Marina. 1 405 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) GATUNEK: Przygodowy, Sci-Fi PREMIERA: 25 grudnia 2016 w Polsce REŻYSERIA: Morten Tyldum PRODUKCJA: USA SCENARIUSZ: Jon Spaihts Główni bohaterowie: Jennifer Lawrence jako Aurora Lane Chris Pratt jako Jim Preston Michael Sheen jako Arthur Laurence Fishburne jako Gus Mancuso Andy Garcia jako Kapitan Norris Vince Foster jako Zastępca dowódcy Kara Flowers jako Oficer łączności Conor Brophy jako Członek załogi Opis filmu: Podczas międzyplanetarnej podróży kosmicznej do nowego domu, na nową planetę, dwoje pasażerów – wskutek niezrozumiałych, tajemniczych okoliczności – budzi się ze snu dziewięćdziesiąt lat za wcześnie. Jim (Chris Pratt) i Aurora (Jennifer Lawrence) zakochują się w sobie, wiedzą, że spędzą na pokładzie resztę życia. Szybko odkrywają, że statek kosmiczny znajduje się w śmiertelnym niebezpieczeństwie, a życie pasażerów zależy tylko od nich... Powoli dowiadują się także, dlaczego ich wybudzenie nie było przypadkowe. (źródło: http://www.filmweb.pl/film/Pasażerowie-2016-558175) Mimo bardzo niskich notowań oraz ogromnej krytyki jak dla mnie film jest prześwietny. Wymyślony świat, dwójka ludzi, walka o przetrwanie, po prostu cudo! Idąc do kina szczerze mówiąc byłam sceptycznie nastawiona. Sam tytuł jak i gatunek nie wydawał mi się powalający ani ciekawy. Jednak zdecydowaliśmy się pójść. Ani trochę tego nie żałuję! Mnóstwo efektów, emocje, bardzo ciekawe zwroty akcji. Jedynym minusem był koniec. Nie do końca był zrozumiały, każdy w sumie odebrał go inaczej. Pomimo wszystko z całego serduszka polecam ten film i liczę na to, że wam jak i mi się spodoba! :) Dziękuję @Weronikaa za napisy :) Edytowane 7 Lutego 2017 przez Marina. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(Pl)BoBo 104 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Super Recenzja leci like :D Mimo bardzo niskich notowań oraz ogromnej krytyki jak dla mnie film jest prześwietny. Ktoś jeszcze oglądał ? , bo mi akurat się nie spodobał ;q . Przereklamowany . :bezradny: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeremaya Gattwold 1 228 Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Też bardzo mi się podoba, ale moim zdaniem trochę za mało tekstu. Ktoś jeszcze oglądał ? , bo mi akurat się nie spodobał ;q . Przereklamowany . :bezradny: Nie za bardzo mi się podobał :v 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3_ 79 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Film oceniam 5.5/10. Powolne rozwinięcie akcji, nikłe napięcie, przewidywalna fabuła i zakończenie. Znana i dobrana obsada aktorska i efekty ratują film. Można obejrzeć w mroźny wieczór przy herbatce i wiaderku<3 ale szału ni ma ! Recenzja w porządku, leci like dla ciebie. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekoas84 0 Opublikowano 19 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 film calkiem niezly, generalnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hocife 0 Opublikowano 4 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2020 jeden z lepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekoas84 0 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 generalnie ta tematyka, kosmos itp zawsze mnie przyciagala. znowu obejze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZooM. 131 Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 Film może taki sobie ale może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi