Amelia 0 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Stefanka - składniki: CIASTO: sztuczny miód - 15 dag (3 łyżki) cukier - 1/2 szklanki jajka - 2 sztuki margaryna - 1/2 kostki mąka - 1/2 kg soda oczyszczona - 2 łyżeczki MASA: masło - 1 kostka mleko - 1/2 litra kasza manna - 4 5 łyżki cukier - 1/2 szklanki POLEWA: masło lub margaryna - 1/4 kostki woda - 1 łyżka cukier puder - 4 łyżki kakao - 4 łyżki PONADTO: powidła Stefanka - sposób przygotowania: CIASTO: Ubić cukier z jajkami. Zagnieść wszystkie składniki. Podzielić na trzy części. Rozwałkować placki. Piec oddzielnie, na pergaminie. MASA: Ugotować kaszę mannę z cukrem i mlekiem. Utrzeć/zmiksować z masłem. POLEWA: Wszystko razem lekko zagotować. POTEM: Na pierwszym placku ciasta rozsmarować masę. Położyć drugi placek. Rozsmarować powidła. Nałożyć trzeci placek. Polać polewą. Przed podaniem ciasto powinno stać 2 dni. Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17590225/stefanka/p/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oppa Miodzia Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Mmm, chyba sobie zrobię, dziękuje za przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Jadłam już kiedyś coś chyba podobnego i było pyszne POLECAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 moja mama takie robi , jest bardzo pyszne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[O]rbi[T]ek 0 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Wygląda smacznie. Kiedyś na pewno zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi