freunde bobby 202 Posted April 7, 2021 Share Posted April 7, 2021 (edited) Resident Alien to jeden z tych seriali, który jakby powstały jeszcze kilka lat temu, to nie byłby aż tak wyróżniającą się pozycją jak w obecnych czasach, a to ze względu na humor oraz brak poprawności politycznej, która już nagina czasoprzestrzeń na platformach typu Netflix/HBO, gdzie musi być przynajmniej jeden elf transseksualista o czarnej kolorystyce i musi posiadać ojca lesbijkę po transplantacji penisa. Czarny policjant każący mówić do siebie "wielki czarny" i mówiący sam, że mam gdzieś poprawność, to jedna z wielu rzeczy która potrafi przyciągnąć do tej pozycji z bananem na mordzie. Każda postać zmaga się ze swoimi problemami w komediowy sposób i każdą z nich można polubić zwłaszcza głównego bohatera i jego misterny plan unicestwienia ludzi, bo z taką właśnie misją został wysłany na Ziemię, ale jego statek się rozbił i teraz musi wtopić się w ludzkie otoczenie oraz znaleźć części zaginionego statku w tym samym czasie rozwijając się emocjonalnie po przybraniu postaci kosmity. No i musi się uporać z jednym gówniakiem. Fabuła nie jest czymś, co można porównać do seriali typu Gra o Tron (gdzie ostatni sezon nie spełniłby oczekiwań nawet dla osób będących warzywem), no ale czego wymagać od czarnej komedii, jest po prostu płytka i stawia na content pod uciechę widza. Nie chce mi się rozpisywać nad innymi czynnikami, bo w sumie nie ma ich wiele przez prostotę, która przyciąga do tego serialu. Mogę szczerze polecić jeśli nie macie pioruna na profilowym i BLM. A jeśli chodzi o ocenę, to zaparło mi czasem dech w piersiach i złapać oddech musiałem, bo bym się udusił więc 8/10. Serial nie jest dostępny na żadnej platformie więc jeśli masz chęć obejrzenia, to jedynie zatoka piratów albo wpisać frazę resident alien s01e01 i magicznie się pojawi (zobacz jak) Edited April 7, 2021 by freunde bobby 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeremaya Gattwold 1,228 Posted April 7, 2021 Share Posted April 7, 2021 Siema, z twojego pięknego opisu można wywnioskować, że całkiem klawy serial. Gdzie można obejrzeć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DraY 282 Posted April 7, 2021 Share Posted April 7, 2021 Serial naprawdę fajny i pozytywnie mnie zaskoczył. Gdy pierwszy raz o nim usłyszałem i przeczytałem ogólny opis serialu, to byłem sceptycznie nastawiony, obawiając się takiej nijakiej komedii. @freunde bobbyswoją opinią jednak mnie zachęcił i muszę stwierdzić, że mile się zaskoczyłem, a serial to nie jest nijaka komedyjka, ale naprawdę dobra komedia. Już pierwszy odcinek mnie naprostował, gdy myślałem, że będzie to cukierkowa produkcja, a tutaj scena morderstwa w pierwszych minutach. O braku poprawności politycznej już Budyń wspomniał, co jest mega plusem, a postać Big Blacka to totalny kox. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts