Skocz do zawartości

[PRZYJĘTA]Skarga na Gemciu

skljk

Rekomendowane odpowiedzi

1. Twój Nick: Sklejekxgod

2. Kto zawinił? (admin/gracz): "admin"

3. Nick oskarżonego: Gemciu

4. Steam_ID oskarżonego: STEAM_1:1:87679480

5. Data i godzina zdarzenia: około 20 - 23.04.2019r.

6. Mapa: jb_mountaincraft_v5 oraz ba_jail_sand_final_beta2

7. Opis sytuacji:
  1. na pierwszej mapie admin gemciu nadużywa admin say'a w celu ewidentnie nie informacyjnym oraz prowokuje na nim gracza "Czesio", który dostał permbana jak widać śmieje się tam, że czesio się spłakał - myślę, że admin nie powinien się tak zachowywać bo nie daje on dobrego przykładu. 

2.na mapie drugiej zaczęło się od tego, że sprowokowałem Pana Doskonałego zdaniem zaznaczonym niżej kolorem czerwonym (chodziło mi tam o dawanie reakcji HaHa na forum razem z opiekunem serwera pod moim unmutem) - dostałem za to słusznego kicka i wróciłem na serwer jak widać, później napisałem, że napisałem prawdę i wtedy wkroczył Imperator tego serwera, gdy nie ma opiekuna i wyskoczył do ze słowami "jak ci się nie podoba na serwerze to wypierdalaj" i wtedy dostałem bana prawdopodobnie od niego za prowokacje i obrazy (na ss widać, że od powrotu po kicku nie wystąpiła żadna forma obrazy). Wróciłem po banie i przy wyniku 4:0 dla terrorystów kursor2k napisał do mnie "stulejek dlaczego jesteś stulejek" oczywiście znam kursora i wiem, że pisze tak dla zabawy ( w tym czasie Gemciu na czacie głosowym nie przestrzega kultury, a inny gracz co 5 sek wysyła słowo "huj") i nagle wkracza nasz admin i przyczepia się do kursora, że to on ma być kulturalny - dla wcześniej wymienionego gracza nawet nie zwrócił uwagi. W ostatniej rundzie mapy była zabawa PayDay zabiłem TT z pistolem jednak gemciu zabił mnie w momencie, gdy dostałem życzenie i rozumiem skończyła się mapa nie miał jak tego wynagrodzić, ale nasz admin zamiast normalnie mi wytłumaczyć sytuacje, powiedzieć, że nie chciał woli zwalić na plugin serwera i na to, że na życzeniu powinienem być nie tykalny. 

Podsumowując:

Admin nie przestrzega kultury na serwerze, nadużywa admin say'a, prowokuje graczy nawet na admin say'u i nie widzi w tym nic złego

(ja w tej całej sytuacji nie jestem bez winy jednak myślę, że admin powinien ponieść konsekwencje takiego zachowania)

8. Dowody (demo/screeny/świadkowie): minecraft - http://320879.node60.pukawka.pl/dem-jb_mountaincraft_v5-1556038555-1556038576.zip
http://320879.node60.pukawka.pl/dem-ba_jail_sand_final_beta2-1556041301-1556043862.zip - sand beta
skarga.thumb.png.24d93cedf65e4aaf1fa60e488c05b4eb.png
skarga1.png.cf4d7983ffc5b82d30993e695aa32ab5.png

9. Wynik/numer rundy/czas: na minecraft nie potrzebne bo są ss na sand_beta od wyniku 0:3 do końca mapy
@GryTrean w tej całej skardze nie chodzi o bana bo według mnie był słuszny tylko o to jaką kulturą posługuje się admin, który sam o nią upomina i o tego admin say'a
@GryTrean proszę cię obejrzyj najpierw demko a potem się wypowiadaj - Gemciu nie upomniał mnie ani razu, a cała ta sytuacja trwała jakoś minutę - nie miałem kiedy rzucać tych niepotrzebnych komentarzy co widać na ss nawet upomniałem administratora - i to nie był jednorazowy tekst gemcia rzuca takimi na lewo i prawo nawet przy swoich prowadzeniach
@Masterdor widzę, że ty również nie oglądałeś demka pisałem 2 razy do Gemcia, że mnie to nie prowokuje i żeby zajął się innym graczem, który pisał nie kulturalne słowa jednak on miał na to wywalone
@ZbigniewStonoga zakładanie z góry, że coś jest wyciągnięte z kontekstu nie jest dobrym pomysłem, często słyszałem jak gemciu używał takich słów więc nie jest to jednorazowa sytuacja
@Gemciu zobacz człowieku co ty piszesz czyli wychodzi na to, że jak np Snuffika nie będzie na serwerze to wszyscy mogą go prowokować bo to nie prowokacja według ciebie. - Owszem jest to prowokacja, nie ma to różnicy od kogo dostałem bana bo jak pisałem to nie o niego jest skarga, a i nie musiałeś wiedzieć, że to kursor ale ja pisałem ci, że nie obraża mnie to (rozumiem gdyby była to poważna obraza np ty chu** jeba** wtedy nie widze problemu upominania nawet gdy gracz pozwala na takie coś)
@ZbigniewStonoga nie trzeba być piekarzem, żeby oceniać świeżość chleba - wiem, że moje zachowanie nie jest idealne jednak nie musi takie być żebym mógł pisać skargi i pouczać administracje, gdy nie umie się ona opanować więc twój argument, że mogę pisać skargi jak poprawie zachowanie jest kompletnie nie trafny 
Edytowane przez Sklejekxgod
  • Like 4
  • Haha 1
  • Zmieszany 2

Przecież ewidentnie prokowałeś do kłótni, ban jak najbardziej słuszny. Rzucałeś niepotrzebnymi komentarzami i tekstami - co do nadużywania adminsaya, tutaj może i rzeczywiście Gemciu popełnił błąd.

@Sklejekxgod Jeśli administator upomina Ciebie kilkakrotnie o coś, a ty w dalszym ciągu się nie słuchasz (mało tego - kontynuujesz rzucać niepotrzebnymi komentarzami i prowokującymi tekstami) - może tak zareagować. Co prawda jako administrator powinien dawać przykład, jednak (przynajmniej moim zdaniem), za jeden tego typu tekst, nie powinien zostać ukarany.

Edytowane przez GryTrean
  • Like 1
  • Zmieszany 4

Za prowokację w tej formie uważam, że odrazu powinieneś dostać bana. Nie znamy relacji kazdego gracza więc staramy się upominać każdy jawny przejaw poniżania graczy obecnych na serwerze. Może to fakt, że to mogły być ostre słowa lecz było to ewidentnie pod wpływem emocji

• Like 1
  • Zmieszany 1

@GryTrean
Admin nie jest po to, żeby odpowiadać na wyzwiska innych, a żeby dawać za to bany.
Odpowiadanie na zaczepki gracza, a następnie dawanie za nią bana nie jest poprawnym zachowaniem administratora.
@Masterdor
W takim razie pod wpływem emocji też mogę wyzywać graczy.

Edytowane przez |MajK|
  • Like 1
  • Zmieszany 1

Bana sklejek to dostałeś nie od Gemcia a odemnie. Co do paydaya przeprosił i powiedziała to w tonie aby coś takiego było aby takich sytuacji unikać a nie ze zginoles przez plugin i to nie jego wina.Co do tego trochę Gemciu przesadził aczkolwiek pojedyncza sytuacja od niego w porównaniu do waszego zachowania (dobrze wiesz o jaką grupę mi chodzi) to jest nic poniosło go w żarcie pewnie bo to też jest z kontekstu pewnie i mały błąd który wyciągnąłes z jego całej pracy jako administrator.

@Sklejekxgod założenie że coś było z kontekstu w wypadku co poniektorych osób jest bardzo trafne z uwagi na to że dużo osób cwaniakuje ;D 

A i jeszcze jedno najpierw popraw swoje zachowanie potem składaj skargi i pouczaj co do zachowania.

@Sklejekxgod chodziło mi tutaj nie o argument zakaz składania jak się zachowujesz źle tylko o twoja hipokryzje w tym  chciałem wykazać to i ci pokazać to.

@Medve zgodzę się w paru sprawach co opisałes pónizej ale nie da się reagować na każdą zaczepke każdej osoby i każde zgłoszenie na u@ no bo co ja ci mam zrobi jak jestem afk wracam widzę nagle ten wzywa tego 

Ogólnie proponuję kompletny zakaz wyzwania poprostu i tyle aby unikać takich sytuacji jak opisałes z elowa bo nie wiadomo czy to nie jego ziomek i troluje że piszę na u@ dla beki aby zbanowac/kicknac kolegę. Po paru takich sytuacjach człowiek znieczulicy bierze i podświadomie potrafi zignorować gdy ktoś na u@ pisze o obrazie i nawet nie zauważyć tego.

Edytowane przez ZbigniewStonoga
  • Like 3
  • Dziękuję 1
  • Zmieszany 1

Po pierwsze, prowokowanie gracza czesio ,który ma bana i tego nie widzi? Jak można kogoś prowokować skoro nie ma tej osoby na serwerze, nie za bardzo rozumiem co chciałeś tym osiągnąć. Jesteś jedyną osobą ,która się przyczepiła do tego ,że raz na jakiś czas użyje $ do kontaktu z jakimś graczem, skoro w takim razie mowa o nieprzestrzeganiu regulaminu to dlaczego ty masz Pmute właśnie za to a upominasz mnie jakbyś był święty? 
Po drugie, kojarzysz coś takiego jak szacunek za szacunek? Nikt nikomu pośród administracji nic nie liże, po co ta prowokacja? Chciałeś pokazać swoją złość na administracje? Pierwszego kicka dostałeś ode mnie, bo było to nie na miejscu i powinieneś się cieszyć ,że tylko kicka bo równie dobrze doskonały mógłby to uznać za obraze i dać bana. Drugi raz po wbiciu zacząłeś dalej prowokować więc ci odpowiedziałem w takim stylu "jeżeli masz problem z tym serwerem to nikt ci nie każe tutaj grać, możesz równie dobrze wypierdalać". Nie potrzeba na tym serwerze graczy ,którzy jedynie umią zaszczekać a potem płakać ,że snuffik to chuj, admini chyba kupili rangi, bo jak dla mnie to ty zachowujesz się w ten sposób.
Na demku dokładnie słychać co powiedziałem.
Co do mojej kultury, jest różnica w tym ,że ktoś przeklnie a nie przestrzega kultury, sam to mówiłem jak i również snuffik.
Bana dostałeś od doskonałego, nie ode mnie. Nie miałem pojęcia ,że to jest kursor bo skąd ja mam wiedzieć ,że nagle ktoś zmienił nick, upomniałem go nie za to co ty napisałeś tutaj a za obraze ciebie, jakby każdy pozwalał obrażać innym swoją osobe to admin powinien mieć to w dupie?
Ostanie słowa. Czy ty chociaż oglądałeś demko?XD Naprawdę żalisz się ,że jak strzelałem do ciebie podczas gdy ty strzelałeś w strone Vipa i przypadkowo w tym samym gdy ty go zabiłeś ja zabiłem ciebie. Sugerujesz ,że jak ktoś strzela do vipa na paydayu to ct nie może do niego strzelać bo jeszcze go przypadkowo zabije? Chciałem powiedzieć po tym jak zostałeś zabity ,że dam ci fd ale zobaczyłem ,że koniec mapy, powiedziałem następnie ,że to błąd mapy(pomyliłem się bo miałem powiedzieć zabawy) i że musze snuffikowi dać o tym znać ,żeby spróbować to naprawić, to wszystko jest na demku wystarczy je zobaczyć.
Chcę ,żeby doskonały też się wypowiedział
@Sklejekxgod nie miałem wywalone, zajmowałem się innym graczem widziałem to ale nie byłem jedynym adminem na serwerze, jak dobrze wiesz takie coś zgłaszamy na u@ a nie na say'u. Admin to nie jest robot ani sztuczna inteligencja, to też człowiek ,który nie może w jednym momencie pisać do 20 graczy na raz 

Edytowane przez Gemciu
  • Like 4
  • Zmieszany 2
  • Uwielbiam 1

nie chce się wtrącać lecz to sklejek zaczął wyzywać pana doskonałego gemciu nie mógł dać ci np. freedaya za tego paydaya ponieważ była to ostatnia  runda tej mapy ale cię przeprosił  i powiedział że  to nie jego  wina  ale  to ty zacząłęś. gemciu mógł zachować się trochę "innaczej" lecz wina leży po twojej stronie sklejek to ty wszystko zacząłęs.

• Like 1
  • Haha 4
  • Uwielbiam 1

Nie było mnie podczas całej tej sytuacji na serwerze, ale się wypowiem :D

39 minut temu, Gemciu napisał:

Po pierwsze, prowokowanie gracza czesio ,który ma bana i tego nie widzi? Jak można kogoś prowokować skoro nie ma tej osoby na serwerze, nie za bardzo rozumiem co chciałeś tym osiągnąć. Jesteś jedyną osobą ,która się przyczepiła do tego ,że raz na jakiś czas użyje $ do kontaktu z jakimś graczem, skoro w takim razie mowa o nieprzestrzeganiu regulaminu to dlaczego ty masz Pmute właśnie za to a upominasz mnie jakbyś był święty? 

Czyli jak jestem na serwerze, a Ciebie nie ma to mogę cię wyzywać itp? XDD

O pisanie na tym całym $ to ja zgodzę się tu ze Sklejkiem - była kiedyś taka sytuacja, że @|MajK| gdy miał admina napisał na admin say'u "Siema" i dostał wtedy warna więc dlaczego za prowokacja na admin say'u Gemciu miałaby nie ponieść konsekwencji? Poza o tym napisałeś to samo co @Masterdor. Jeżeli kogoś prowokujesz/wyzywasz gdy go nie ma na serwerze, albo gdy ktoś mnie "sprowokuje" to pod wpływem emocji mogę zacząć wyzywać? XDD

Kolejna rzecz z, którą się zgodzę ze Sklejkiem jest to, że Admini nie reagują na przekleństwa/sami przeklinają, albo są toksyczni. Czasami spamie na u@ do adminów, że ten i ten to obraża, a ten prowokuje. Nie wiem czasami mam wrażenie że taki Elowa ma jakiś immunitet. Cały czas drze jape na serwerze albo przeklina i admin co? Nic. Poza tym myślę, żę pamiętasz Gemciu sytuacje i to nie jedną gdzie ktoś się na Ciebie buntuje a ty tylko "o japierdole", albo gdy ktoś Cię czasami raschuje na jakiejś zabawie i mówisz "no japierdole co za pizdy mnie raschują".

39 minut temu, Gemciu napisał:

Nie potrzeba na tym serwerze graczy ,którzy jedynie umią zaszczekać a potem płakać ,że snuffik to chuj, admini chyba kupili rangi, bo jak dla mnie to ty zachowujesz się w ten sposób.

To zacznijcie banować osoby, które prują dupe na serwerze, a nie osoby które was raz czy dwa sprowokuje bo administracja nie jest idealna.

41 minut temu, ZbigniewStonoga napisał:

Co do tego trochę Gemciu przesadził aczkolwiek pojedyncza sytuacja od niego w porównaniu do waszego zachowania (dobrze wiesz o jaką grupę mi chodzi) to jest nic poniosło go w żarcie pewnie bo to też jest z kontekstu pewnie i mały błąd który wyciągnąłes z jego całej pracy jako administrator.

Pojedyncza sytuacja? :D 

Jakbym zapisywał każdy błąd/przekleństwo/prowokacje administracji to by was tu dawno nie było. A czy to mały błąd, że mówi ludziom aby kończyli grę na serwerze to mi się nie wydaje. Powinien zachęcać ludzi do gry a mi się odechciewa grać jak widzę admina, który robi ostatnią reakcje nie wiadomo po co i kicka ludzi, którzy go o tym upominają.

@ZbigniewStonoga Miło mi, że się zgadzasz XDD

Wiem, że nie da się reagować na każdą ale no bez przesady. Piszą ze 3 osoby na u@ "kickniesz go w konću? On ciągle wyzywa" i admin na to nie reaguje, a gdy ktoś napisze np. "Ch*j" "japi*rdole" i dostaje kicka/bana to jest na prawdę śmiechawa trochę XD

Edytowane przez Medve
  • Like 5

Zamykam temat, bo po pierwsze, wypowiadaja sie tu osoby, których tam nie było. @Medve, kolega pisze skarge? Lubisz bronic? Pobron na steamie, nie tu.

Czat dla adminów został przeze mnie zniesiony, nie mam zamiaru tyrać moich adminów za to, że coś tam popiszą, bo nie jestem ani konwoyem, ani innym opiekunem, któremu to akurat sprawiało problemy. Jeżeli po obejrzeniu demka zobaczę co takiego wielkiego zrobił, to wtedy ja się wypowiem na ten temat, bo to nie wy, tylko opiekun jest tu siłą decydującą.

Czyżby moje słowa się spełniły? Krótko przed twoim kończącym banem ostrzegałem adminów przed grupką "rewolucjonistów" gdyż wiem co robicie. Dziwne jest, że akurat sobie wróciłeś i prowokujesz, na prawdę.

Jeżeli kogoś nie ma na serwerze to i tak nie można go prowokować, jest to równoznaczne z normalną prowokacją, to chyba logiczne. Innym wypadkiem jest to, jak ktoś opisuje sytuację, a nie mówi wprost do osoby "łeee jesteś dzieckiem ale płaczesz łeeee". Na prawdę co raz bardziej myślę o tym serwerze jak podwórkiem piętnastolatków. Wpieprzacie się na serwer tylko i wyłącznie po to, żeby robić sobie pośmiewki z czego tylko można.

W jakim świecie żyjemy? Wydaję mi się, że jest to 2019 rok w Polsce. Kraju cebuli i rzucanych "kurew" co dwa zdania. Nie bronię tu nikogo, tylko jestem sam w stanie stwierdzić, że jeżeli widzę osoby trzynastoletnie po mieście, co słuchają sobie Palucha, piją wódkę i klną gorzej niż ja (często przeklinałem co od dłuższego czasu normuje, co nie oznacza, że nie przeklinam, bo raczej każdemu się zdarza), to was bolą przekleństwa? Ja osobiście nie widzę problemu w tym, że ktoś, kto ma problem z buntami, ginie już trzeci raz pod rząd, to powie sobie "japierdole". Ja się raczej z tego śmieję, wydaje mi się, że jest to naturalna reakcja ludzi w młodym wieku, gdyż rozbawia, przynajmniej mnie, jak ktoś się w taki sposób zachowuje. Was niby boli to, że ktoś nie wytrzymuje i przeklnie zamiast rozśmieszać?

Demko sprawdzę jutro i wydam werdykt, polecam wam wszystkim wziąć jakieś tabletki na ból dupska, popić melissą i wyjść na dwór.

Jedyne co Gemciu zrobił źlę, to prowokacja na czacie admina. Po tym jak sytuację przytoczył właściciel na pw i @Gemciu o tym wie, jestem zmuszony do nadania ci warna za tą sytuację. Do tego troszkę ogarnij kulturę, wiem, że czasem się nie da, ale już trochę za często to robisz.

A ty @Sklejekxgod jak będziesz tylko i wyłącznie prowokować na tym serwerze to dostaniesz znowu dłuższego bana i wszyscy będą mieli spokój, więc jak masz zamiar grać, to prowokuj kogoś sobie pod nosem.

Edytowane przez SnuFFy
  • Like 3
  • Dziękuję 2
  • Zmieszany 1
  • Smutny 1
  • Uwielbiam 4

• SnuFFy zablokował(a) ten temat

Automatycznie wygenerowana wiadomość.
Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.

Twoja skarga została przyjęta!

Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów

• Uwielbiam 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności