Skocz do zawartości
LINK DO NOWEJ STRONY ×

Komputer

aassingo:)

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry, chciałem się zapytać czy opłaca się wziąć komputer z takimi podzespołami 1300zł:

-I3 6100
-Zotac GTX 1050 mini
-Corsair 8 gb ram ddr4 2133mhz
-dysk hdd 500gb 5400rpm
-zasilacz Kolink 500w
-msi h110m pro-vd
-obudowa ThermalTake Versa h15
-karta sieciowa na pci-e TP-link wireless N 150mb/s

• 4 tygodnie później...

Zależy do czego miałby być taki komputer. Jak do gier to polecalbym Ci intela i5 4 rdzenie bo właśnie tyle jest najlepiej miec do gier. I3 normalnie kosztuje około 5 stowek a i5 widzialem za 800. Niestety jest droższy ale lepszy. 

Twój zestaw jest ze sobą kompatybilny ale za dużo FPS raczej w nowszych grach w nim nie wyciagniesz ale je wlaczysz

Karta Zotac bardzo dobra firma sam miałem grafikę tej firmy przez 4 lata i nie narzekalem, działala super

RAM od Corsair, szczerze nigdy nie miałem ale podobno jest dobry. Specyfikacja ok

Dysk to juz Twój wybor ile chcesz giga

Zasilacz Kolink nie słyszałem o tej firmie nic ale zasili wszystko bez problemu 

Obudowe to oczywiście wybierasz jaka chcesz

Karta sieciowa ok

Pamiętaj tez ze jak bys zmieniał procek to od 7 generacji czyli pierwsza liczba w numerze np 7600 to musisz miec nowszy BIOS na płycie głównej. Bo po prostu nie obsłuży w pełni procesora. BIOS musi być wtedy B250

• 1 miesiąc temu...
W dniu 7.11.2017 o 16:27, aassingo napisał:

Dzień dobry, chciałem się zapytać czy opłaca się wziąć komputer z takimi podzespołami 1300zł:

-I3 6100
-Zotac GTX 1050 mini
-Corsair 8 gb ram ddr4 2133mhz
-dysk hdd 500gb 5400rpm
-zasilacz Kolink 500w
-msi h110m pro-vd
-obudowa ThermalTake Versa h15
-karta sieciowa na pci-e TP-link wireless N 150mb/s

Pierwsza sprawa, czy ten komputer masz okazję kupić za tę kwotę czy to jest Twój budżet?

Na pierwszy rzut oka:

Dysk - jeśli to ma być jedyny dysk jest zdecydowanie za wolny

Zasilacz - w tej samej cenie https://www.morele.net/zasilacz-chieftec-400w-gpe-400s-893132/ lepsza sprawność energetyczna, certyfikat 80 + a 400W w zupełności na taki zestaw wystarczy.

Alternatywe ciężko Ci zaproponować bo po cenie wnioskuje, że to używany gotowiec?

• Qesik zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności