Jump to content

Słuchawki i karta dźwiękowa

Recommended Posts

Od pewnego czasu chodzi mi po głowie myśl by kupić coś nowego do kompa a ze względu na to że moje aktualne Krakeny 7.1 dotyka ząb czasu to czemu nie.
Budżet maksymalnie jaki mogę przeznaczyć to 1000zł
Poszukuje czegoś z lekkim basem, dobra średnicą, górą i b.dobrą sceną głównie do rozmaitej muzyki elektronicznej.

Jeśli słyszeliście słuchawki na jakieś wystawie i jesteście nimi pozytywnie zaskoczeni to chętnie posłucham opinii jestem otwarty na propozycje.
Dziękuje za każdą chęć pomocy :) 

Płyta główna: https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-z97-pro4-z97-lga1150-z97-pro4-640933/
Windows 10 64bit

Edited by Donozor

Edit: 

Zamiast kupować Kartę i słuchawki, kup sobie tylko słuchawki. Jeżeli będziesz chciał poprawić jakość, to dokupisz ową kartę. 

Większość słuchawek z  marki "Audio-Technica" mają wspaniałą jakość dzwięku. Te Słuchawki wprawdzie wykorzystają cały twój budżet, ale nie płacisz tyle, za "byle co". Nie będę udawał jakiegoś znawcy audio, ale z tego co wyczytalem, są one warte uwagi. Tutaj masz recenzj.

Edited by Aven
  • Like 1

Wiadomo, że są słuchawki "studyjne" itd. ale z tego co udało mi się słuchać itd, to dość fajnie działają sennheisery, ew hyperx'y posiadają kartę dźwiękową, wiadomo też kwestia gustu czego szukamy, jeżeli chcesz fajnej jakości to możesz poszukać stricte słuchawek dla dźwiękowców, ale to też wiadomo że kwestia kasy. Co do 1 marki myślę, że mógłbyś się rozejrzeć za czymś fajnym(tyle nie może co gamingowym), albo ta jak kolega @up pisze.

• Thanks 1