Skocz do zawartości

Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola


Amelia

Rekomendowane odpowiedzi

Dodany obrazek

 

Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola - składniki:

Polędwica wołowa - 480 g

Ser Gorgonzola lub inny ser pleśniowy typu ?blue? - 60 g

Masło - 1 łyżeczka

Rozmaryn

Sól

Pieprz biały mielony

Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola - sposób przygotowania:

Polędwice rozciąć, rozbić tłuczkiem i natrzeć solą i pieprzem białym, a następnie nasmarować środek masłem. Na środku umieścić ser Gorgonzola i zrolować polędwicę na kształt rolady. Z wierzchu oprószyć mięso również solą i pieprzem białym oraz posypać świeżym rozmarynem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni w szklanej brytfance. Podlać delikatnie wodą, by mięso nie straciło wilgotności. Od czasu do czasu podlewać z wierzchu sosem powstałym podczas pieczenia. Po około 2h pyszne i wykwintne danie jest już gotowe.

 

Źródło

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności