Shino 1 881 Opublikowano 7 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Temat bardzo oklepany - cofanie się w czasie. Zaś cofanie się do przeszłości, by zapobiec czyjejś śmierci nie jest już szablonowe. Fujinuma Satoru, główny bohater anime to mangaka, który nie potrafi dobrze, z emocjami przelać swoich wrażeń na papier. Ma on zdolność, którą nazywa "Powrotem" i cofa się w czasie, by zapobiec jakiejś katastrofie, tragedii bądź morderstwu. Robi to z własnego poczucia obowiązku. Pewnego dnia, gdy wracał z pracy zostało pełnione morderstwo, w które został wrobiony. Próbując ocalić ofiarę, cofa się do czasów szkoły podstawowej, dokładnie miesiąc przed zaginięciem Kayo Hinazuki, jego szkolnej koleżanki. Satoru postanawia ocalić dziewczynę i zapobiec jej zaginięciu. Większość historii dzieje się za czasów jego podstawówki. Główny bohater nie wie jak ma ocalić Hinazuki, ma jedynie małe poszlaki jak data jej zaginięcia i śmierci. Jednak ma szansę powstrzymać zabójstwo, uratować koleżankę z klasy i rozwikłać własną zagadkę w sprawie wrobionego morderstwa. Czy uda mu się uratować ją w przeszłości i siebie w swojej teraźniejszości ? Gorąco zapraszam do zapoznania się z tytułem "Boku dake ga inai Machi" ~ "Miasto beze mnie" . Postaci są bardzo dobrze stworzone, każda ma swój unikalny charakter, świetnie każda z osobna wkleja się w książkę z napisem Boku dake. Muzyka zawsze jest nastrojowa, odpowiednio dobrana do każdej sytuacji. Polecam zasmakować tego tytułu. Edytowane 7 Maja 2016 przez Shinozaki 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Skromnie, ale nie będę się czepiać ;p Od siebie dodam, że Boku dake jest moim kandydatem nr1 (myślę, że nie tylko moim) do miana najlepszego anime tego roku. Wciągająca fabuła, cudowna oprawa i świetnie zbudowane postaci sprawiają, że anime ogląda się z przyjemnością, z niecierpliwością i ciekawością co będzie dalej. Jak dla mnie tytuł "must see". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa 3 302 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Shinuś w końcu recenzja :D. Jak dla mnie fajnie napisana tylko troszkę skromnie, ale kto co woli :D Leci oczywiście + 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 8 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Nie chciałem dużo zdradzać o tym tytule, bo dodając 2 słowa można znacznie zaspoilerować fabułę. Jest to też anime, w której bohater rozwiązuje zagadkę, więc dodając trochę można łatwo wywnioskować tok jego myślenia. Uznałem, że tyle zachęci i nie zdradzi dużo. :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi