Skocz do zawartości

Prowadzenie

Medve

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym  poruszyć temat obecnego prowadzenia na serwerze oraz osób, które wbijają na serwer i grają po drużynie Strażników.

Zacznę od tego, że z tego co widzę większość osób, które prowadzą to osoby poniżej 16 lat, które denerwują swoim głosem nie jedną osobę grającą na serwerze. Nie raz słyszałem dziwne teksty typu ''dlaczego taki dzieciak prowadzi  wypi*rdalaj z tego CT!'. Nie wiem czemu niektórym osobą tak bardzo przeszkadza głos ludzi, którzy prowadzą nie mając mutacji. Być może dlatego, że nie raz od takiej osoby można usłyszeć do drugie słowo jakieś przekleństwo?

Dużo osób może teraz pomyśleć żeby wprowadzić takie coś jak na nie jednym serwerze JB, czyli żeby osoby bez mutacji nie mogły wchodzić do CT. Osobiście dla mnie jest to nie potrzebne, bo jak już mówiłem większość osób które są na serwerze do osoby w wieku 11-15 lat.

Często widzę prowadzenia na serwerze które zaczynają się w minucie 17:05 danej rundy i jedyne polecenia jakie są to ''pozycja buntu środek celi zakaz skakania, bicia machania kosą i posiadania broni''. Po usłyszeniu takich poleceń nowi gracze na naszej sieci, którzy mają jakieś tam doświadczenie z JB pytają ''Dlaczego pozycja buntu w celach'' albo ''Pozycja buntu bez buntu? Co to ma być''. To jest oczywiście pierwsza rzec. Druga jest taka, że niektóre osoby zabijają DOSŁOWNIE za wszystko czy to zakaz co oczywiście jest zrozumiałe ale za chociaż ruszanie się na totalnym bezruchu. Takim oto cudem 3/4 TT jest wybijane przed wyjściem na mapę, które w ogóle nastąpi.

I teraz poruszę temat o, którym już była mowa. Między innymi ''NUDNE PROWADZENIA''. Chodzi mi o to, że nawet jak zostanie już paru graczy to nie są wyprowadzani na mapę. Załóżmy sytuacje taką, że jest pełny serwer, ale oczywiście 3/4 TT jest wybijane. Jest 12 minuta i prowadzący decyduje się na , mam talent albo quiz. Przykładem tego jest nie jeden gracz, który często gra w CT. No i runda tak się przedłuża się do 2 minuty i dużo osób przez to wychodzi z serwera.

Nie raz widziałem też ludzi którzy (świetny przykład z wczoraj 27/01/2019) gdzie były 24 osoby na serwerze ale na mapę wyszło około 7 (?). 1/4 oczywiście zabito przez próbę buntu ale to nic nie zmienia. Została sytuacja 3 Antyterrorystów na 8 Terrorystów. I na co się zdecydował Prowadzący? Oczywiście na kucaka do odwołania mimo, że była ciekawa mapa z wieloma zabawami chociażby surfem czy race. Tak o to Prowadzący zrobił 2 kółka dookoła mapy i w końcu zdecydował się na labirynt przy, którym TT stało ze 3 minuty, bo jeden z TT postanowił się zbuntować. Co było jak moim zdaniem bardzo słuszne.

Jestem lekko ciekaw jakie zdanie ma o tym @patrik @SnuFFy @-_-, bo wydaje mi się, że cała administracja zna sytuacje i wie jak jest. 

Jak dla mnie jest to po prostu psucie serwera takimi prowadzeniami. Z jednej strony rozumiem, że nie zbyt dużo mogą opiekunowie zrobić bo nie zależy to od nich jaki kaprys ma Klawisz. Ale wydaje mi się, że można jakoś zachęcać graczy to ciekawszego prowadzenia.

@Sklejekxgod Wydaje mi się, że jest nie jedna osoba, która potrafi się ustawić na mapie jako CT tak żeby TT się  nie zbuntowało zależy jakie osoby grają po CT. Wszystko można ogarnąć.

Edytowane przez Medve
poprawki
  • Like 4
  • Zmieszany 1

No to jako członek administracji się wypowiem.

Sytuacja jest taka, że ostatnio nikomu nie chce się grać w ct - dlaczego? bo jest wiele buntowników,

sam wiele razy wychodziłem z serwera bo jakiś typ z czarnym 5/5 biega 10 razy szybciej ode mnie i nie mam jak go zabić.

Co do nudnych prowadzeń to jeżeli więźniowie buntują się pół mapy to powinni ponieść konsekwencje, może nie krążenie 2 razy dookoła mapy bez celu jednak przebywanie na kucaka potrafi być uciążliwe i może nauczyć więźniów, że nie powinni się buntować jeżeli nie chcą ciągle chodzić na kucaka.

Quiz/mam talent faktycznie powinno być prowadzone energiczniej.

To tyle ode mnie niech inni się wypowiedzą 

Pozdrawiam 

@-_- może nie za 10 runda bo jeżeli ct'cy umieją kreatywnie i długo prowadzić to dochodzi nawet do sytuacji że na mapę przypada tylko 5 rund

Edytowane przez Sklejekxgod
  • Zmieszany 1
  • Uwielbiam 1

No i ja tu was po części nie rozumiem.

Jest dobra mapa, pełno zabaw, to nie bo nie ma buntów, są bunty to wg was nie ma prowadzenia. Jest prowadzenie i nie ma buntów to następny problem, bo ten chciał tą zabawę a ten tą. Czy wy myślicie, że to koncert życzeń? Mapa jak mapa, CT jak CT i prowadzenie jak prowadzenie. Nie poradzę na to, że CT, które ma zamiar robić sajmon mówi robi sajmon mówi, a nie pójdzie z biednym TTkiem na surfa. Czego wy oczekujecie? Najlepiej usuńmy bunty, usuńmy zabawy bez ruchu i niech to będzie serwer, na którym chodzi się na zabawy z mapy.

Jak gracz nie łamie regulaminu to czemu ma być karany za brak mutacji w CT? Zazwyczaj jak są chętni to wtedy ustępuje albo jest przerzucany ale jak nie ma gościa z mutacją to czemu bronicie komuś młodszemu pograć w CT? Sam jesteś bez mutacji i jakoś ludzie się do Ciebie nie rzucają a na innych to już tak?

Podsumowując to, co aktualnie dzieje się na serwerze. Admini są? Są. Guardzi są? Są. Niektórzy z nich mają ferie to nawet grają o 10:00 żebyście nie marudzili na jednego zbyszka 11letniego w CT, którego sami możecie wyrzucić z CT za pomocą votekicka i zmutować sobie go w tabeli. Ja nie wiem czego wy oczekujecie ale jestem w stanie stwierdzić, że lepiej sobie zaparzyć meliskę przed zagraniem na JB bo buntowanie się i robienie sobie topki to jedno ale jak już ktoś się tobie buntuje to źle, zacznijcie to pojmować.

Edytowane przez SnuFFy
  • Like 1
  • Zmieszany 1

• SnuFFy zablokował(a) ten temat
  • -_- odblokował(a) ten temat
  • Właściciel

Otworzę temat

To samo co pisałem wcześniej. Trzeba jakoś zachęcać ludzi do gry na mapach lub nagradzać za taką typową grę 4fun, a nie czysto nastawioną na poważne zachowania. Zabawa to powinna być podstawa na takim serwerze, więc jeśli ludzie się buntują, to trzeba wprowadzić kolejne zmiany mające na celu zachęcić ich do normalnej rozgrywki

1 godzinę temu, Sklejekxgod napisał:

Co do nudnych prowadzeń to jeżeli więźniowie buntują się pół mapy to powinni ponieść konsekwencje, może nie krążenie 2 razy dookoła mapy bez celu jednak przebywanie na kucaka potrafi być uciążliwe i może nauczyć więźniów, że nie powinni się buntować jeżeli nie chcą ciągle chodzić na kucaka.

Albo wprowadzić nagradzanie za dobrą grę, np: 10 rund bez buntu, to np: szansa na blunt/respekt, albo coś innego

• Like 4

Godzinę temu, -_- napisał:

Albo wprowadzić nagradzanie za dobrą grę, np: 10 rund bez buntu, to np: szansa na blunt/respekt, albo coś innego

10 rund bez buntu za respekt lub blunt? Meh. Osobiścię nie widzę nagradzania ludzi za to, że akurat się nie buntują. Można pomyślec nad czymś podobnym ale nagradzenie kogoś za to, że się nie buntuje to już jest takie na chama pozwalanie ludziom na spokojne prowadzenie :P 

Dzisiaj około 22 prowadziłem z dwoma graczami, Jdixx i Frekser. Zabawa była przednia. Luźne prowadzenie od nas, nastawiające na śmiech wśrod wszystkich obecnych osób, potyczki o to, kto lepiej udaje zwierzę. Ja nie wiem czemu akurat inni mają problemy do prowadzenia, a wiem, że są prowadzący, którzy robią podobne fajne i kreatywne zabawy.

Edytowane przez SnuFFy

• Właściciel
2 godziny temu, SnuFFy napisał:

10 rund bez buntu za respekt lub blunt? Meh. Osobiścię nie widzę nagradzania ludzi za to, że akurat się nie buntują. Można pomyślec nad czymś podobnym ale nagradzenie kogoś za to, że się nie buntuje to już jest takie na chama pozwalanie ludziom na spokojne prowadzenie :P 

To był przykład, a zmierzam do tego, że niestety, ale musimy sami "prosić" o normalne prowadzenie.

Ostatnio na drugim koncie grałem na wielu JB, które gdzieś tam mają jakieś wyniki. Większość z nich to jedna wielka patologia, ale zdarzają się takie gdzie Ci prowadzący są normalni, lecz tam też właśnie niewięzione psuli całą rozgrywkę, a mówiąc, że większość, mam na myśli 4/5 serwerów xD Tutaj dużo rolę odgrywa fakt, iż ta modyfikacja jest głównie nakierowana W TEJ CHWILI na dzieci, a te dzieci często mylnie rozumieją definicję zabawy

No i fakt, faktem, przechodzimy tutaj do tzn "luźniejszego traktowania"

PS: Nie musicie edytować postów. To dyskusje, więc każdy ma prawo pisać kolejny post

W takim razie bym pomyślał tu nad nerfem rasy czarny oraz hp z svipa. Utrudni to graczom bunty. Oczywiście ja na celu nie mam ich wyeliminowania bo nie o to chodzi. I myślę, że można zrobić jakiś event, na razie tylko na jakiś czas żeby zobaczyć jak pójdzie. Na najlepsze bądź najbardziej kreatywne CT. Będę czasem sam wchodził i sprawdzał ale głównie chodzi o to, żeby gracze, którzy zgłoszą swoją drużynę CT na forum, będą pokazywać się z jak najlepszej strony. Podsyłają demko, pokazują swoje oryginalne zabawy bądź jakieś kreatywniejsze odzwierciedlenia innych. Czym by to służyło? No na pewno nagrody byłyby dla zaangażowanych i myślę, że mogliby pokazać od siebie fajniejsze zabawy, które można wprowadzić na stałe na serwer.

Co do traktowania luźniejszego TT. Nie jest tak łatwo. Ja traktuje TT bardzo łagodnie ostatnimi czasy wiedząc, że mogą mi się zbuntować, ale widać to, że wtedy chcą się pobawić i potem jak ktoś się zbuntuje na fajnych zabawach z takim luzem to dostaje taki opierdziel od kolegów z TT, że już się nie buntuje xD

• Like 1
  • Uwielbiam 1

11 godzin temu, SnuFFy napisał:

W takim razie bym pomyślał tu nad nerfem rasy czarny oraz hp z svipa. Utrudni to graczom bunty.

Jeśli dobrze pamiętam do rasa czarny była już nerfiona więc jak dla mnie wszystko jest okej oprócz speeda, który jest bardzo dużo w porównaniu do normalnego.

Hp z SVIPA można nie usuwać. Myślę, że duży wpływ na rozgrywkę miałoby usunięcie zabijania na hita z rangą SVIP. Z drugiej strony strażnicy chodząc na mapę z więźniami często rysują marker jednocześnie idąc tyłem przez co są zabijani z kosy więc powinni trzymać dystans. 

Stworzyłem ten temat ze względu na niekreatywne prowadzenie Klawiszy. Jeśli klawisz prowadzi nudno np; 

- pierwsza runda quiz 14 minut.

- druga runda mam talent 16 minut.

Nikt się nie powinien dziwić, że są bunty po takich prowadzeniach. Niektórym TT się to po prostu bardzo nudzi i tego nie lubią.

43 minuty temu, Medve napisał:

Stworzyłem ten temat ze względu na niekreatywne prowadzenie Klawiszy. Jeśli klawisz prowadzi nudno np; 

- pierwsza runda quiz 14 minut.

- druga runda mam talent 16 minut.

Nikt się nie powinien dziwić, że są bunty po takich prowadzeniach. Niektórym TT się to po prostu bardzo nudzi i tego nie lubią.

Totalna głupota z twojej strony. Dobrze wiem jak grasz na serwerze i dobrze wiem jak wyglądają bunty. Nie ważne jaki CT będzie prowadzić 1/2 rundę, to np. ty i inna zgraja masowych buntowników rzuci się na bunt, nie patrząc na to w jaki sposób strażnik prowadzi. Ja częściej widzę takie długie prowadzenia wtedy, kiedy strażnik chce pokarać TT za ich bunty.

No proszę cię, walnie sobie TT hasło "kutas" albo "budyń" i się ponad połowa rzuca na bunt, do tego reszta osób z sekretów 😛 

Jeżeli chodzi o bunty no to nie dziwie że one występują wręcz w każdej rundzie bo zagra sobie taka osoba czarny poziom 4/5 , 5/5 posiada ona 200 hp dokupi sobie kontrabandę i ma 260 hp biega jak wyścigówka czarny jest poprostu źle zbalansowany w porównaniu do innych ras jest za szybki ma za dużo hp a ten -dmg z broni prawie nic nie zmienia nadal zadaje około 25-30 dmg z kałacha w ciało jedynie granie z usp jest dobrze zrobione bo w głowę zabiera 60-70 hp wiec podsumowując moją wypowiedź TRZEBA DAĆ NERFA CZARNEMU !!!

@SnuFFy nie chodziło mi o to żeby to brzmiało rasistowsko tylko chciałem żeby wszystkie rasy były równe a nie tylko czarny który w tym momencie jest zbyt dobry .

Edytowane przez Lil_kapi

W dniu 29.01.2019 o 22:53, Lil_kapi napisał:

podsumowując moją wypowiedź TRZEBA DAĆ NERFA CZARNEMU !!!

brzmi rasistowsko :kappa:

Pomyślimy nad tym

Nie powiedziałbym, że chodzenie na mapę daje ci zerowe bunty. Nie raz jest tak, że jest 4 ctków/20 TT. Ogarnięte CT, fajne zabawy z mapy bądź jakieś kreatywne, a i tak się buntują.

Dzisiaj mam zebranie z adminami pod wieczór to będę z nimi rozmawiać.

Co do Sajmon mówi to jest już jak chowany, używane cały czas, żeby wybijać graczy. Na mocy mi nadanej ( :kappa: ) zmiany w regulaminie, które już niedługo się pojawią, naprawią ten błąd.

Co do tego kardzio, że ktoś lata nie tam gdzie laser bo nie wie gdzie iść. Przecież zazwyczaj masz obok siebie miliard osób z TT, do tego widać ich na radarze. To, że ktoś nie umie pomyśleć i biega gdzieś, gdzie nie powinien to już jego problem. Za takie coś powinno się zabijać bo tak to każdy by mówił "A BO JA NIE WIEM GDZIE IŚĆ TO SOBIE DO GRA WEJDĘ, NA PEWNO TAM JEST LASER" i tak by to wyglądało co chwilę.

6 godzin temu, xKardzio napisał:

Polecam też nie stawianie regulaminu ponad fun z gry. Jak jest mniej osób żyjących i jak wszyscy się na coś zgodzą to czemu nie można np zrobić tak, gdy jest 2 więźniów i każdy ma po minucie jazdy autkiem na Minecraftparty? NIE MOŻNA BO TIMKIL

Nikt nie powiedział, że jak osoby się na coś zgadzają to można regu naginać :P 

2 godziny temu, SnuFFy napisał:

że jak osoby się na coś zgadzają

;) 

• Zmieszany 1

Cytat

Często widzę prowadzenia na serwerze które zaczynają się w minucie 17:05 danej rundy i jedyne polecenia jakie są to ''pozycja buntu środek celi zakaz skakania, bicia machania kosą i posiadania broni''. Po usłyszeniu takich poleceń nowi gracze na naszej sieci, którzy mają jakieś tam doświadczenie z JB pytają ''Dlaczego pozycja buntu w celach'' albo ''Pozycja buntu bez buntu? Co to ma być''. To jest oczywiście pierwsza rzec. Druga jest taka, że niektóre osoby zabijają DOSŁOWNIE za wszystko czy to zakaz co oczywiście jest zrozumiałe ale za chociaż ruszanie się na totalnym bezruchu. Takim oto cudem 3/4 TT jest wybijane przed wyjściem na mapę, które w ogóle nastąpi.

I praktycznie dla tego większość się buntuje -  jak starasz się zabrać większość na mapę to bunt jest prawie zerowy. 

Prowadzisz monotonnie albo zabijasz za głupoty to masz bunty, co według mnie jest świetne że na jedno hasło wszyscy potrafią się rzucić na CT. 

Odnośnie tego co można zrobić - nerf speed dla czarnego, bo taki medve jest nie do zlapania jak ktos bez SVipa 

Druga sprawa jest taka, że bardzo często trafiam na sytuacje kiedy przy 15 osobach nikt nie chce iść do CT bo wiedzą że będą uciekać i nie dadzą rady - a jak już wchodzą to wojtki po 13 lat które nie rozpatrują !fk - co owocuje buntem. Takie błędne koło 

// edit

Mowie jak było u mnie, jak ich zabierałem na mape to mi się nie buntowali 😛 

Edytowane przez Szyberek
  • Like 1

Dużym problemem wielu prowadzących jest to, że prowadzą TYLKO dla swojego fun'u, nie stawiają się w sytuacji więźnia i są to chamskie zagrywki - niby mogą występować, ale nie powinny.

Totalny bezruch w szeregu, wcześniej wydany zakaz posiadania broni. TT stoi w szeregu, nagle ktoś podrzuca mu Zeusa z ruletki i JEB "zakaz posiadania broni h@h@h@ widzieliście ctki?" To że ktoś broń dostał to widział, ale że ktoś obok mu ją przed chwilą wyrzucił to już nie. Aaaaa wiadomo, jakiś stały gracz/ziomek z gangu to przeciez już go nie muszę zabijać, bo pozbył się broni, a Jasiu co ma tą broń ma pecha i koniec.

Nie wiesz gdzie Warden postawił laser, mówi ci "biegniecie na xyz", ty nie znasz dobrze mapy, ledwo co wyjdziesz za zakręt i już cię zabijają.

Może powinni tą sytuację jakoś zmienić admini, gdy są na serwerze? Chociażby zwracanie uwagi na to prowadzenie, aby nie było żmudne i monotonne. Jeśli co rundę prowadzi ta sama osoba i daje na start "Pozycja buntu, zakazy podstawowe" to się odechciewa grać. 4 rundy prowadzenia, KD, sobota i szybki bunt.

Chęć pośmiania się - wołasz CTka pod ciebie z zamiarem pokazania sztuczki, kradniesz mu broń i pytasz się co teraz. Nagle dostajesz banie, bo już byłeś niebezpiecznym buntownikiem co miał autokampe na plecach, a oni na hita z kosy.

Tłumaczenie, że CT prowadzi tak, a nie inaczej, bo chcieli wnerwić TT za bunty nie ma sensu. Jakoś u mnie bunty to pojedyncze przypadki, bo nie daję pierdyliard poleceń, potem karniaki, potem jakieś idiotyczne sajmon mówi (co jest dla mnie dalej nie pojęte - CT nie może mylić TT, a jak sajmon mówi że wszystkie polecenia wykonujemy w bezruchu, a po chwili każe iść nam na laser i zabija za pójście -> sprzeczne polecenia - totalnie bez sensu). Po tym jak napisze się kilka razy, aby wziął nas na mapę to robi rundkę wokół i ostatecznie robi jakieś "Mam Talent".

Podsumowując:

CT - więcej frajdy dla WSZYSTKICH, a nie tylko dla was. Zluzujcie, bo to że ktoś ma broń nie zawsze musi się zbuntować. Czasem wystarczy pożartować i 20 osób będzie chodzić za tobą po mapie bez żadnych laserów czy markerów. Pomyślcie też, co chcielibyscie, aby prowadzący z wami zrobił w danym dniu. Nie trzeba zabierać koniecznie na mapę - wystarczy dobry, kreatywny pomysł na zabawę.

Admini - widzicie, że Warden prowadzi, a reszta zasypia? Powiedz, aby zrobił coś ciekawego, a nie to samo LUB sam mu pokaż przykład prowadzenia przechodząc to CT.

Jak pisał @-_- warto też byłoby pomyśleć nad nagradzaniem tych prowadzących, którzy starają się zapewnić fun z gry wszystkim. Wystarczy tak niewiele, aby nawet tt, który przed chwilą padł siedział dalej, oglądał rundę do końca i się ciągle śmiał.

Tak lekko poza tematem - radziłbym ogarnąć sytuację z dzieciakami na serwerze. Nie można użyć żadnego sarkazmu, bo grożą ci już banem/skarga na forum lub do admina. Spammują całe rundy jakimiś debilnymi bindami.

A niektórzy admini (kmwtw ;)) niech zluzują porty i niech się nie spinają o wszystko i potem olewają do graczy. Paniusie rzuciły fochem, bo się kogoś opieprzylo za zachowanie

Nie popadajmy w skrajności. Jeśli widać jednego więźnia co biegnie do innego korytarza wystarczyczy szybko zareagować i się spytać. Mówisz "ziomuś, drogi ci się pomyliły, pobiegliśmy tu. Dawaj do nas bo będzie fajna zabawa" i przeważnie to skutkuje. Mówię - wystarczy postawić się w sytuacji nowgo gracza i myśleć, co za polecenia wydawać. Jak widać ich biegnących do GR, strzelasz karniaki i mówisz, że biegną nie tutaj. Jak się nagle obrócą lub staną to widać, że się pomylili, a jak biegną dalej to zabijasz.

Polecam też nie stawianie regulaminu ponad fun z gry. Jak jest mniej osób żyjących i jak wszyscy się na coś zgodzą to czemu nie można np zrobić tak, gdy jest 2 więźniów i każdy ma po minucie jazdy autkiem na Minecraftparty? NIE MOŻNA BO TIMKIL

3 godziny temu, SnuFFy napisał:

Nikt nie powiedział, że jak osoby się na coś zgadzają to można regu naginać :P 

A sytuacja z wczoraj? Aż takie bolące polecenia ci wydawałem, że gadałeś o faworyzacji? :D

2 godziny temu, xKardzio napisał:

Aż takie bolące polecenia ci wydawałem, że gadałeś o faworyzacji? :D

;)

• Like 3

W dniu 1.02.2019 o 13:48, SnuFFy napisał:

Nie powiedziałbym, że chodzenie na mapę daje ci zerowe bunty. Nie raz jest tak, że jest 4 ctków/20 TT. Ogarnięte CT, fajne zabawy z mapy bądź jakieś kreatywne, a i tak się buntują.

To oczywiste że nie dadzą zerowych buntów. Ale wystarczy,  że wyleci komuś Zeus z ruletki i jest wykorzystywany dlatego w CT musi być ktoś ogarnięty kto nie stoi 2 metry od więźniów lub nie nastawia się plecami.

CT nie prowadzi kreatywnie =  bunty. 

Myślę że CT jakby dało czasami zabawę za to, że się TT nie zbuntowało lub zabierało na fajne zabawy to wszystko będzie spoko. Oczywiście znajdą się wtedy jacyś buntownicy ale będzie ich mniej. @SnuFFy zrób coś chociaż z tą pozycją buntu w celach. To jest bezsensu trzeba przez 2-3 minuty trzymać klawisz nawet w momencie którym nikt się nie zbuntował. Mało to jest poleceń w celach? 

Ogólnie niektórzy ludzie mogli mi stworzyć poradnik ''Jak nie prowadzić w CT'' bo są niektóre bez sensu. Naprawdę jedyne osoby które można by było jakoś wynagrodzić za kreatywne prowadzenie to Opiekun i ze 2/3 osoby. Albo sytuacja  na mapie jailberd na której jest Skakanka laserki Climb race a prowadzący robi ein zwei drei gdzie z 18 osób robi 6 na mam talent.

Najlepiej prowadzenie opisał @xKardzio

15 godzin temu, xKardzio napisał:

Tłumaczenie, że CT prowadzi tak, a nie inaczej, bo chcieli wnerwić TT za bunty nie ma sensu. Jakoś u mnie bunty to pojedyncze przypadki, bo nie daję pierdyliard poleceń, potem karniaki, potem jakieś idiotyczne sajmon mówi (co jest dla mnie dalej nie pojęte - CT nie może mylić TT, a jak sajmon mówi że wszystkie polecenia wykonujemy w bezruchu, a po chwili każe iść nam na laser i zabija za pójście -> sprzeczne polecenia - totalnie bez sensu). Po tym jak napisze się kilka razy, aby wziął nas na mapę to robi rundkę wokół i ostatecznie robi jakieś "Mam Talent".

Może to nie jest w 100% prawda ale no takie coś jak: 

15 godzin temu, xKardzio napisał:

CT - więcej frajdy dla WSZYSTKICH, a nie tylko dla was. Zluzujcie, bo to że ktoś ma broń nie zawsze musi się zbuntować. Czasem wystarczy pożartować i 20 osób będzie chodzić za tobą po mapie bez żadnych laserów czy markerów. Pomyślcie też, co chcielibyscie, aby prowadzący z wami zrobił w danym dniu. Nie trzeba zabierać koniecznie na mapę - wystarczy dobry, kreatywny pomysł na zabawę.

W sumie to zrozumiałe jest to, że ktoś może prowadzić ''ostrzej'' Ale bez przesady żeby wybijać 8 osób w celach a z innymi robić wojsko czy sajmon mówi. Ludzie, którzy tak robią mają po 70 zabójstw w ciągu jednej mapy co jak dla mnie podchodzi po woli do perma na CT.

W dniu 28.01.2019 o 19:42, Medve napisał:

Witam.

Chciałbym  poruszyć temat obecnego prowadzenia na serwerze oraz osób, które wbijają na serwer i grają po drużynie Strażników.

Zacznę od tego, że z tego co widzę większość osób, które prowadzą to osoby poniżej 16 lat, które denerwują swoim głosem nie jedną osobę grającą na serwerze. Nie raz słyszałem dziwne teksty typu ''dlaczego taki dzieciak prowadzi  wypi*rdalaj z tego CT!'. Nie wiem czemu niektórym osobą tak bardzo przeszkadza głos ludzi, którzy prowadzą nie mając mutacji. Być może dlatego, że nie raz od takiej osoby można usłyszeć do drugie słowo jakieś przekleństwo?

Dużo osób może teraz pomyśleć żeby wprowadzić takie coś jak na nie jednym serwerze JB, czyli żeby osoby bez mutacji nie mogły wchodzić do CT. Osobiście dla mnie jest to nie potrzebne, bo jak już mówiłem większość osób które są na serwerze do osoby w wieku 11-15 lat.

Często widzę prowadzenia na serwerze które zaczynają się w minucie 17:05 danej rundy i jedyne polecenia jakie są to ''pozycja buntu środek celi zakaz skakania, bicia machania kosą i posiadania broni''. Po usłyszeniu takich poleceń nowi gracze na naszej sieci, którzy mają jakieś tam doświadczenie z JB pytają ''Dlaczego pozycja buntu w celach'' albo ''Pozycja buntu bez buntu? Co to ma być''. To jest oczywiście pierwsza rzec. Druga jest taka, że niektóre osoby zabijają DOSŁOWNIE za wszystko czy to zakaz co oczywiście jest zrozumiałe ale za chociaż ruszanie się na totalnym bezruchu. Takim oto cudem 3/4 TT jest wybijane przed wyjściem na mapę, które w ogóle nastąpi.

I teraz poruszę temat o, którym już była mowa. Między innymi ''NUDNE PROWADZENIA''. Chodzi mi o to, że nawet jak zostanie już paru graczy to nie są wyprowadzani na mapę. Załóżmy sytuacje taką, że jest pełny serwer, ale oczywiście 3/4 TT jest wybijane. Jest 12 minuta i prowadzący decyduje się na , mam talent albo quiz. Przykładem tego jest nie jeden gracz, który często gra w CT. No i runda tak się przedłuża się do 2 minuty i dużo osób przez to wychodzi z serwera.

Nie raz widziałem też ludzi którzy (świetny przykład z wczoraj 27/01/2019) gdzie były 24 osoby na serwerze ale na mapę wyszło około 7 (?). 1/4 oczywiście zabito przez próbę buntu ale to nic nie zmienia. Została sytuacja 3 Antyterrorystów na 8 Terrorystów. I na co się zdecydował Prowadzący? Oczywiście na kucaka do odwołania mimo, że była ciekawa mapa z wieloma zabawami chociażby surfem czy race. Tak o to Prowadzący zrobił 2 kółka dookoła mapy i w końcu zdecydował się na labirynt przy, którym TT stało ze 3 minuty, bo jeden z TT postanowił się zbuntować. Co było jak moim zdaniem bardzo słuszne.

@Sklejekxgod Wydaje mi się, że jest nie jedna osoba, która potrafi się ustawić na mapie jako CT tak żeby TT się  nie zbuntowało zależy jakie osoby grają po CT. Wszystko można ogarnąć.

- Ogólnie nie rozumiem dlaczego niektórzy tak uważają. Ponieważ biorąc pod uwagę gracza Anonymouse który oczywiście nie ma mutacji bardzo dobrze sobie radzi po stronie strażników.

- Też to zaobserwowałem więc ciekawą inicjatywą było by zakazanie robienia pozycji buntu w celi (chyba że więźniowie się zbuntują bądź będą w jego trakcie).

- Wprowadzenie czegoś takiego nie miało by sensu. 

- Tu się z tobą zgodzę chyba każdy woli szybkie prowadzenie dla mniejszej ilości osób a dla większej dłuższe ale bez przesady. Do tego dodam że administracja powinna zwracać uwagę strażnikowi który przedłuża.

- Tu się z tobą zgodzę po 1 kucak do odwołania jest bez sensu już od 10/12 osób na 2 terrorystów aczkolwiek można bez niego sobie poradzić. Oraz dodam od siebie że im więcej zabaw na mapie tym mniejsza szansa na zbuntowanie (przynajmniej z takiej szkoły się wywodzę i potrafię zrobic 8 zabaw w ciągu 1 rundy)

- Tu się zgodzę wszystko da się ogarnąć ale czarny na 5 z gangiem jest nie do dogonienia biega szybciej niż inne rasy z prędkością.

• Like 2

• 1 miesiąc temu...
  • SnuFFy zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności