aassingo:) 187 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Dzień dobry, chciałem się zapytać czy opłaca się wziąć komputer z takimi podzespołami 1300zł: -I3 6100 -Zotac GTX 1050 mini -Corsair 8 gb ram ddr4 2133mhz -dysk hdd 500gb 5400rpm -zasilacz Kolink 500w -msi h110m pro-vd -obudowa ThermalTake Versa h15 -karta sieciowa na pci-e TP-link wireless N 150mb/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vabastian 169 Opublikowano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zależy do czego miałby być taki komputer. Jak do gier to polecalbym Ci intela i5 4 rdzenie bo właśnie tyle jest najlepiej miec do gier. I3 normalnie kosztuje około 5 stowek a i5 widzialem za 800. Niestety jest droższy ale lepszy. Twój zestaw jest ze sobą kompatybilny ale za dużo FPS raczej w nowszych grach w nim nie wyciagniesz ale je wlaczysz Karta Zotac bardzo dobra firma sam miałem grafikę tej firmy przez 4 lata i nie narzekalem, działala super RAM od Corsair, szczerze nigdy nie miałem ale podobno jest dobry. Specyfikacja ok Dysk to juz Twój wybor ile chcesz giga Zasilacz Kolink nie słyszałem o tej firmie nic ale zasili wszystko bez problemu Obudowe to oczywiście wybierasz jaka chcesz Karta sieciowa ok Pamiętaj tez ze jak bys zmieniał procek to od 7 generacji czyli pierwsza liczba w numerze np 7600 to musisz miec nowszy BIOS na płycie głównej. Bo po prostu nie obsłuży w pełni procesora. BIOS musi być wtedy B250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MattO 7 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 W dniu 7.11.2017 o 16:27, aassingo napisał: Dzień dobry, chciałem się zapytać czy opłaca się wziąć komputer z takimi podzespołami 1300zł: -I3 6100 -Zotac GTX 1050 mini -Corsair 8 gb ram ddr4 2133mhz -dysk hdd 500gb 5400rpm -zasilacz Kolink 500w -msi h110m pro-vd -obudowa ThermalTake Versa h15 -karta sieciowa na pci-e TP-link wireless N 150mb/s Pierwsza sprawa, czy ten komputer masz okazję kupić za tę kwotę czy to jest Twój budżet? Na pierwszy rzut oka: Dysk - jeśli to ma być jedyny dysk jest zdecydowanie za wolny Zasilacz - w tej samej cenie https://www.morele.net/zasilacz-chieftec-400w-gpe-400s-893132/ lepsza sprawność energetyczna, certyfikat 80 + a 400W w zupełności na taki zestaw wystarczy. Alternatywe ciężko Ci zaproponować bo po cenie wnioskuje, że to używany gotowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi