Rias Gremory 2 600 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 (edytowane) Przez wielu uważane za najlepsze w 2015, w czołówce gatunku Shounen i w mojej ścisłej czołówce: "The Seven Deadly Sins" - "Nanatsu no Taizai". Księżniczka Liones, Elizabeth, wyruszyła w świat w celu odnalezienia Siedmiu Grzechów Głównych. Owe Grzechy to nadzwyczajnie potężni rycerze, okrzyknięci zdrajcami i największym zagrożeniem dla świata. Zarzucano im zabicie Wielkiego Świętego Rycerza oraz zamach na króla Liones. Siódemka się rozdzieliła i rozeszła po świecie, a słuch po nich zaginął. Elizabeth przypadkowo trafia do pewnej karczmy, której właścicielem jest, wyglądem przypominający dziecko, Meliodas - kapitan Grzechów. Postanawia on pomóc naszej księżniczce w odnalezieniu reszty członków i uratować królestwo. Jednak samo odnalezienie pozostałych to ciężki kawałek chleba. Nanatsu no Taizai to niesamowicie dobre anime, które zdobyło ogromną rzeszę fanów i wspięło się na wysokie miejsca w różnych zestawieniach. Wszystko, zaczynając od fabuły, a kończąc na kresce, jest na wysokim poziomie. Spójna, wciągająca i świetna historia, w której uczestniczą ciekawe postacie z różnymi charakterami, okraszone kreską, która dobrze odwzorowuje pierwowzór, brak zacięć w animacji, a do tego wszystkiego świetny soundtrack, opening i ending. Siedem Grzechów Głównych, to pozycja, którą koniecznie musi obejrzeć każdy fan dobrej akcji i fantasy. W sali od jednego do dziesięciu, moja ocena to: 11. Z niecierpliwością czekam na kolejny sezon ;]. Shinden: Nanatsu no Taizai Pozdrawiam Marek Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskier 443 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Straciłem całą noc ale obejrzałem cały sezon. Anime Kozak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Szukałem ostatnio tego animca o grzechach glównych, ale nie umiałem znaleźć, dziena ! Za recenzjs jak najbardziej plus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomm 164 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Recenzja dobra (jedyny błąd zauważyłem zaraz na początku recenzji "Shonen" - chyba nie muszę ci mówić co poprawić ). Anime naprawdę warto obejrzeć, ciekawe walki oraz postacie. Czekam na drugi sezon. (wyjdzie w 2016 ^^) PS: HAAAAWK ! xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa 3 302 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Nie lubię anime, ale całość recenzji jest bardzo ładnie napisana i nawet mnie zachęciłeś PLUSIK 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semi 1 260 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ładnie napisane, aczkolwiek nie przepadam za anime. Moglbys ogolnie wypisac jakies plusy "anime" i ich minusy, w oddzielnym temacie, i zachęcić ludzi do oglądania tego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Itachi Uchiha Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Kilka rzeczy zapomniałeś dodać. A mianowicie to ,że Elizabeth nie podróżowała tylko z Meliodasem Ale też z Hawkiem i ,,Mamą Hawka"xd. Druga rzecz to to,że Elizabeth przyszła do karczmy w zbroji rycerza. Trzecia rzecz do której się przyczepie to to,że znowu zapomniałeś dodać,że karczma ta nazywała się (z tego co pamiętam) ,,Pod kapeluszem dzika''Do reszty nie mam zastrzeżeń. Leci +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremaya Gattwold 1 228 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Niby fajne anime, ale One Piece lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 5 godzin temu, J. D. Christian napisał: Niby fajne anime, ale One Piece lepszy. Zakop się pod ziemię xD 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremaya Gattwold 1 228 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Spadaj xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tetsu 281 Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Małe info, w styczniu 2018 roku będzie 2(3) sezon grzechów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi