SnuFFy 1 119 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Daredevil Główne informacje Aktorzy: Charlie Cox grający samego Daredevila Vincent D'Onofrio grający Kingpina Elodie Yung grający Electre Elden Henson grający Franklina Pierwszy odcinek pojawił się na ekranach 10 kwietnia 2015 roku. Posiada on dwa pełne sezony i następny w produkcji. O samym Serialu Daredevil to serial na podstawie komiksów Marvela (to już wiadomo, że uwielbiam ) przepełniony bijatyką. Nie ma w nim żadnych "super umiejętności" oprócz tego, iż główny bohater w dzieciństwie poprzez wypadek samochodowy stracił wzrok. Potem, po śmierci ojca boksera, został wyszkolony przez też niewidomego starca, który nauczył go tajemnych technik obrony i walki przeciwko mrocznemu zakonowi zwanego "Rękom". Daredevil sam nie wymyślił sobie tego przydomka, wymyślili je zwykli ludzie z Hell's Kitchen (dzielnica w Nowym Jorku o którą walczył Daredevil). Jego głównym celem było zwalczanie wszelkiego zła, lecz nie zabijał on złoczyńców, tylko nokautował ich po to, aby dopadła ich policja, lecz kto wie, może kogoś w końcu zabił? Moja Opinia Choć początki odcinka mogą być czasem zadziwiające i nie da się czegoś zrozumieć, bo jest to tak chaotycznie zrobione, to serial zasługuje na silne 8/10. Dobry soundtrack, świetne intro, jeszcze lepsza walka uwieczniona w serialu. Uwielbiam też ponad wszystko sezon 2 w którym pojawił się The Punisher , który po świetnie zagranej roli, za pomocą odzewu fanów dostał swój WŁASNY BAZOWANY NA TEJ POSTACI SERIAL. Historia obu tych panów w pierwszym a potem drugim sezonie wręcz dręczy oglądającego do oglądania następnych i następnych odcinków. Polecam mocno do obejrzenia tego serialu! Tutaj macie do obejrzenia intro, które jest świetnie wg mnie zrobione, o właśnie tu! 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freunde bobby 202 Opublikowano 22 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2018 3 sezon to miazga. Uwielbiam sceny walki w tym serialu, to jest niepojęte jak z mniejszej bójki można zrobić epicką scenę. No i Punisher który był w drugim sezonie, epickość sięgnęła zenitu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteBlood 367 Opublikowano 28 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Nie jestem pewien czy oglądać. Daredevil'a zobaczyłem w The Defenders, a tam była m.in. Jessica Joney, Luke Cage i Iron Fist z dziewczyna. Obejrzałem cały serial "Jessica Jones", cały "Iron Fist", który był moim zdaniem nudny, więc został mi właśnie Daredevil i Luke Cage. Imo w TheDefenders postać fajna, przyciąga uwagę, tworzy taką "kotwicę" między oglądającym a Daredevilem, która sprawia, że zaczynają obchodzić Cię losy danego bohatera. Możliwe, że się skuszę. Fajny artykuł. Edytowane 28 Października 2018 przez WhiteBlood Zjadłem słówko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi