Jump to content

Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola


Amelia
 Share

Recommended Posts

Dodany obrazek

 

Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola - składniki:

Polędwica wołowa - 480 g

Ser Gorgonzola lub inny ser pleśniowy typu ?blue? - 60 g

Masło - 1 łyżeczka

Rozmaryn

Sól

Pieprz biały mielony

Pieczeń nadziewana serem Gorgonzola - sposób przygotowania:

Polędwice rozciąć, rozbić tłuczkiem i natrzeć solą i pieprzem białym, a następnie nasmarować środek masłem. Na środku umieścić ser Gorgonzola i zrolować polędwicę na kształt rolady. Z wierzchu oprószyć mięso również solą i pieprzem białym oraz posypać świeżym rozmarynem. Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni w szklanej brytfance. Podlać delikatnie wodą, by mięso nie straciło wilgotności. Od czasu do czasu podlewać z wierzchu sosem powstałym podczas pieczenia. Po około 2h pyszne i wykwintne danie jest już gotowe.

 

Źródło

Link to comment
Share on other sites

Wcale nie jest aż takie trudne do wykonania - smaczne, na pewno musi być. Szkoda tylko, że nie zawsze mam okazję do delektowania się takimi potrawami :C

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy