Skocz do zawartości

[WAŻNE] Przygotowania pod Nowy Sezon

offen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Poniżej przedstawię wszystko, co ustaliliśmy na wczorajszym spotkaniu. To są oczywiście wstępne założenia, więc jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje to zapraszam do napisania tego.

Zmiany dla CT

1. Postawiliśmy na usunięcie ciężkiej kamizelki ze służb specjalnych i trochę znerfienie tego boosta.

• Pierwsza runda z buntem - nic.
  • Druga runda z buntem - +50HP dla CT.
  • Trzecia runda z buntem - +100HP +3000$.

W 3 rundzie CT dostaje $, ponieważ sam może zdecydować, czy wyda to na ciężką kamizelkę lub może na coś innego.
Jeżeli takie coś się nie sprawdzi to będziemy kombinować z cenami w sklepie CT.
2. Ze sklepu CT kupowany speed zostanie zmniejszony o 10%.
3. Test CT zostanie usunięty a żeby zagrać w CT będzie trzeba na serwerze przegrać przynajmniej 24 godziny - wydaje mi się, że jest to w miarę dobre rozwiązanie.

Zmiany dla Gangów

1. Przy ostatecznym zapytaniu o to, czy punkty gangu zostają zdecydowana większość osób, które odpowiedziały były na tak. Bardzo mnie to dziwi, ponieważ było sporo niezbyt pozytywnych głosów nt. punktów gangu.
2. Ceny ulepszeń w gangu zostaną zmniejszone o ~10% - troszkę ciężko się wbija ulepszenia a takie coś na pewno pomoże.
3. Co do flag gangów to są one jednak zbyt drogie - postanowiliśmy, że cena za flagę gangu będzie teraz wynosić 25000 punktów a za zmianę 15000 puntków. Dodatkowo każdy gang, który zdobędzie wszystkie ulepszenia otrzyma taką flagę za darmo! Postaramy się również uwzględnić zdobycie flagi w konkursach związanymi z gangami.

Zmiany dla Ras i samych Graczy

1. Speed dla Czarnego zostanie zmniejszony o 15% - jest on obecnie zbyt szybki, wydaje mi się, że nie będzie to znacząca zmiana a pozwoli na bardziej zbalansowaną rozgrywkę.
2. Padła propozycja, żeby przywrócić topkę buntowników. Oczywiście zostanie ona przywrócona bo szczerze mówiąc, jeżeli ktoś chce się buntować to i tak będzie się buntował i nie ma znaczenia, czy będzie w topce, czy też nie.

Co do bugów z osiągnięciami i rasami, które czasami biją po 300/400HP to postaramy się to naprawić i jest duża szansa, że jeszcze przed nowym sezonem będzie to śmigać.

No i to by było na tyle. Niektóre wartości sam ustawiłem, także jak ktoś ma jeszcze coś od siebie do dodania to serdecznie zapraszam do dyskusji!

Możecie również tutaj pisać swoje opinie o aktualnym sezonie.

Zapraszam również do głosowania i wypowiadania się:

Edytowane przez offen
  • Like 18
  • Uwielbiam 3

• Właściciel

Super, ale znając życie (podejście właściciela), 1/4 i tak nie pojawi się na serwerze 😕

No ale kibicuje mocno i powodzonka! :hi:

@Suiryu i tak lepszy

• Haha 11
  • Smutny 1
  • Uwielbiam 1

Wszystko fajnie zgadzam sie z tym co wyżej ale osobicie od siebie dodałbym troche zmian typu:

+ zmiana na nowe piosenki na kd, fd, hs '

+ rebalans innych ras ( biały ,czarny , azjata) mogli by miec coś bardziej extra aby była rożnorodnośc w rasach (wiadomo aby rasa nie była za OP ale też zbalansowana np. hp, dmg z broni, skok dodatkowy np. od 3 lvl rasy, gravitacja,) i tak wiem że niektóre te rasy maja te aspekty ale jednak z tego co slysze najczescie sa wybierane czarny lub azjata

+ jakas dodatkowa zabawe typu nw. no scope (awp, scout)

+ no i może zaimplementowac tak dla rozmaicenia jakis głowny napis WARDEN (nad prowadzącym) jeśli jest taka możliwość.

+ svip na 1 dzień za blunt albo 2 ( można byłoby zrobić też ze jak jest na serwerze pow. 8 osob losowanie i svipa lub vipa na mape)

+ jakieś dodatkowe bajery dla Svipa np. skórka w grze , kolor nicku inny na czacie)

+ czat oddzielny dla gangu (ale zeby nie byl za mocny to osoby które nie zyje nie moglby by podpowiadać)

ja tylko propomuje nie musicie się z tym zgadzać co napisałem UP

+ nowa zabawa typu knife day ( każdy dostaje kosy ale może uderzać tylko z prawego albo zabijać tylko w plecy) , Granat day (bitwa na granaty)

+ można byłoby też zrobić aby punkty gangu zastąpić respektem i osoby ktore są w gangu mogły te punkty przelać do ulepszenia umiejętności gangu.

PS; jak wpadne na jakieś inne pomyśły to dopiszę 

Edytowane przez Zireael Jaskółka
edi
  • Like 7
  • Uwielbiam 2

Jak dla mnie spoko pomysły

+ svip na 1 dzień za blunt albo 2 ( można byłoby zrobić też ze jak jest na serwerze pow. 8 osob losowanie i svipa lub vipa na mape)  - Mysle ze losowanie jednego Vipa na mape jest w miare okej pomyslem zeby zachecic graczy do jego kupna ale tez do ulatwienia gry

Z wardenem imo nie trzeba nic robic bo jest on widoczny w grze i podkreslony kolorem granatowym

• Uwielbiam 1

Według mnie mozna dodac jakies nowe zabawy albo jedną zastąpic drugą. Możnaby usunąć snowwar (malo kto lubi tą zabawe ponieważ trwa bardzo dlugo no chyba, ze daloby sie ustawic limit zabawy 4-5min) i dodac np latające scouty (duza grawitka i noscope na scoutach). No i tak jak zirael wyżej wspomniał świeżości dodałyby też nowe nutki poszczególnych zabaw. Pozdro. 

A i jeszcze dodam. Osobiscie wolałbym zeby punkty gangu zostaly usuniete i wrocil sam respekt poniewaz obecnie nie czuc jakby tego prestiżu ze zdobywania respektu ktory wydaje sie praktycznie tylko na ulepszenie rasy. Masz w cholere tego respektu i w sumie nie masz co z nim robic. To tylko moja opinia ale jesli wiekszosc woli punkty gangu to luz. Hej xd

Edytowane przez Teksano
  • Like 3
  • Dziękuję 1

Napiszę tutaj to i inni się wypowiedzą.

Moim zdaniem genialna byłaby komenda !nominate która pozwalałaby svipom nominować trzy dowolne mapy z puli. Dwie byłyby generowane losowo, natomiast jedna mapa mogłaby być nominowana raz na 8h aby nie było monotonii. Wtedy mielibyśmy 3 mapy od graczy i 2 generowane losowo przez co unikniemy sytuacji gdzie do głosowania wpadają praktycznie tylko i wyłącznie jakieś nieciekawe lub trudne mapy. 

Komenda obowiązuje na 80% serwerów i sprawuje się dobrze, więc uważam że powinniśmy dać jej szanse i zobaczyć jak będzie użytkowana.

• Like 4

Dobra, nie grałem w tej edycji bardzo dużo ale się wypowiem.

-Dodanie nowych zabaw, obecnie jedyne wybierane zabawy to: cod, hs, wg i kd (Nie wiem, czy zabawa "latające scouty" by miała sens, bo i tak jakiś  tryhard by stał zamiast latać xD)

Będąc  przy kd to zmieńcie te bronie bo jak dostaje m249 i berretki to się odechciewa grać xD

-Tak jak napisał wyżej Erwin, losowanie by miało sens gdy jest więcej osób 

W dniu 6.02.2021 o 00:16, Zireael Jaskółka napisał:

+ no i może zaimplementowac tak dla rozmaicenia jakis głowny napis WARDEN (nad prowadzącym) jeśli jest taka możliwość.

-Nie wiem, czy napis nad wardenem  jest potrzebny. Można napisać !warden na czacie.

Dobra, chyba to tyle. Jedynie to mój pomysł na zmiany, nie każdy musi się z nimi zgadzać. Jak coś mi się przypomni to napisze.

• Like 3

• 3 tygodnie później...

-Dodać z powrotem chowanego , payday'a 

-Usunąć snowwara, większość graczy nie lubi tej zabawy i jak warden ją daje to ludzie zaczynają wychodzić z serwera.

Edytowane przez Kenor
  • Uwielbiam 5

Skoro chcecie nowej muzyczki do zabaw to zapraszam do proponowania ich tutaj wg wzoru:

Zabawa:

Link do muzyki:

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Jak juz @FreshMan wspomniał, dodałbym chowanego z powrotem, oczywiście z legendarna muzyka

bez tej nuty chowany nie ma sensu

edit: z reszta wystarczy zobaczyc komentarze pod ta piosenka, kazdy ja kocha 

Edytowane przez Bellow
  • Like 3
  • Smutny 1
  • Uwielbiam 1

nie wiem czy ma sens dodawac ta zabawe, byla to zabawa dla ct zeby nabic pieniadze i kupic sobie sprzet na nastepna runde

na ten moment kiedy wchodze do ct prowadzac w normalnym stylu stac mnie na ciezka praktycznie co runde, pomijajac to ze moge ja dostac w ramach buntow - wtedy kupuje speeda i jestem praktycznie nie do zabicia

• Like 2
  • Zmieszany 1

14 godzin temu, veqqqqqq napisał:

nie wiem czy ma sens dodawac ta zabawe, byla to zabawa dla ct zeby nabic pieniadze i kupic sobie sprzet na nastepna runde

na ten moment kiedy wchodze do ct prowadzac w normalnym stylu stac mnie na ciezka praktycznie co runde, pomijajac to ze moge ja dostac w ramach buntow - wtedy kupuje speeda i jestem praktycznie nie do zabicia

Zabawe zawsze można znerfić, np strażnik za znalezienie więznia dostaje respekt, albo mniej kasy. zabawa sama w sobie była spoko ale pamietam ze dużo osób dawało ją zeby mieć kase

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności