RyKoS 474 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Cześć, dzisiaj w nocy tj. około godziny 1:30 część osób, która ma mnie w znajomych na steam otrzymała taką wiadomość: Spotkałem się z tym już jakiś czas temu, ktoś z graczy COD201 raz wysłał mi taką wiadomość, nie otwierałem wtedy tych linków, a mimo to jakoś dopadło i mnie też. Nie mam pojęcia jak to robią bo: nie loguję się na żadne strony przez konta steam mam włączone wszystkie zabezpieczenia na steam, a mimo to, co ważne, NIE MIAŁEM ALERTU, ŻE KTOŚ SIĘ ZALOGOWAŁ! Polecam użyć tego: https://help.steampowered.com/en/accountdata/SteamLoginHistory steam'owe narzędzie pokazujące dokładnie kto, kiedy i gdzie się logował do waszego konta steam. Ja na przykład znalazłem tam coś takiego: Co ciekawe, bot ten jest bardzo rozwinięty, bo: po wysłaniu pierwszej wiadomości "hej" piszę dalej tylko po odpisaniu przez osobę, do której wysłał wiadomość osoby, które coś podejrzewają i zaczynają zadawać pytania, są blokowane i usunięte ze znajomych (zrobił mi tak z dwójką znajomych, ale dzięki jednej z nich, która odezwałą się do mnie na facebooku szybko zareagowałem) z jakiegoś powodu przy jednym znajomym nagle odpuścił pierwsze wiadomości jak widać, nie mają polskich znaków, natomiast ta jak odpuszcza jest już w pełni poprawna, nawet z przecinkami. Nie mam pojęcia co jest ich celem i co z tego mają, nie znalazłem w sieci, żadnych informacji na ten temat, ze swojej strony polecę wam tylko: ustawianie unikalnych haseł na każdym koncie włączenie wszystkich możliwych zabezpieczeń na koncie, mimo, że mogą być uciążliwe z pewnością się przydadzą pamiętajcie by posiadać zapisany chociaż jeden klucz do gry na STEAM, dzięki temu łatwo jest otrzymać do niego dostęp po utracie usuwajcie z maili wszystkie wiadomości, w których są podane klucze do waszych gier na steam myślcie, zawsze więcej niż dwa razy i bądźcie czujni jak mój znajomy, który od razu odezwał się do mnie na facebook'u 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel Qesik 11 971 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Właściciel Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Pierwsza rzecz którą powinno się zrobić, to sprawdzenie https://steamcommunity.com/dev/apikey i unieważnienie klucza API 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi