RyKoS 474 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Cześć, dzisiaj w nocy tj. około godziny 1:30 część osób, która ma mnie w znajomych na steam otrzymała taką wiadomość: Spotkałem się z tym już jakiś czas temu, ktoś z graczy COD201 raz wysłał mi taką wiadomość, nie otwierałem wtedy tych linków, a mimo to jakoś dopadło i mnie też. Nie mam pojęcia jak to robią bo: nie loguję się na żadne strony przez konta steam mam włączone wszystkie zabezpieczenia na steam, a mimo to, co ważne, NIE MIAŁEM ALERTU, ŻE KTOŚ SIĘ ZALOGOWAŁ! Polecam użyć tego: https://help.steampowered.com/en/accountdata/SteamLoginHistory steam'owe narzędzie pokazujące dokładnie kto, kiedy i gdzie się logował do waszego konta steam. Ja na przykład znalazłem tam coś takiego: Co ciekawe, bot ten jest bardzo rozwinięty, bo: po wysłaniu pierwszej wiadomości "hej" piszę dalej tylko po odpisaniu przez osobę, do której wysłał wiadomość osoby, które coś podejrzewają i zaczynają zadawać pytania, są blokowane i usunięte ze znajomych (zrobił mi tak z dwójką znajomych, ale dzięki jednej z nich, która odezwałą się do mnie na facebooku szybko zareagowałem) z jakiegoś powodu przy jednym znajomym nagle odpuścił pierwsze wiadomości jak widać, nie mają polskich znaków, natomiast ta jak odpuszcza jest już w pełni poprawna, nawet z przecinkami. Nie mam pojęcia co jest ich celem i co z tego mają, nie znalazłem w sieci, żadnych informacji na ten temat, ze swojej strony polecę wam tylko: ustawianie unikalnych haseł na każdym koncie włączenie wszystkich możliwych zabezpieczeń na koncie, mimo, że mogą być uciążliwe z pewnością się przydadzą pamiętajcie by posiadać zapisany chociaż jeden klucz do gry na STEAM, dzięki temu łatwo jest otrzymać do niego dostęp po utracie usuwajcie z maili wszystkie wiadomości, w których są podane klucze do waszych gier na steam myślcie, zawsze więcej niż dwa razy i bądźcie czujni jak mój znajomy, który od razu odezwał się do mnie na facebook'u 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 890 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Właściciel Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Pierwsza rzecz którą powinno się zrobić, to sprawdzenie https://steamcommunity.com/dev/apikey i unieważnienie klucza API 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi