KRIM3 0 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Komputer/Laptop: Laptop System na którym pracujesz: Windows 7 Home Premium 64bit Informacje o komputerze / laptopie ( procesor,karta graficzna itd)*: Intel Core i7 -2670QM 2.20GHz NVIDIA GeForce 525M RAM 8GB W czym masz problem?: Po dłuższej przerwie postanowiłem pograć w csa na innym sprzęcie czyli na przedstawionym laptopie, nie jest może bestią i nie osiągnie najlepszych wyników w benchmarkach ale na codzień wystarcza. Sterowniki są wgrane najnowsze jakie były, format był robiony niecały miesiąc temu. W grze mam około 60-70 fps, w opcjach nie ma rozdzielczości którą komputer obsługuje czyli tam 1366 x 768. Próbowałem wpisywać jakieś tam komendy typu `fps_max 101` itp, nic nie pomogło. Synchronizacja pionowa wyłączona. Komputer ustawiony żeby używał dedykowanej grafiki. WERSJA CS.16 NS. -- Przykładowo w cs go fps'ów mam 150 a w 1.6 bujające się od 60-70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteBlood 367 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Pokaż config.cfg, może nadpisane masz tam fps'y. Z ns'em jest zawsze jakiś jeden problem, bo każdy zrobiony jest pod kogoś. Wejdz na server spróbuj wpisać: developer 1 Ona daje możliwość odblokowania fps powyżej 100. Ewentualnie zobacz czy nie masz włączonej synchronizacji pionowej w ustawieniach NVIDIA Prawym na pulpit > Ustawienia 3D > Ustawienia programu > Half life > I ustawiasz synchronizacje pionową na Wyłączona Druga sprawa, co do roździelczości; Powinieneś mieć te dwie opcje w Video > Display Mode i zmień na te drugą to powinny Ci się pojawić dodatkowe roździelczości Edytowane 27 Grudnia 2018 przez Dorian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRIM3 0 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 18 godzin temu, Dorian napisał: Pokaż config.cfg, może nadpisane masz tam fps'y. Z ns'em jest zawsze jakiś jeden problem, bo każdy zrobiony jest pod kogoś. Wejdz na server spróbuj wpisać: developer 1 Ona daje możliwość odblokowania fps powyżej 100. Ewentualnie zobacz czy nie masz włączonej synchronizacji pionowej w ustawieniach NVIDIA Prawym na pulpit > Ustawienia 3D > Ustawienia programu > Half life > I ustawiasz synchronizacje pionową na Wyłączona Druga sprawa, co do roździelczości; Powinieneś mieć te dwie opcje w Video > Display Mode i zmień na te drugą to powinny Ci się pojawić dodatkowe roździelczości Z configiem jest wszystko git, gra jest świeżo zainstalowana z setti v43, synchronizacja pionowa wyłączona, a po zmianie w display mode pojawiła się tylko rozdziałka 1280 x 720, nawet po ustawieniu rozdziałki której chce w rejestrach gra odpala mi się w 640 x 400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteBlood 367 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Za moich czasów, kiedy coś nie działało w niektórych wersjach cs'a zalecane było zainstalowanie wersji v23 / v32, były to czyste wersje cs'a bez żadnych zbędnych dodatków. Na setti mają w/w wersje, zalecam spróbować. Jeśli nie będą działać to skończyły mi się pomysły, ew. zakup cs'a na steam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi