Shanell 1 787 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Dramat 10 czerwca 2016 w Polsce 2 czerwca 2016 na świecie Stany Zjednoczone Thea Sharrock Jojo Moyes Emilia Clarke -----> Lou Clark Sam Claflin -----> Will Traynor Janet McTeer -----> Camilla Traynor Charles Dance -----> Stephen Traynor Film oparty jest na książce autorki Jojo Moyes. W piękną Lou wciela się Emilia Clarke, która jest mocno ekscentryczną kobietą i próbuje sił w wielu dziedzinach zawodowych. Po wielu próbach znalezienia pracy, zostaje opiekunką Will'a Traynor'a, młodego i przystojnego mężczyzny. Jego tragiczny wypadek odmienił jego życie w pasmo problemów i nieszczęść, bowiem stał się kaleką. Dziewczyna postanawia pokazać mu, jak można cieszyć się życiem... "Zanim się pojawiłeś" jest typowym dramatem, który w niczym innym się nie wyróżnia od reszty. Dwójka dobrze dobranych aktorów, nieszczęśliwy wypadek, niechęć z początku - później wielka miłość. Jest bardzo przesłodzony, nie zaskakuje, być może oprócz Lou - sympatycznej kobiety, wiecznie uśmiechniętej, z pozytywnym podejściem, która ma bardzo krzykliwy gust modowy. Reżyserowi i autorce książki, głównie chodziło o przesłanie całej historii. Pokazać to ma, że bohater nie cierpi na chorobę śmiertelną, ale jedynie na nieuleczalną. Melodramaty mają to do Siebie, że mają przykuć uwagę widza w sposób zdjęć, kostiumów, scenografii i pokazać, że cała magia istnieje. Tutaj ewidentnie można zaliczyć to z 100% pewnością. "Zanim się pojawiłeś" to bomba emocjonalna. Mieszanie radości ze smutkiem, marzycielstwa z gorzką prawdą, czarnego humoru z ironią, sarkazmem, szczerości z kłamstwem - dostarcza przy tym wiele uczuć. Zatem, mimo iż oglądając film wiedziałam co zaraz się może wydarzyć oglądałam go z przekonaniem i z przyjemnością śledziłam losy bohaterów, która dostarczała całą gamę uczuć i emocji. Oceniam go 5/10. Na nakręcenie filmu przeznaczono 20 mln dolarów. Był on kręcony od kwietnia do czerwca 2015 roku. Rok później został wydany film. http://www.cda.pl/video/878660e7 http://zalukaj.com/zalukaj-film/24574/zanim_si_pojawi_e__me_before_you_2016_.html 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 883 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Mam zamiar wyskoczyć jeszcze na to do kina, więc wstrzymuję się z oglądaniem w necie. Słyszałem o tym filmie wiele dobrego, a Twoja opinia mnie jeszcze bardziej zachęciła. Napisy jak zwykle cudowne, w sumie nie mam się do czego przyczepić, zasłużony +, oby tak dalej :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 606 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Melodramaty mają to do Siebie, że mają przykuć uwagę widza w sposób zdjęć, kostiumów, scenografii i pokazać, że cała magia istnieje. Tutaj ewidentnie można zaliczyć to z 100% pewnością. losy bohaterów, która dostarczała całą gamę uczuć i emocji. Wydaje mi się Shanell, że za szybko piszesz. Nie powiem co jest nie tak z tymi cytatami, bo to raczej każdy wyłapie. Dam Ci radę: zanim dodasz reckę, przeczytaj całość kilka razy żeby się upewnić, że wszystko jest tak jak powinno. Sam tak robię i zdarzy się, że coś jeszcze poprawię. Co do całości: no moim zdaniem jest nieźle. ;d Fajny pomysł z tymi zdjęciami w "mojej opinii", a napisy jak zwykle cudo. ;d Dobra robota dziewczyno! @edit To teraz z jednej strony się cieszę, że mogę pomóc, a z drugiej jakoś mi głupio xd Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Rias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanell 1 787 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Wydaje mi się Shanell, że za szybko piszesz. Nie powiem co jest nie tak z tymi cytatami, bo to raczej każdy wyłapie. Dam Ci radę: zanim dodasz reckę, przeczytaj całość kilka razy żeby się upewnić, że wszystko jest tak jak powinno. Sam tak robię i zdarzy się, że coś jeszcze poprawię. Co do całości: no moim zdaniem jest nieźle. ;d Fajny pomysł z tymi zdjęciami w "mojej opinii", a napisy jak zwykle cudo. ;d Dobra robota dziewczyno! Dziękuję, ogólnie coś czułam że się przyczepisz xd jeżeli chodzi o czytanie to czytam i 10 razy ale niestety u mnie problemy są z błędami stylistycznymi i tak mam od 3 klasy gimnazjum i przynajmniej pisząc recki to ćwiczę ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Esme 2 245 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Nareszcie! Tyle czekałam :D Oczywiście +, obstawiam, że niezbyt przepadasz za tym gatunkiem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shanell 1 787 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Nareszcie! Tyle czekałam :D Oczywiście +, obstawiam, że niezbyt przepadasz za tym gatunkiem :p Uwierz mi, że nie mogłam go obejrzeć, a nie było nigdzie w necie na początku, a do kina nie chciałam iść. Jeżeli chodzi o gatunek to lubię, ale film musi wciągnąć, a ten jakoś był taki zwykły xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa 3 302 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Uwaga może być spoileeeer. Film mi sie podobał bardziej jako całość historii, a nie wykonanie czy postacie ( momentami chcialam zabić główną bohaterkę za jej mimike twarzy ). Płakałam na tym oczywiście jak głupia, bo całe te poświęcenie jej wyszło tak naprawdę na marne ( no może trochę jedynie pomogło mu w jego ostatnich momentach). Aktualnie czytam właśnie tą książkę i musze stwierdzić, że to był błąd, ze zrobilam to po obejrzeniu filmu. Jest o niebo lepsza od ekranizacji i każdemu ją gorąco polecam. PS Recenzja fajnie napisana :) PS 2 Jest druga część tego na internecie:D Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez Weronikaa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi