Właściciel -_- 11 906 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Właściciel Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Starałem się upraszczać wszystko tak jak to tylko możliwe by każdy zrozumiał to o czym piszę. 1. Jak zainstalować plugin? Na starcie pamiętaj o zainstalowaniu sourcemod -> https://www.sourcemod.net/downloads.php?branch=stable Gdzie wgrać dany plik (bazując na tym, że jesteśmy w głównym folderze gry, czyli csgo) *Podane poniżej oznaczenia staram się stosować w każdym temacie by nie było problemów z ich zrozumieniem Plugin (rozszerzenie .smx) - addons/sourcemod/plugins/ Kod źródłowy (rozszerzenie .sp) - nie musimy tego nigdzie wrzucać, ponieważ jest to zwykły kod pluginu przed kompilacją Translacje (rozszerzenie .txt lub jak kto woli .phrases.txt) - addons/sourcemod/translations/ Config (.ini lub .cfg) - addons/sourcemod/configs lub (dla moich pluginów) addons/sourcemod/configs/Qesik/ Config z convarami (.cfg) - cfg/sourcemod/ 2. Czemu niektóre pluginy oznaczone są przedrostkiem "q"? Postanowiłem tak oznaczać pluginy napisane przeze mnie, które udostępniam dalej. Oznacza to, że taki plugin został napisany przeze mnie i jest oczywiście przeze mnie wspierany w razie jakichkolwiek problemów. 3. Nie mogę pobrać plików, czemu? Oznacza to, że albo jesteś niezalogowany, albo masz rangę, która blokuje pobieranie plików w tym dziale lub ogólnie na forum. Pluginy nie są objęte ograniczeniami poza tymi wcześniej wspomnianymi, a więc nie musisz mieć rang typu VIP/Donator by móc tutaj cokolwiek pobierać, wystarczy tylko Użytkownik. 4. Czy mogę dowolnie modyfikować pluginy oznaczone "q" i dalej je udostępniać? Pluginy można dowolnie edytować, lecz proszę o nie usuwanie informacji o autorze w 'myinfo'. Nie zamieszczam w kodzie żadnych innych informacji o autorze, które wyświetlają się na serwerze i jedyne co można zauważyć, to przedrostek "q" w danych wiadomościach, nic poza tym. Jeżeli chodzi o udostępnianie, zezwalam, pod warunkiem że w miejscu gdzie zostaną udostępnione, pojawi się podlinkowany temat. -> dobrze widoczny i chodzi tylko o darmowe pluginy, nie płatne 5. Co jeśli dany plugin nie działa lub chciałbym zgłosić jakieś uwagi? Napisz o tym w temacie danego pluginu. Nie pisz do mnie w tej sprawie na PW/Steam. To samo tyczy się sytuacji, w których masz problem z wgraniem danego pluginu, daj znać w temacie. 6. Czemu udostępniane są tutaj pluginy, których nie da się pobrać/są płatne? Dział traktuje też jako swego rodzaju reklamę dla swoich usług, które piszę ogólnie, stąd znajdują się w nim także płatne pluginy, które dalej odsprzedaje wraz z ich wsparciem. 7. To jak w takim bądź razie kupić dany plugin? Wystarczy napisać do mnie wiadomość @ -_-. Po opłacie otrzymasz specjalny klucz i w tym PW będziesz otrzymywać aktualizacje pluginów. 8. O co chodzi z tą opłatą co ileś miesięcy podaną przy cenie pluginu? Czy to oznacza, że plugin przestanie działać po 6 miesiącach? Kupując plugin, masz go na zawsze, lecz jeśli chcesz otrzymywać do niego aktualizacje, musisz go co ileś miesięcy opłacać (cena jest podana przy pluginie). Jeżeli podane jest 6 miesięcy, to przez 6 miesięcy będziesz otrzymywać wsparcie, a następnie jeśli nie opłacisz znowu wsparcia, nie otrzymasz aktualizacji do swojego pluginu. Jeżeli z jakiegoś powodu postanowisz mnie wesprzeć, zakup VIP na forum, ponieważ środki z niego pozyskane są przeznaczane na opłaty związane z forum. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi