ZiOmBaL 0 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 JABŁECZNIK BABCI ZOSI!. Przepis:3 szklanki mąki, szklanka cukru, 3 łyżki śmietany, paczka cukru waniliowego, łyżeczka proszku do pieczenia, 20 dag margaryny, 1 jajko, kilka kropel aromatu, kilogram jabłek lub mus jabłkowy.Opis: Z wyżej podanych składników zagnieść ciasto i włożyć do lodówki do 20 minut. W tym czasie obieramy jabłka i drobno kroimy w plastry lub ścieramy na grubej tarce (można skropić cytryną). Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Pierwszą część rozkładamy na wysmarowaną blachę i nakładamy jabłka. Drugą część ciasta trzemy na grubej tarce i równo rozkładamy na jabłkach. Pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni. Po wyciągnięciu z piekarnika posypujemy cukrem pudrem. Joanna Pawlik, OpoleZdjęć również nie mam, ponieważ wszystkie przepisy biorę z książki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dav3 130 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Moja babcia ma na imię Marysia, a druga Helenka, ale chętnie skorzystam z przepisu mej trzeciej - internetowej - babci: BABCI ZOSI! Dzięki za przepis, przydało by się jakieś zdjęcie ażeby smaku narobić ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 Diglett, nie wariuj tak. Jabłecznik bez żadnych zwątpień NAJLEPSZY robi moja babcia, miałam też dodać jeden przepis na piernika, ale jak będę miała czas to udostępnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[O]rbi[T]ek 0 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Może być dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi