eqk 440 Opublikowano 18 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2018 Hejka! Chciałbym trochę ożywić dział o piłce nożnej, pomyślałem więc, że idealną myślą było by zrobienie postu, pod którym pisałbym wszelkie plotki związane z przenoszeniem się zawodników w rozpoczętym już okienku transferowym. Skupiał będę się głównie na Premier League, jednak postaram się wrzucać także informacje na temat potencjalnej zmiany barw zawodników z La Ligi, Serie A, czy Bundesligi. Dajcie znać czy chcielibyście, abym w miarę regularnie wrzucał tego typu informacje 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eqk 440 Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Leicester City potwierdziło transfer, 24letni prawy obrońca, reprezentant portugalii - Ricardo Pereira dołączył do lisów. Zwycięzca mistrzostw Europy do tej pory występował w barwach FC Porto. Menedżer Leicester krótko o Portugalczyku: "Cieszę się, że taki piłkarz jak Ricardo Pereira będzie na naszym pokładzie na następny sezon, dobrze wspominam go jeszcze za czasów w Nicei" Pereira o transferze: " Cieszę się, że tu jestem i nie mogę doczekać się, aby zrobić co w mojej moc by pomóc drużynie. Atmosfera, kibice i piłka nożna w Premier League sprawia, że jest ona najlepsza na świecie. Jestem tu, aby pomóc drużynie i klubowi w osiągnięciu celów" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V0RDEN 1 572 Opublikowano 20 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 W sumie nie glupi pomysl a bardzo dobry. Przyda sie cos takiego na forum na pewno Tylko prooooosze! Zebys pozniej nie wrzucal plotek typu "Lewy w Chelsea??" itp. Czekam na więcej nowinek. Plusik na zachete 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eqk 440 Opublikowano 21 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Może to nie transfer, ale wydaje mi się, że warto napisać o zaistniałej sytuacji... Strzelec pięknego gola przeciwko Manchesterowi City - Sebastian Mila ogłosił zakończenie kariery. Mila rozegrał 38 meczów z orłem na piersi strzelając w nich 8 bramek. Koniec profesjonalnej gry w piłkę ogłosił za pośrednictwem swojego konta na twitterze, pisząc: „Nadszedł ten dzień, w którym po raz ostatni zakładam buty piłkarskie na nogi...I powiem Wam szczerze, dzisiaj przed oczami mam tylko obraz siebie, jako małego dzieciaka z ogromnym marzeniem.. Z ogromnym bólem serca żegnam się z boiskiem i kibicami. Dziękuję za wszystko”. Jest to koniec pewnej ery, Sebastian był swego czasu bardzo ważnym członkiem, zarówno w reprezentacji jak i w klubie, będzie nam go brakować. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eqk 440 Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Hamsik - piłkarz, który w Neapolu uznawany jest za legendę klubu, może i słusznie. Podczas swojej kariery nie raz pokazał, że to klub jest dla niego najważniejszy, odrzucił oferty z Milanu, Arsenalu, Juventusu, Manchesterowi United. Wiele osób myślało, że do końca kariery zostanie w włoskiej drużynie, takie osoby się jednak grubo pomyliły. Hamsik, piłkarz, który odrzucił oferty z tak wielkich klubów, oznajmił -UWAGA- że chce opuścić drużynę i jego kolejnym zespołem ma być jeden z CHIŃSKIEJ ekstraklasy Warto zaznaczyć, że pomocnik ma 31lat, więc mógłby pograć jeszcze 2/3 sezony przed pójściem na "emeryturę" Edytowane 22 Maja 2018 przez eqk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eqk 440 Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 (edytowane) Oficjalnie - nowy trener Arsenalu Spodziewano się tego transferu już od dłuższego czasu, a teraz zostało to już oficjalnie potwierdzone - Unai Emery nowym trenerem Arsenalu 46 latek ma za zadanie zagwarantować Armatom miejsce w Lidze Mistrzów, aby tego dokonać niewątpliwie potrzebne są transfery, a na nie Emery ma aż 100 milionów funtów. Unai ma chcieć odmłodzić kadrę, na jego "celowniku" znaleźli się tacy piłkarze jak: -Leno (bramkarz, Bayern Leverkusen) -Sokratis (środkowy obrońca, Borussia) - Seri (pomocnik, OGC Nice) Wiele osób krytykuje Emeriego, prowadzi on jednak ciekawy dla oka football i ciekaw jestem jak spisze się w roli trenera Kanonierów / informacje sprzed kilku minut, Hardecky oficjalnie stał się bramkarzem Bayernu Leverkusen, a po tak znakomitym sezonie na pewno nie będzie siedział na ławce, co może to oznaczać? W mojej opinii tylko jedno - Emery zrealizował pierwszy ze swoich planów i Leno zostanie bramkarzem Arsenalu. Dobrze zaczyna swoją przygodę w lidze angielskiej Edytowane 23 Maja 2018 przez eqk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V0RDEN 1 572 Opublikowano 23 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Emery i Arsenal to bardzo ciekawa mieszanka. Dysponowal juz duzymi pieniedzmi wiec zobaczymy co zdziala z Arsenalem... i na ile sam Arsenal mu pozwoli bo nie od dzis wiadomo jakie maja cele. Slawne top4 pewnie osiagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eqk 440 Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Począwszy od dziś, w każdą sobotę będę publikował ciekawsze transfery (i plotki) z danego tygodnia, żeby nie pisać o każdym z osobna (może z paroma wyjątkami, zależy czy będę chciał się bardziej rozpisać na temat danego transferu) (dajcie znać czy lepsza jest taka forma, czy zostać przy "starej") A więc: [OFICJALNE] Carlo Ancelotti Pierwszym transferem, który opisze jest zmiana barw nie piłkarza, a trenera - Carlo Ancelotti został oficjalnie przedstawiony jako menedżer Napoli. Jego umowa obowiązywać będzie do 2021 roku. 58 latek prowadził już takie drużyny jak: PSG, Chelsesa, Milan, Real Madryt czy Bayern. Oto jego lista zawodników, których chcę sprowadzić: Bramkarze: Alphonse Areola, Bernd Leno, Rui Patricio; Obrońcy: Thomas Meunier, Sime Vrsaljko, Jerome Boateng; Pomocnicy: Arturo Vidal, Renato Sanches; Atakujący: Federico Chiesa, Simone Verdi, Suso, Karim Benzema. [OFICJALNE] Evra Patrice Evra - mój ulubieniec, legenda United nie przedłużył kontraktu z "Młotami" i tym samym stał się "wolnym zawodnikiem". Od lutego w barwach West Hamu rozegrał zaledwie 5 spotkań. [OFICJALNE] Talisca W ostatnim czasie dużo spekulowano na temat przyszłego pracodawcy utalentowanego Brazylijczyka - Andresona Talisci. Po zakończeniu wypożyczenia miał wrócić do Benfici, skąd pewne było, że odejdzie. Dużo mówiło się, że już za nie długo wystąpi w koszulce "Czerwonych Diabłów" lub AS Romy. Ostatecznie potwierdził transfer do ekipy z Rzymu, kwota transferu ma wynosić 48mln. 24-latek strzelił 14 bramek oraz zanotował 7 asyst w 33 meczach [OFICJALNE] Iniesta Legenda, maestro - te słowa wystarczą, aby określić jak świetnym piłkarzem był i jest Andres Iniesta. 34-latek przenosi się na piłkarską emeryturę i od teraz występować będzie w barwach japońskiego Vissel Kobe. Z Barcelony przeniósł się na zasadzie wolnego transferu, w Japonii będzie zarabiać 25mln na sezon. [PLOTKA] Zieliński Wraz ze zmianą trenera Napoli, Sarri ma podobno odejść do Chelsea, a wraz z przenosinami wziąć ze sobą kilku piłkarzy, w tym własnie Polaka. Oprócz Polakiem Sarri podobno zainteresowany jest również Jourginho. [PLOTKA] DEULOFEU Bardzo prawdopodobne, że Watford wykupi Deulofeu za kwotę wynoszącą 20mln. To, że angielska ekipa chce pozyskać Hiszpana wiadome jest nie od dziś, Katalończycy mają ustalić szczegóły na temat transferu w weekend. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hdy 24 Opublikowano 16 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2018 Bardzo fajny pomysł! Sam trenuję piłkę nożną i na pewno będę wpadał a może nawet dodawał coś od siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi