[O]rbi[T]ek 0 Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 Sałatka Grecka Składniki :- 5 dużych pomidorów - 1 ogórek kiszony - 1 opakowanie sera fety - 20 oliwek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżki oliwy - sok z połowy cytryny - sól, pieprz Wykonanie : Pomidory pokroić w ósemki, ogórek, ser w grubą kostkę, cebulę w talarki. Wszystko wymieszać. Do oliwy dodać sok z cytryny sól, pieprz i posiekany czosnek. Dokładnie wymieszać i tak przygotowanym sosem polać sałatkę. Smacznego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolcia 786 Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 no dobry przepis , lubie słatke grecka , ale robie ją po " swojemu " Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwunio 10 Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 Cebula i ogórek kiszony do sałatki greckiej? - ohyda. Ja wolę tą wersje, co robi moja mam ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Skrillex Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 Hmmm... Nie wiem może mi się coś pomieszało ale wydaje mi się, że w sałatce greckiej nie ma cebuli a tym bardziej "naszego polskiego" kiszonego xD Ale jakby nie patrzec przepis prosty i fajny Link to comment Share on other sites More sharing options...
C!chy 0 Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 lubię sałatki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts