turborzeznik 0 Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Siema, mam problem z fpsami raczej dość dziwny. Problem w tym że nie trzymają się na stałym poziomie np. fps_max 300 i fpsy sobie skaczą od 260 do 290 nigdy nie zablokują się na równych 300 pomimo że mocy obliczeniowej na to wystarcza i to spokojnie. Po wpisaniu fps_max 400 sytuacja jest ta sama, z tym że fpsy idą o ok. 100 w górę czyli będą sobie skakać od 360 do 390, analogicznie jest przy fps_max 500, 600 i 700 a nawet 1000, nigdy nie jest tak że wpisując fps_max 300, fpsy zablokują się na 300 i cały czas jest ich 300, z mniejszymi wartościami też próbowałem, też są wahania. np. w Left4Dead2 mam cały czas 299-300fpsów bez jakichkolwiek dropów. w obu przypadkach najwyższe ustawienia graficzne. PC i7 8700K RTX 2080 DUKE od MSI 16GB ramu, 3200Mhz cl15 dysk ssd na M.2 samsung evo700 mobo MSI gaming M5 na z370 temperatury pod pełnym obciążeniem. CPU max 52 GPU max 72 rozdzielczość 1680x1050 @60Hz refresh gdzie szukać problemu? czy program nVidia experinece odinstalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosin 327 Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 (edytowane) Powiem Ci dość krótka i może Ci się wydawać głupia odpowiedź ale jest ona prostsza niż się zdaje. To jest CS I tyle. Ta gra jest tak źle zoptymalizowana że ja wyciągając od 200 do 300 fps nawet przy ustawieniu fps max 144 będzie spadać poniżej 100. Po prostu taki jest Cs. Takie są jego ustawienia i silnik. Nic się nie da zrobić. To nie jest wina twojego komputera tylko gry. Możesz mieć kompa za 20 koła. I tak ci będą skakać. Ustaw fps_max 0 i graj. Nie ograniczaj fpsow Edytowane 28 Listopada 2018 przez Kosa Ken Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turborzeznik 0 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 aaa ok, dzięki, bo myślałem że mam coś nasrana z ustawieniami itd. już zacząłem kombinować z ustawieniami myszki na pooling rate 500Hz/1000Hz wywaliłem jednak tego nVidia experinece, myślałem że może to przez oprogramowanie razera ale jakiejś różnicy nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosin 327 Opublikowano 28 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Czemu wywaliłeś program który Ci aktualizuje sterowniki do karty graficznej? razer ci może jedynie pomoc z wydajnością w grze. Ściągnij cortexa. A nvidi po prostu wyłącz nakładkę w grach i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turborzeznik 0 Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 w ramach szukania problemu, jak wiadomo nie zawsze kazdy program dziala jak powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turborzeznik 0 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć, odkopuję jeszcze raz temat. Po ok 2 miesiącach zrobiłem sobie ponownie test fpsów na tej mapce w grze fps_benchmark czy jakos tak i jakimś cudem z średniego wyniku 429fps dzisiaj mam 330! jak?! żadnych zmian w sprzęcie nie dokonywałem więc jak to możliwe że nagle straciło się aż 100fps czyli w moim przypadku około 25%?! dodam że temperatury cały czas w normie CPU 56 GPU 62 przy max obciążeniu, taktowania również prawidłowe Edytowane 11 Stycznia 2019 przez turborzeznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosin 327 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Ponieważ nasze kochane Volvo dodało aktualizacje, która w teorii miała poprawić FPSy na kartach AMD i zintegrowanych. Tyle że z tego co słyszałem nic się im nie poprawiło a na kartach Nvidii (co zauważyłem na swoim przykładzie), spadły mocno FPSy i są jeszcze bardziej niestabilne niż były. Mi z około 250 spadło na 150 więc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turborzeznik 0 Opublikowano 11 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2019 Godzinę temu, Kosa Ken napisał: Ponieważ nasze kochane Volvo dodało aktualizacje, która w teorii miała poprawić FPSy na kartach AMD i zintegrowanych. Tyle że z tego co słyszałem nic się im nie poprawiło a na kartach Nvidii (co zauważyłem na swoim przykładzie), spadły mocno FPSy i są jeszcze bardziej niestabilne niż były. Mi z około 250 spadło na 150 więc... Kurdebele to dzieki ziomeczku, bo juz z obsranymi gaciami latalem... sam rozumiesz i pewnie inni tez, ze kupujac taki PC ma sie takie cyrki... po prostu myslalem ze cos sie zaczyna sypac. Sprawdze jeszcze jak wyglada sytuacja w L4D2 i dam znac. Pamietam fpsy z tej gry gdy w cs mialem te srednie 429 na tej mapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi