ziomm 164 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Cześć, przedstawię wam anime produkcji studia A-1 Pictures, autorem mangi jest Shinobu Ootaka. Tytuł: Magi The Kingdom of Magic Gatunek: Shounen, Akcja, Fantasy, Przygodowy Tematyka: Magia, Przemoc Rok produkcji: 2013 Po wydarzeniach w Balbadd naszych bohaterów spotykamy w Sindrii - Królestwie Sindbada. Podczas tego pobytu umiera przyjaciółka Aladyna, Dunya. Młody magi nękany przez straszne sny postanowił udać się do Akademii Magnostadt, aby zbadać pochodzenie czarnych metalowych naczyń i konsekwencji ich użycia. Morgiana z tęsknoty za ojczyzną wyruszyła na czarny kontynent. Alibaba w poszukiwaniu siły udał się do Królestwa Leam. Jakie przygody przeżyją jeszcze nasi bohaterowie? Zachęcam do obejrzenia! Od początku byłem zafascynowany i oglądałem w napięciu. Bardzo mi się spodobał pomysł samotnej podróży każdego z bohaterów (rzadko spotykam anime, w którym przyjaciele po przeżyciu przygody rozstają się). Przy niektórych sytuacjach można było się uśmiać. Ostatnie odcinki były naprawdę świetne. Z czystym sumieniem daję 9/10 i czekam na następny sezon. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maikeru 176 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Kilka ostatnich odcinków tej serii to kosmos szczególnie gdy rozpoczyna się WOJNA . Polecam zacząć oglądanie od pierwszej serii Labirynt Magii. Plusa dostaniesz jutro bo mi się skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi