Gość ALCMDZ Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Hej przychodzę z pytaniem takim w zasadzie intrygującym. Nazwijmy to tak, że jest osoba A i B. A - Mężczyzna B - Kobieta więc.Jeśli osoba A nie może podjąć się pracy poprzez to iż była wcześniej karana to czy osoba B może podpisać za tą osobę umowę o prace/zlecenie lecz osoba B nie będzie pracować tylko osoba A ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteBlood 367 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 Logicznie myśląc jeśli osoba B podpisuje umowę, to B ma się wstawić do pracy. Druga sprawa, że jeśli np. ubezpieczenie jest na osobę B, coś stanie się osobie A - to mogą wyniknąć komplikacje, tak to widzę. Jeśli kolega dałby mi swoje prawo jazdy i samochód, złapałaby mnie policja z nieswoim prawkiem - co by się stało? Myślę, że tak logicznie można to przedstawić, ale może ktoś Ci odpisze - kto zna się ze strony prawnej, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ALCMDZ Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 4 godziny temu, WhiteBlood napisał: Logicznie myśląc jeśli osoba B podpisuje umowę, to B ma się wstawić do pracy. Druga sprawa, że jeśli np. ubezpieczenie jest na osobę B, coś stanie się osobie A - to mogą wyniknąć komplikacje, tak to widzę. Jeśli kolega dałby mi swoje prawo jazdy i samochód, złapałaby mnie policja z nieswoim prawkiem - co by się stało? Myślę, że tak logicznie można to przedstawić, ale może ktoś Ci odpisze - kto zna się ze strony prawnej, powodzenia Też tak myślę, ale czy osoba A, która wykonuje obowiązki osoby B robi to bezprawnie więc i A i B i pracodawca maj lipe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteBlood 367 Opublikowano 17 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2020 11 godzin temu, rilu napisał: Też tak myślę, ale czy osoba A, która wykonuje obowiązki osoby B robi to bezprawnie więc i A i B i pracodawca maj lipe? Nie wiem czy ze strony osoby A nie będzie to traktowane jak praca na czarno, ale między nami wiemy jak i tak to wygląda, pewnie nawet nikt się nie zorientuje. Z mojej strony to nie polecam takich eksperymentów, ale jak mus to mus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi