Parys 33 Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Cześć. Kilka prostych pytań :), Który komputer lepszy (bardziej chodzi mi o kartę graficzną) Czy procesor dobry? Może inna wersja lepsza? Płyta główna dobra? http://allegro.pl/gamer-rg2-i5-7400-8gb-1tb-gtx1060-6gb-gamingx-i6899326030.html http://allegro.pl/xpower-gamer-i5-7400-8gb-1tb-gtx1070-win10-dodatki-i6889607612.html Edytowane 20 Lipca 2017 przez Parys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar 169 Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Ogólnie polecał bym Ci samemu złożyć sobie komputer, miał byś taniej, ale jeśli już wolisz któryś z tych komputerów to lepszy jest ten 2-gi. Pytasz czy inna wersja procesora lepsza, jeśli masz kasę, to dołóż trochę i kup sobie jakieś i7 Największy minus każdego komputera kupowanego w całości (nie licząc ceny, która może być dużo niższa) to pamięć RAM, bo w kupowanych w całości kompach zawsze dają 1 kostkę ram 8 gb, a nie 2x4GB, ktora na dual core działa dużo lepiej i efektywniej. Napisałem baaaardzo dużym skrótem co o tym myślę. Podsumowując, jeśli nie chcesz marnować kasy to złóż samemu komputer, a jeśli się na tym nie znasz zgłoś się np do Liptona lub kogoś z osób zajmujących się składaniem kompów, która złoży Ci dużo bardziej opłacalny cenowo i dużo bardziej wydajny sprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zimny. 415 Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Tak jak kolega u góry napisał, nie ma sensu kupować gotowców. Tracisz na tym dosyć sporo $$, oraz dużą różnice w wydajności. @Browar Nie tylko traci w braku dual core, traci także w taktowaniu RAM'u dają mu 2400MHz, a można kupic 3000Mhz. Moja rada, wbij sobie na forumpc napisz tam temat, doświadczeni ludzie złożą Ci komputer, a tobie pozostaje go tylko zamówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi