Amelia 0 Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola - składniki: Polędwica wołowa - 480 g Ser Gorgonzola lub inny ser pleśniowy typu ?blue? - 60 g Masło - 1 łyżeczka Rozmaryn Sól Pieprz biały mielony Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola - sposób przygotowania: Polędwice rozciąć, rozbić tłuczkiem i natrzeć solą i pieprzem białym, a następnie nasmarować środek masłem. Na środku umieścić ser Gorgonzola i zrolować polędwicę na kształt rolady. Z wierzchu oprószyć mięso również solą i pieprzem białym oraz posypać świeżym rozmarynem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni w szklanej brytfance. Podlać delikatnie wodą, by mięso nie straciło wilgotności. Od czasu do czasu podlewać z wierzchu sosem powstałym podczas pieczenia. Po około 2h pyszne i wykwintne danie jest już gotowe. Źródło Link to comment Share on other sites More sharing options...
[O]rbi[T]ek 0 Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Może być dobre. Lubię takie potrawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwunio 10 Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 Wcale nie jest aż takie trudne do wykonania - smaczne, na pewno musi być. Szkoda tylko, że nie zawsze mam okazję do delektowania się takimi potrawami :C Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts