Kenor 68 Opublikowano 10 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) 1. Twój Nick: Kenor[CSC] 2. Kto zawinił? (admin/gracz): Guard, Gracz 3. Nick oskarżonego: Krzysiek[CSC] , Jakuzo 4. Steam_ID oskarżonego: Krzysiek STEAM_1:0:537859558 , Jakuzo STEAM_1:0:559541348 5. Data i godzina zdarzenia: 10.02.21 19:00 6. Mapa:ba_jail_soar_beta2 9 runda 7. Opis sytuacji: Zacznę od tego, że nie składałbym skargi gdyby nie to, że zostałem bezpodstawnie wyrzucony z serwera, bo guard uwierzył w kłamstwo na u@. Sytuacja wyglądała następująco: Jeden z graczy próbował się zbuntować i zabić Jakuzo w plecy, ale szybko wrócił się na laser, a krzysiek stwierdził, że to byłem ja. Napisałem fk w którym napisałem, że nie zrobiłem tego ja. Jakuzo odrzucił fk, więc to samo zgłosiłem też na u@. Jakuzo upierał się, że to on ma rację i też zgłosił to na u@. Krzysiek jednak totalnie miał wylane na to co ja napisałem i uwierzył swojemu ct'kowi, po czym zostałem wyrzucony z serwera. 8. Dowody (demko/screeny/świadkowie) http://782202.node33.pukawka.pl/dem-ba_jail_soar_beta2-1612976466-1612979621.zip Edytowane 10 Lutego 2021 przez Kenor 16 2 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek. 187 Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) Witam Zacznijmy od tego, że przyznaję się do błędu ponieważ obejrzałem demko dokładnie i rzeczywiście nie uderzyłeś ct a zrobił to inny tt'k ale... Gdy przyszliście na b&y przed samymi drzwiami mieliście środek lasera w odległości na tyle dużej, że z lasera nie mieliście szans sięgnięcia ct'ka ale ty z drugim tt pobiegliście na plecy ct i wtedy vhs dał kose w plecy ct'ka a ty pobiegłeś na lewo i obaj zginęliście z tym, że to nie ty go uderzyłeś lecz jakuzo mógł uznać to za próbę buntu ponieważ mieliście polecenie by stać na środku lasera i dla tego zginąłeś słusznie. Pisałeś mi potem na u@, że to nie ty go uderzyłeś lecz nie uwierzyłem ci ponieważ twoje ciało leżało kompletnie nie tam gdzie powinno. Ale potem dla potwierdzenia by nie było problemów poprosiłem jakuzo by napisał na u@, że jest pewny, że to ty go uderzyłeś w plecy i zrobił to. I wtedy byłem w 100% pewny, że to ty go uderzyłeś po czym dałem ci kicka za kłamanie na u@. Po tym jak wróciłeś napisałeś, że "Krzysiek i jakuzo lecicie" więc chciałem wytłumaczyć ci dokładnie jak zrozumiałem tą akcje i wyjaśnić za co dokładnie dostałeś kicka lecz ty odpowiedziałeś tylko tak: *NIE ŻYJE* Kenor [CSC] : nie gadam z toba, *NIE ŻYJE* Kenor [CSC] : mutuje cie. Więc postanowiłem, że nie będę cię zmuszał byś wysłuchał mojego wyjaśnienia. Podsumowując zostałeś niesłusznie wyrzucony z serwera za kłamanie na u@ lecz zginąłeś słusznie. Natomiast jakuzo skłamał na u@ i to nie była jego pierwsza krzywa akcja więc zostanie mu wrócony ban na ct. Więc przepraszam cię Kenor za niesłuszne wyrzucenie cię i życzę ci miłego dnia oraz przyjemnego grania na serwerze. Poniżej wstawiam screeny z demka jak to wyglądało. @skljk Wywnioskowałem po tym gdzie leży ciało kenora, że jakuzo ma racje ponieważ mieli być na laserze i wyglądało to tak jakby go uderzył i uciekł na bok. Więc słowo jakuza była wiarygodniejsze w tej sytuacji. @skljk Ciało leżało w miejscu gdzie on zginął, przecież widziałem wszystko na demku... Widziałem gdzie leży ciało podczas gry nawet do niego podchodziłem. A poza tym wiem, że źle to rozstrzygnąłem bo uwzględniłem to u góry. Edytowane 11 Lutego 2021 przez Krzysiek. 3 6 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skljk 763 Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 (edytowane) Godzinę temu, Krzysiek. napisał: jakuzo mógł uznać to za próbę buntu Ale tego nie zrobił i zabił go z powodu uderzenie tak? więc dlaczego tłumaczysz się tym, że miał prawo go zabić skoro nie to było powodem. Mając słowo przeciw słowu nie u@, jako guard powinieneś spróbować wyjaśnić sprawe, zgłosić to do opiekuna czy też obejrzeć demko, a nie wytyczać sprawiedliwość strzelając na oślep po czyjej stronie leży wina. Nie dziw się potem, że gracz nie chce słuchać twoich wyjaśnień skoro i tak było już po fakcie, a całej sytuacji nie miałeś jak cofnąć. @Krzysiek. wiarygodniejsze? wzmianka o tym, że na u@ nie można kłamać jest w regulaminie, a skoro dwóch graczy miało swoje zdanie to ty nie powinieneś wnioskować winy jednej ze stron poprzez położenie ciała, które w cs'ie potrafi się zbugować i odlecieć na pół mapy czy też zniknąć bądź polecieć nawet w inną stronę. @Krzysiek. Jest dokładnie tak jak piszesz, widziałeś to na demku, które obejrzałeś dopiero po wymierzeniu sprawiedliwości. Edytowane 11 Lutego 2021 przez skljk 9 2 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suiryu 526 Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Krzysiek popełnił błąd nie pierwszy i nie ostatni raz, cały czas dostawałem skargi o byle błahostki, lecz pojawiła się kolejna... Z dnia na dzień pojawia się więcej skarg i nie chodzi tu o te na forum, ja nie mam siły tego tolerować. Oczywiście, nie dawałbym za coś takiego warna, gdyby nie fakt, że takie sytuacje się powtarzają. Jakuzo za swoją nieumiejętną grę po stronie CT dostanie dwutygodniowego bana. Krzysiek otrzymuję drugiego warna, co skutkuje degradacją z posady guarda do gracza. 6 4 2 4 8 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suiryu 526 Opublikowano 11 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2021 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Twoja skarga została przyjęta! Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów 1 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi