Rias Gremory 2 600 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Dzisiaj przedstawię wam anime "Sword Art Online" (SAO). http://www.popcults.com/wp-content/uploads/2013/01/Sword-Art-Online-25-Large-End-Card.jpg Gatunki: romans, przygodowe, wirtualne światy, akcja. Rok 2022, na rynek wychodzi NerveGear, nowa platforma do gier. Użytkownicy zakładają na głowę hełm i przenoszą się do wirtualnego świata. Ciało gracza pozostawało w prawdziwym świecie podatne na wszystkie zagrożenia, a mózg łączył się z postacią w grze. Pierwszą grą stworzoną na nowy sprzęt było SAO. Wypuszczono tylko 10 000 kopii, które wyprzedały się jak ciepłe bułeczki. Sword Art Online to typowy MMO, a właściwie jak to w anime nazwali VRMMO. Znajdowało się tam 100 pięter, na każdym z nich był boss, a grę można było ukończyć po zabiciu ostatniego bossa. By odnaleźć komnatę, w której znajduje się ów przeciwnik gracze muszą przejść labirynt i pokonać przeszkody w nim zawarte. Po oficjalnym starcie gry, jej autor Akihiko Kayaba uwięził wszystkich graczy w systemie usuwając opcję wyloguj. Zaznaczył przy tym, że śmierć w grze oznacza także śmierć w prawdziwym świecie, a jedyną szansą na powrót do rzeczywistości jest jej ukończenie. Początkowo nikt w to nie uwierzył, ale gdy gracze zauważyli, że nie mogą się wylogować spanikowali. Gra się rozpoczęła. Główny bohater Kazuto Kirigaya, beta tester SAO, najlepszy podczas testów postanawia przejść grę i uratować wszystkich graczy. Gdy pierwsza drużyna znalazła komnatę bossa postanowili, że ogłoszą to wszystkim i wspólnie go pokonają. Nasz bohater, grający pod nickiem Kirito tworzy drużynę z niejaką Asuną. Walka z bossem była trudna, Asuna i Kirito okazali się jednak świetną drużyną i we dwójkę pokonali go. Niestety zginął gracz odpowiedzialny za odnalezienie komnaty i wina spadła na naszego bohatera, który postanowił sam ukończyć grę i rozwiązał swoją drużynę dając kilka dobrych rad Asunie, Gra się toczy, coraz wyższe piętra zostają zdobyte, a nasz Kirito jako jedyny samotnie walczy na głównym froncie. Pewnego razu dostaje zaproszenie do małej gildii i postanawia, że do niej dołączy. Przewyższał on każdego członka poziomem, ale nie zdradził tego nikomu. Zżył się z nimi, lecz niestety podczas zwiedzania jednego z labiryntów wszyscy oprócz Kirita zginęli, a on się obwiniał o ich śmierć i postanowił, że nigdy więcej nie dołączy do żadnej gildii. Kirito przeżywa wiele przygód i poznaje wiele różnych osób. Podczas gry zakochuje się w jednej z bohaterek z wzajemnością oraz pod przymusem dołącza do najsilniejszej gildii w grze. Niestety podczas walki z jednym z bossów, wychodzi na jaw nieciekawa tajemnica o liderze owego stowarzyszenia. Co się stanie z bohaterami? Czy Kirito przejdzie grę i uratuje wszystkich pozostałych przy życiu? Musicie to odkryć sami oglądając serial. Link do serialu: http://www.swordartonline.wbijam.pl/pierwsza_seria.html _______________________________________________________________________________ Postanowiłem wprowadzić was w świat SAO i zdradzić co nie co, ale to co najważniejsze i najlepsze pozostawiam wam do samodzielnego odkrycia. Sword Art Online jak już wspominałem jest moim ulubionym anime. Bohaterowie są wspaniali, fabuła po prostu genialna, każdy wątek doprowadzony do końca i świetnie przemyślany. Jest sporo akcji, dużo przygody i świetny romans. Muzyka idealnie pasuje do całości, a openingi i endingi są bardzo fajne. Kreska stoi na bardzo wysokim poziomie, nie ma żadnych przycięć animacji czy błędów. Moja ocena: -bohaterowie: 100/10, -kreska: 100/10, -fabuła: 100/10, -ocena ogólna: najlepsze anime na świecie 1000/10 polecam Magda Gessler. ❤️ Źródła:http://anime.tanuki.pl/strony/anime/4671-sword-art-online/rec/2383 Edytowane 10 Października 2021 przez Rias Gremory 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika ryba 982 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Dobreeeee! Recenzja 100/10 Anime 100/10 Mareczek się postarał. Ładnie, ładnie... Trzeba brać przykład 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pistolejro 19 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 opis bardzo ciekawy, zachęcający wręcz:)), ale i tak najlepsza jest ocena końcowa:)), chyba trzeba luknąć na temat:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba 36 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Kocham to anime <3 Po raz pierwszy w życiu chyba cię Marek wyprzedziłem w oglądaniu Oraz z niecierpliwością czekam na 3 sezon Sword Art Online 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maikeru 176 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Bardzo fanie się czytało. Nie mam aktualnie nic do oglądania wiec chyba zaryzykuje Recenzja super daje lajka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomm 164 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Ciekaw byłem kiedy ktoś napisze recenzję SAO. Anime świetne i tak jak wspomniałeś za dużo zdradziłeś, (to jest tylko moje zdanie^^) lecz recenzja nadal jest bardzo dobra. Anime świetne i tych co nie obejrzeli jeszcze to jak najbardziej zachęcam. @maly tu nie ma co ryzykować ;p po prostu oglądaj *.* 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maikeru 176 Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 @ziomm, właśnie obiejrzałem prawie połowe 1 serii i muszę przyznać, że zaciekawiło mnie to anime i ta dziewczynka Yui - kim ona jest ? Nie zdradzajcie ! Anime na bardzo dobrym poziomie. Polecam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremaya Gattwold 1 228 Opublikowano 4 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 To anime jest słabe :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ReK 293 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Podbijam bo świetne Anime :# kilka odcinków a już mam pewność, że kolejną nockę zarwę <3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremaya Gattwold 1 228 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 To widać nie wiesz co to znaczy dobre anime takie jak Boku no Pico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loszek 12 Opublikowano 15 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Ulala nice *-* 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Itachi Uchiha Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) Sao <3. Te openingi np. Crossing Field, Innconence czy też sam Ignite są epickie. Kończę już 2 sezon. Recenzja napisana na 11/10. Zapomniałeś chyba dodać ze po zakończeniu Sao przenieśli się na inną grę A mianowicie ALO. Ale recenzja + Edytowane 15 Lipca 2017 przez Itachi Uchiha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroooooo 1 Opublikowano 13 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 (edytowane) pierwsza polowa 1 sezonu sao git reszta chujowa Edytowane 13 Stycznia 2021 przez maroooooo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 10 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 W dniu 13.01.2021 o 18:17, maroooooo napisał: pierwsza polowa 1 sezonu sao git reszta chujowa zgadzam się, te 6 lat temu jednak niezłe bezguście ze mnie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
usimari 34 Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2022 Recenzja fajna , ja obejrzałem 1 sezon i 2 odcinki drugiego i stwierdzam , że 1 sezon był do obejrzenia ale później już nuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daavid3k 2 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2023 Dosyć ciekawa recenzja, aczkolwiek lekki spoiler w recenzji Generalnie obejrzałem SAO z 2-3 razy i polecam każdemu kto zaczyna z anime czy cokolwiek, pierwszy sezon oczywiście najlepszy, w sumie najbardziej poświecony dwóm głownym postacią czyli Kirito i Asuna.. kazdy wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi