodzi sie imieniny w sumie od zawsze. Nikt nigdy nie zapomina nawet ze czyjes sa i sami z siebie ludzie daja nawet prezenty. No i dobra okazja żeby wypic jak to Mercus powiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DevKa 0 Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 (edytowane) Ja mam problem, by zapamiętać kiedy są urodziny członków rodziny, a wy pamiętacie nawet imieniny? _____________________________ Pracuję jako księgowa Jelenia Góra. Planuję otworzyć własne biuro rachunkowe. Edytowane 7 Grudnia 2017 przez DevKa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozim 0 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Ja to jeszcze pechowo trafiłem tak, że moje imieniny są w urodziny brata i nikt o nich nie pamiętał. __________________________ "Ci którzy najmniej pomagają, najwięcej się mądrzą, kiedy im pomagasz. " ~ księgowa Jelenia Góra Edytowane 12 Grudnia 2017 przez Ozim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozd 0 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Ja miałem wczoraj, niestety nikt ze znajomych nie pamiętał, bo na fb się nie wyświetla Ale za to na serverze mi kilka osób złożyło ___________________________ Im człowiek starszy tym więcej w nim doświadczenia, więc jak to się dzieje, że cały czas wpada w te prymitywne pułapki zastawiane przez życie, nazywane uczuciami Księgowa Kalisz? Edytowane 19 Stycznia 2018 przez Drozd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satomi 0 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Z tego co mi się wydaje, to chyba da się ustawić powiadomienia co do imienin na FB. Sprawdź sobie księgowa Jelenia Góra Edytowane 23 Stycznia 2018 przez Satomi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi