Kosin 327 Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Witam, przychodzę z pytaniem do bardziej ogarniętych graczy. Przez całe życie miałem kilka komputerów lecz nigdy sam ich nie składałem/Nie wybierałem części. Czy konfiguracja na poniższym SS ma sens? Czy powinno coś być definitywnie zmienione? (to chłodzenie wodne to mój wymysł tak wiem że można by było go zmienić). Czy może jednak aż tak zielony nie jestem i jest dobrze Komputer będzie wykorzystywany do Grania, Nagrywania, Streamowania, Zabawy w grafika, Montowania filmów, obróbki dźwięku, oglądania filmów Praktycznie do prawie wszystkiego co można robić na kompie. @RyKoS budżet +-5tys @SnuFFyehh Nie ufam czerwonym xd miałem już i korzystało się beznadziejnie we wszystkim Edytowane 2 Lipca 2019 przez T3AMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RyKoS 474 Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) Budżet ?? @SnuFFy ok to zmieniam reakcję A co do porcka to AMD chyba opłacalniejsze @T3AMO W takim budżecie to ja bym myślał o 2070: + to chłodzenie wodne mnie rozbawiło SilentiumPC Fortis 3 HE -> te ludzie chwalą a wystarczy do tego I ja bym pomyślał nad innym prockiem czyli Ryzen 7 2700X albo bez X i płyta główna tańsza na AM4 to wtedy na 2070 będzie . Musiał byś pooglądać testy i5 vs 2700x Bo ja już nie pamiętam ale napewno można coś pokombinować @T3AMO pewnie miałeś 10 lat temu haha Edytowane 2 Lipca 2019 przez RyKoS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnuFFy 1 119 Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 (edytowane) I5 do rtxa 2060? Ja bym to podmienil na 1080 i dodal lepszego procka. Nie no prank zeby sie rykos nie prul , ale i tak jakbys mogl dolozyc na lepszego procka to byloby git Czemu nie ufasz w AMD? Maja lepsze procesory na rynku Edytowane 2 Lipca 2019 przez SnuFFy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baandiT 28 Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 (edytowane) Na początku zaznaczę żebyś poszukał kompletnej płyty również pod AUDIO, bo mi razery na USB nie chciały działać, więc jeśli przy płycie głównej pisze że jest w High Definition Audio, obsługuje system 2/4/5.1/7.1, i jest wsparcie dla S/PDIF Out , to znaczy że jest ok i słuchawki jak i micro na USB powinny Ci działać w -/+ 5 tysiaków to będziesz miał składaka kosmos, tzn złóż go za około 4000 a w granicach 1000 - 1400 zł kup grafike w cenie powyżej tysiąca powinny już fajne karty chodzić, więc wyjdzie Cię z 5400max Polecam Ci Pamięć Ram 16GB w jednej kości RAM, HyperiX z radiatorem około 340-380zł Procek i7- 8gen 1300-1500zł Płyta B360M Aorus Gaming 3 400-450 zł zasilacz 500 W nie wiem dokładnie ale za około 120-150zł powinieneś kupić Dysk SSD 1TB / Ponad 1000MB odczyt-zapis, M.2 o ile sie nie myle (ale to dokupić zamiast wymieniać żeby po prostu mieć 2 a nie jeden) 500-550zł do tego obudowa najlepiej pod, microATX, ATX i chyba miniATX jesli sie nie mylę i żeby dało się dvd zamontować jeśli robisz formata z płytki do 200zł grafike: minimum 6GB najlepiej w nazwie z końcówką it bo wydajniejsza (ja mam 4GB it) chociaż 6GB to już na tyle dobra że i bez it będzie elegancko tak jak pod aktualne gry, czy te które będą w przeciągu najbliższych 2-3 lat będą wychodzić to około 1200 - 1500zł nagrywarka DVD (jesli robisz formata z płytki) 50-80zł za zestaw który ja Ci przedstawiłem to wyjdzie Ci okolo 4.300zł - 4.400zł razem z grafiką 6GB Jeśli się pomyliłem w nazwie danego produktu to poprawcie Edytowane 10 Lipca 2019 przez baandiT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi