ziomm 164 Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 (edited) Witam, tym razem przedstawię wam anime studia A-1 Pictures, autorem mangi jest Shinobu Ootaka Tytuł: Magi The Labyrinth of Magic Gatunek: Shounen, Akcja, Fantasy, Komedia, Przygodowy Tematyka: Magia, Przemoc Ilość odcinków: 25 Rok produkcji: 2012 Akcja anime toczy się w świecie na którym 14 lat temu pojawiły się tajemnicze obiekty nazywane lochami. Osoby które zdołały przejść loch zyskują władzę i bogactwo. Aladyn to chłopiec, który spędził całe swoje życie w małym pokoju za przyjaciela mając jedynie Ugo, dżina mieszkającego w flecie. Jednak nasz mały bohater postanawia wyruszyć w podróż aby zobaczyć nieznane. Zgłębiając coraz bardziej historię świata dowiaduje się, że jest magim, czarodziejem posiadającym prawo wyznaczania królów. W trakcie podróży spotyka Alibabę. Razem pragną udać się do swojego pierwszego lochu. Magi to seria, która potrafi zapaść w pamięć. Nie ma tu tak dużo akcji jak w naszych sławnych tasiemcach ale ogląda się bardzo fajnie. Polecam i zapraszam do oglądania. Poniżej zamieszczam link do pierwszego sezonu, recenzja drugiego pojawi się już wkrótce. http://magi.wbijam.pl/pierwsza_seria.html Edited January 26, 2016 by Rias 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pride 544 Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Na pewno obejrzę, tylko jeszcze nie wiem kiedy. Tyle anime, a tak mało czasu c: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilonez 779 Posted August 28, 2014 Share Posted August 28, 2014 Dopiero teraz znalazłam czas żeby przeczytać i się nie zawiodłam c:. Masz "fajny" styl pisania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neffju 328 Posted August 29, 2014 Share Posted August 29, 2014 Zapowiada się dobrze. Obejrzę jak tylko będę miał chwile. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts