Rias Gremory 2 600 Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) O boże, to będzie jakaś masakra xd. Naruto to tytuł, który chyba każdy zna, a kto zna ten wie, że nie jest łatwo opisać/zrecenzować takie dzieło. Podjąłem się trudnego zadania zrecenzowania tego wspaniałego anime. Oto przed wami recenzja "Naruto"! Gatunki: przygoda, akcja, komedia, super moce, ninja. Naruto to anime o ogromnej ilości wątków. Głównymi bohaterami są tytuowy Naruto, jego drużyna - Drużyna 10(Kakashiego) i zależnie od historii w odcinku wielu innych shinobi. Naruto to dorastający ninja z Ukrytej Wioski Liścia. W jego drużynie znajdują się Sakura i członek wymordowanego klanu Uchiha - Sasuke. Po zdaniu egzaminów na gennina, ich kapitanem został Kopiujący Ninja Hatake Kakashi, potężny jounin Konohy. Marzeniem Naruto jest zostanie Hokage, czyli najlepszym shinobi w wiosce. Nasz bohater cały czas powtarza: "Nigdy nie rzucam słów na wiatr. To jest moja droga ninja.".Naruto to głupek. Cały czas się popisuje, wpada w najprostrze pułapki i się wydurnia, ale robi to po to, by go ktoś zauważył, ponieważ wszyscy w wiosce postrzegają go jako potwora, Kyuubiego.Kyuubi to zapieczętowany lisi potwór w ciele Naruto. Kilkanaście lat temu zaatakował wioskę i Czwarty Hokage zapieczętował Lisa w dziecku. Tym dzieckiem właśnie był nasz shinobi.Sasuke to prawdziwy geniusz. Opanowuje techniki z niesamowitą szybkością i ma Sharingana, unikalną umiejętność najsilniejszego klanu Konohy, klanu Uchiha. Jego celem w życiu jest zabicie starszego brata, odpowiedzialnego za zagładę klanu Uchiha. Naruto jest jego rywalem.Sakura to dziewczyna po uszy zakochana w Sasuke. Zaś Naruto ją ciągle wkurza.Nasza drużyna cały czas przechodzi treningi, uczy się technik i wykonuje misje, raz trudniejsze, a raz łatwiejsze.Jedną z ich pierwszych misji było odnalezienie kota i dostarczenie go do właścicielki. Złapanie tego uciekiniera nie należało do najprostrzych, więc pracowali w grupie by podołać zadaniu. Naruto nie podobało się to, że dostawał misje niskiej rangi i ciągle narzekał, ale to się niedługo miało skończyć.Drużyna Kakashiego dostała misję eskortowania budowlańca do Kraju Fal. Była to misja wyższej rangi, ale dzięki temu co ich spotkało, podskoczyła do najwyższej.Zostali zaatakowani przez wrogiego shinobi, jednego z Siedmiu Mistrzów Miecza, Zabuzę. Dla drużyny było to pierwsze starcie na śmierć i życie. Sasuke jeko geniusz wśród geninów nie poradził sobie sam z wrogiem. Został złapany w technikę pomocnika Zabuzy i prawie zginął. Wtedy w Naruto obudziła się chakra Kyuubiego. Rozgromił Haku i pokazał na co go stać.Drużyna przeżywała wiele podobnych misji i różnych przygód, ale w pewnym momencie Sasuke zapragnął mocy. Uciekł z wioski chcąc ją zdobyć od Orochimaru, jednego z Legendarnych Sanninów i wroga Konohy. Naruto obiecał Sakurze, że przyprowadzi Sasuke do wioski i zrobi wszystko, żeby go uratować. Gdy Naruto odnalazł Sasuke, stoczyli ze sobą bitwę, w której żaden z nich się nie powstrzymywał.Użyli na sobie swoich najsilniejszych technik powodując niewiarygodne zniszczenia. To była bardzo wyrównana walka, lecz w ostateczności Sasuke wygrał i odszedł.Reszta historii opowiada o tym, jak Naruto próbował odzyskać Sasuke. Całymi dniami trenował, wykonywał misję, stawał się coraz potężniejszy, by któregoś dnia spełnić obietnicę daną Sakurze.Czy Naruto da radę dotrzymać obietnicy? Czy zostanie Hokage? Co się stało z Sasuke? By znaleźć odpowiedź na te pytania, koniecznie musisz obejrzeć wszystkie odcinki! Link do serialu: http://naruto.wbijam.pl/ ______________________________________________________________________________________ Naruto to zdecydowanie moje ulubione anime. Świetni bohaterowie, których jest od groma, wiele wątków, które ładnie tworzą spójną całość. Świetny soundtrack, dużo fajnych openingów i endingów. Gdy się ogląda Naruto, można się wczuć w bohaterów i przeżywać razem z nimi przygody. Ogromna ilość bohaterów sprawia, że co chwila dowiadujemy się czegoś nowego i ciekawego na temat każdego z nich. Można się utożsamiać z bohaterami dzięki różnorodności w ich charakterach, zachowaniu i historii. Co prawda jest jeden wątek, który się powtarza u co drugiej postaci, "nie mam/zabili mi rodziców, chcę zemsty", ale mimo to anime ogląda się z pełnym entuzjazmem. Jeden z openingów: https://www.youtube.com/watch?v=PBuMMB2KZkc Część soundtracku: https://www.youtube.com/watch?v=mjjkHg5FOhk Póki co mój ulubiony "sad song" z Naruto: Oceny: -bohaterowie: 11/10, -kreska: biorąc pod uwagę, iż to anime ma ponad 10 lat daję 11/10, -fabuła: 11/10, -ocena ogólna: Po prostu zajebiste. Miałem ogromne problemy ze zrobieniem tej recenzji. Proszę o wyrozumiełość, opisanie Naruto to ciężka sprawa. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil™ 89 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Naruto to chyba jedyne Anime które polubiłem Kozacka recenzja,leci plusik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James0v 1 688 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Jeszcze się oglądało na Jetix "Naruto" w młodziutkich latach . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba 36 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Spoko recka ale po cholerę tyle spojlerów ? + leci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 @Makumba spoilerów tyle, bo dużo fajnych akcji tam jest ^^. Muzyka kozak, ale może nie każdy chce słuchać, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskier 443 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Zajebiście Ci wyszło. Tak jak powiedziałem, ja opisze shippuden, ale przez moje użytkowanie internetu limit się skończył. Jak będzie to opisze, a to jeszcze większe wyzwanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aver 1 488 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Recenzja bomba. Było to moje jedyne anime ktore ogladałem jak byłem młodszy na jetixie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomm 164 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Coś dużo tych ulubionych anime masz (najpierw SAO teraz Naruto xd, co będzie następne ? Dowiemy się w następnym odcinku ^^). Naruto hmm pierwszy sezon nie za bardzo mi przypadł do gustu - dałbym 6-7/10 , Shippuuden to zupełnie inna historia ^^(ale o tym napiszę jak już Jaskier wrzuci recenzje ). No właśnie, co do recenzji to nie ma się do czego przyczepić (niestety). :oklasky: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika ryba 982 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Recka jak zwykle wymiata. Plusik! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Naruto haha anime dzieciństwa ;] fajna recta +like 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsumi 121 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Popieram Najlepsze Anime jakie było, lecz Naruto jeszcze jest grane z tego co wiem i po zakończeniu naruto shipuden ma być Boruto następna część Świetna Recenzja +++++++++++++++++++++ Edytowane 21 Marca 2015 przez Dubstep 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mentosz 24 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Rias wielki szacun ze podołałaś napisania recenzji o Naruto jest to według mnie ZAJEBISTE anime jakie kolwiek powstalo pamietam jak jeszcze na jetix lecialo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shikkibane 54 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Dużo spojlerów, ale recka megaaa, obecnie strasznie denerwujaca seria fillerów poprostu doprowadza mnie do szału, ciekawe kiedy Kishimoto w końcu to zakończy @Rias O mandze wiem, że zakończona, chodziło mi o zakończenie anime ;p Seria o Itachim z tego co wiem jest oficjalnie potwierdzona, wiec chyba faktycznie trzeba będzie troche poczekać ^^ Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Shikkibane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 @@Shikkibane, manga zakończona, te fillery co teraz lecą, szczerze mi się podobają. Anime jeszcze pewnie ze 2 latka poleci, włączając możliwości powstania osobnej serii o Itachim, Kaguyi i możliwe, że kimś jeszcze ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GandziaMafia 5 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Jedyne anime jakie lubię, oglądałem z tysiąc razy od początku, ale niestety jeszcze nie do końca:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziQu1 30 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Mega Recenzja,leci + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi