Tim0rE 350 Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Czas Honoru Premiera: 07.09.2008 Gatunek: Wojenny, Historyczny Liczba Sezonów: Siedem Reżyseria: Michał Kwieciński, Michał Rosa, Wojciech Wójcik, Grzegorz Kuczeriszka, Michał Rogalski, Waldemar Krzystek, Katarzyna Klimkiewicz. Scenariusz: Jarosław Sokół, Ewa Wencel. Główni bohaterowie: 1. Jan Wieczorkowski jako: Władek Konarski 2. Antoni Pawlicki jako: Janek Markiewicz 3. Jakub Wesołowski jako: Michał Konarski 4. Maciej Zakościelny jako: Bronek Woyciechowski Opis Serialu: Losy grupy młodych polskich oficerów - tzw. "cichociemnych" skoczków - zrzuconych na teren okupowanej Polski w czasie II wojny światowej. http://www.filmweb.pl/serial/Czas+honoru-2008-470293 Moja ocena: Serial Historyczny, ale czy tak naprawdę tylko historyczny? Cóż, według mnie, nie do końca. Serial głównie opiera się na życiu prywatnym głównych bohaterów serialu w czasie II wojny światowej oraz krótko po jej zakończeniu. Na początku serialu można zauważyć, że nasi bohaterowie mają zakaz kontaktowania się z bliskimi, mimo tego oni w dość krótkim czasie ten rozkaz ignorują, dzięki temu "zabiegowi" możemy zauważyć dwie, według mnie bardzo fajnie zalety tego serialu. Pierwszym jest poznanie coraz to więcej bohaterów i nadanie serialowi "wielowątkowości", drugą natomiast zaletą jest ukazanie siła emocji, która nam pokazuje, że Czas honoru nie jest typowym serialem historycznym a bardziej twórczością sensacyjną "zamocowaną" w życiu codziennym II wojny światowej. W serialu do pochwalenia są jeszcze, usadzone w trakcie odcinków zdjęcia archiwalne i fragmenty kroniki z tamtejszej Warszawy. Dzięki temu można nawet się wczuć się w te czasy. Według mnie, serial jest jak najbardziej godny polecenia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi