ziomm 164 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Witam, nie miałem pojęcia gdzie opisać problem związany z telefonem komórkowym, więc napisałem to tutaj. (mam nadzieję, że nikt nie mnie zbije ;x). A zatem chciałem sobie zrotować telefon (z androidem), jako iż jestem "zielony" w tym poszukałem poradników w google. Wszystko robię identycznie jak na poradniku tylko, że jak to zwykle bywa nie udaje się ;x. Rootować próbuję przez program: Kingo ROOT, problem polega na tym, że ten program nie wykrywa mi telefonu - sterowniki są zainstalowane, laptop normalnie mi wykrywa go tylko program za nic. Debugowanie mam włączone. Wspomniany telefon to Sony Xperia L posiadający android 4.1.2 (Jelly Bean), kabel oraz wejścia USB zmieniałem, jeszcze dzisiaj zobaczę czy na komputerze dam radę. Czekam na pomysły . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Byłeś tu? http://forum.xda-developers.com/xperia-l/development/root-xperia-l-root-t2302700 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomm 164 Opublikowano 16 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Niestety i to nie działa po odpaleniu run.bat stopuje się na * daemon started successfully * Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh15 119 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Ja osobiście robiłem roota. Nie jest to takie trudne. Problem w tym że ja mam Samsunga i nie wiem czy w sony jest tak samo, poszukam na necie i Ci napisze na pw/tutaj. Rootowałem stary telefon (Samsung) i teraz kupiłem nowy telefon także Samsung na androidzie 4.1.2 i roota miałem od nowości. Więc i u ciebie może być root (nie wiem czy Sony daje roota fabrycznie). Sprawdz czy nie masz na telefonie aplikacji Supersu/Superuser. Spróbuj jeszcze to:http://forum.android.com.pl/f903/root-unroot-xperia-l-c2104-c2105-328762/ Edytowane 17 Lutego 2015 przez Fresh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooner96 48 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 przy tej czynności( nie wiem jak odmienić słowo root:D) nie wyskakują czasem błędy z wifi lub innymi aplikacjami, nie wykrywa czegoś? kiedyś ktoś mi coś o tym mówił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh15 119 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) U mnie nie było żadnych problemów. Może chodziło temu komuś o inny soft, a nie roota. Gdy ma się roota można np. Przenosić/usuwać aplikacje systemowe. Edytowane 16 Lutego 2015 przez Fresh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomm 164 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 przy tej czynności( nie wiem jak odmienić słowo root:D) nie wyskakują czasem błędy z wifi lub innymi aplikacjami, nie wykrywa czegoś? kiedyś ktoś mi coś o tym mówił No program nie wykrywa telefonu (laptop już tak) @Fresh. roota na pewno nie mam, wiedziałbym o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lato ~wOw~ [t] 729 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi