Rias Gremory 2 600 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 One Punch Man zapoczątkował modę na anime o superbohaterach. Dzisiejszy tytuł, który wam przedstawię, to jeden z konkurencyjnych shounenów. Historia chłopca, który z nic nieznaczącego, staje się najlepszym w swoim fachu. Boku no Hero Academia FUNimation i Bones (studia) przedstawiają nam swoją propozycję co do gości w rajtkach ratujących świat przed złoczyńcami. Fabuła opiera się na historii młodego chłopca o imieniu Izuku Midoriya. Nasz bohater żyje w świecie, w którym nadnaturalne zdolności to chleb powszedni i blisko 80% ludzkości posiada jakąś zdolność. Jak możemy się domyślić, Izuku znajduje się w mniejszości i takowych umiejętności nie posiada. Pomimo, że wszyscy go skreślili i nie wierzą, że może on zostać bohaterem, nasz młody protagonista stara się ze wszystkich sił nim zostać. Obserwuje zawodowców zapisując o nich wszystko co tylko wyłapie, każdą najmniejszą informację by być przygotowanym. Idolem i autorytetem Izuku, jest najlepszy z bohaterów - All Might (Wszechmogący). Okazał się on punktem zwrotnym w życiu chłopaka. W wyniku pewnych wydarzeń, Midoriya dowiaduje się o słabości All Might'a. Prócz tego, dzięki swojemu bohaterskiemu posunięciu, Izuku dostaje propozycję odziedziczenia mocy superbohatera. W momencie, w którym sam spisał się na straty, otrzymał swoją szansę. Z tamtą chwilą, rozpoczyna się opowieść o tym, jak młody Midoriya Izuku stanie się najlepszym z superbohaterów, potężniejszym niż sam All Might. Jestem fanem shounenów, a My Hero Academia to genialna seria tego typu. Historia jak w Naruto, od zera, do bohatera - czego chcieć więcej? Świetna kreska, bardzo dobrze odwzorowująca tę z mangi. Mocny, genialny soundtrack - jak na ten gatunek przystało. Sporo ciekawych bohaterów pobocznych, no i oczywiście wspaniałe sceny walki. Moim zdaniem shounen pełną gębą, i obejrzeć warto, choć do OPM trochę mu brakuje. Sezon ma 13 odcinków i już zapowiedziano kolejny. Moja ocena 10/10, wspaniale się bawiłem podczas oglądania. Gorąco polecam. Link do Shindena: Boku no Hero Academia Pozdrawiam Marek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vaaS 948 Opublikowano 15 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Bardzo fajna recenzja, + dla Ciebie. Kiedy "Boku no Pico"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Jak odpocznę od romansów to się za to zabiorę, recenzja w sumie mnie mocno do tego zachęciła, z resztą jak zwykle. Dobra robota, piona braciszku ! :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esme 2 242 Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Kiedyś trzeba będzie obejrzeć, plusik :D Bardzo fajna recenzja, + dla Ciebie. Kiedy "Boku no Pico"? Też czekam ^^. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiszpanskiTorreador 272 Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Lubię anime gdzie się klepią to pewnie na to też kiedyś przyjdzie czas :) Recka oczywiście na +, i czekam na Dragon Ball Z choć wiem, że go nie oglądałeś :v 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi