Amelia 0 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola - składniki: Polędwica wołowa - 480 g Ser Gorgonzola lub inny ser pleśniowy typu ?blue? - 60 g Masło - 1 łyżeczka Rozmaryn Sól Pieprz biały mielony Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola - sposób przygotowania: Polędwice rozciąć, rozbić tłuczkiem i natrzeć solą i pieprzem białym, a następnie nasmarować środek masłem. Na środku umieścić ser Gorgonzola i zrolować polędwicę na kształt rolady. Z wierzchu oprószyć mięso również solą i pieprzem białym oraz posypać świeżym rozmarynem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni w szklanej brytfance. Podlać delikatnie wodą, by mięso nie straciło wilgotności. Od czasu do czasu podlewać z wierzchu sosem powstałym podczas pieczenia. Po około 2h pyszne i wykwintne danie jest już gotowe. Źródło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[O]rbi[T]ek 0 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Może być dobre. Lubię takie potrawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Wcale nie jest aż takie trudne do wykonania - smaczne, na pewno musi być. Szkoda tylko, że nie zawsze mam okazję do delektowania się takimi potrawami :C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi