Rias Gremory 2,606 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 1. Nazwa Anime: Omamori Himari (akcja, dramat, fantasy, romans, harem, super moce, komedia) 2. Zdjęcie: 3. Opis: Siedem lat temu rodzice Yuto Amakawy zginęli w wypadku samochodowym. Zamieszkał z przyjaciółką z dzieciństwa Rinko. Żył spokojnie, a jego jedynym problemem była alergia na koty. W szesnaste urodziny spotyka on piękną dziewczynę z mieczem w ręku. Miała na imię Himari i była kocim demonem. Rodzina Amakawy była jednymi z zabójców demonów, ale pozwolili żyć Himari pod warunkiem, że będzie bronić potomków Amakawy przed złymi duchami(demonami). Z biegiem wydarzeń coś zaczyna łączyć Himari z Yuto, a chłopak przypomina sobie swoje dzieciństwo i to, że już kiedyś poznał Himari. Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak potoczą się losy Yuto i Himari koniecznie obejrzyj! 4. Ocena: W Omamori Himari podoba mi się wpływ Yuto na bohaterki. Kreska, opening i soundtrak nie są złe. Postaci jest sporo, akcji również i ogólnie nie ma wielce nudnych chwil, czy odcinków. Moja ocena to 9/10. Bardzo przyjemnie się oglądało i polecam każdemu. Uprzedzę, że jest ciężki początek, ale nie zniechęćcie się i obejrzyjcie do końca - warto . (seria 1(odcinków 12) Źródło: http://www.animezone.pl/odcinki-online/omamori-himari 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
budus 53 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Trochę za krótka recenzja, ale nie ma się co dziwić. Z anime z gatunku romansów, które ma 12 odcinków nie da się dużo wyciągnąć. Osobiście seria strasznie nudna dla mnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomm 164 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Obejrzałem dosłownie przez przypadek, nie jest to jakieś super anime ale są i gorsze ^^. Jeśli chodzi o recenzje to jak zwykle niezła robota ^^. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omega* 2,077 Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 (edited) Krótka recenzja lecz dobrze wprowadzająća. Jeśli znalazłbym czas to z chęcią bym zobaczył. Lecz teraz tyle tych anime dajecie że głowa mała Plus za prace Wykonanie troszkę słabe Edited January 7, 2015 by Omega * 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts