Root -_- 11,948 Posted March 20, 2018 Root Share Posted March 20, 2018 W tym temacie będą poruszane kwestie związane z klasą Siewca na serwerze New Diablo Mod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Red Eagle 2 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 Aktualny wygląd klasy + moje propozycje Siewca Zaglady Na (sm_skill) aktywuje Implikacje Energii - regeneracja HP (co 15 sekund) Na nożu ładuje wytrzymałość itemu (1/2 szans) Na Noz+R może wyciągnąć wyrzutnie rakiet + Do usunięcia/Zmiany? Sam nie wiem Ma wbudowane 8% na kradzież magazynku rywala (zyskujesz, rywal traci)Ma 10% na naćpanie wroga - zamieniłbym na ładowanie naćpania na nożu, max 2 na rundę, 6 sek Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Hades 60 Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 Wyrzutnia rakiet, nie dość że jest na nóż+r to jeszcze trzeba wycelować w przeciwnika. Kro jest w stanie wyciągnąć nóż wycelować w przeciwnika i nacisnąć r zanim nas zabije? Bez farta nieosiągalne. Można to zmienić np na: ładowanie na nożu fireballa 6s max 1, aby nie rzucał po 2 na raz, a skoro sm_skill zablokowane no to może już być to użycie na nóż+r regeneracja hp jak u druida (5hp co 3 sek) lub nekromanty (+35hp ładowane 5s na nożu) 1/9 na uderzenie piorunem (jak u demonologa lub sługi zniszczenia lecz z szansą a nie z użyciem sm_skill) 150% dmg przy strzale w głowę nieskończony magazynek lub cokolwiek innego, bo klasa nie jest mało grywalna dlatego że nie gra nią pół serwera tylko dlatego że trzeba zmienić wyrzutnię na coś innego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaahuuu 70 Posted April 13, 2018 Share Posted April 13, 2018 1-to by było za dobre 2-no niewiem bo trzecia klasa która regeneruje się co 3sek? 3-to dobry pomysł 4-za op, 1 strzał z glocka w głowe i umierasz 5-wyobraź se to z negevem/xm na eldorado czy na innych mapach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root -_- 11,948 Posted April 17, 2018 Author Root Share Posted April 17, 2018 Możecie zawsze podurzcić jakieś kombinacje dla rakiety, np: KUCAK+R? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MAUPISZON 90 Posted April 17, 2018 Share Posted April 17, 2018 Może to trudne lub nie możliwe co myślicie na sm_skill2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Hades 60 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 (edited) Muszą być kombinacje? Może +use, +attack, a jeśli musi być kombinacja to shift+mouse1 Jeżeli sm_skill2 nie przejdzie to jeszcze zostaje opcja implikacji energii na nóż+r a rakieta na sm_skill. Btw czy przeszkadza coś by zrobić i rakiete i implikację na sm_skill? Edited April 18, 2018 by _Hades Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomm 164 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 No jak zrobisz obie umiejętności na jeden bind to gdy będziesz się chciał wyleczyć implikacją energii to automatycznie użyjesz też rakiety ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Hades 60 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 3 godziny temu, ziomm napisał: No jak zrobisz obie umiejętności na jeden bind to gdy będziesz się chciał wyleczyć implikacją energii to automatycznie użyjesz też rakiety ... No i w tym rzecz że jest to rakieta, nie uzyjesz jak nie trafisz, wiec zadnego problemu z tym nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomm 164 Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 No ok, tu masz rację :). Ale w odwrotną stronę może działać. Jak chcesz kogoś zabić z rakiety to Ci się użyje implikacja, czyli zmarnowane użycie skilla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root -_- 11,948 Posted April 19, 2018 Author Root Share Posted April 19, 2018 W dniu 17.04.2018 o 21:33, Shadow #RoadToSilver napisał: Może to trudne lub nie możliwe co myślicie na sm_skill2? to nie miałoby sensu. Zawsze można spróbować z czymś w rodzaju przełącznik skill, ale czy to ma sens? Zaraz pojawi się masa innych klas, która chce to samo i dojdzie do sytuacji, w której ta rozgrywka znowu będzie jedną wielką kupą. Nie wiem czy to dobry pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Hades 60 Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 (edited) 22 godziny temu, ziomm napisał: No ok, tu masz rację :). Ale w odwrotną stronę może działać. Jak chcesz kogoś zabić z rakiety to Ci się użyje implikacja, czyli zmarnowane użycie skilla. Jak chcesz to zużyć? Skoro leczy to chyba dobrze że się użyje i jest zablokowane użycie gdy ma się full hp. @ziomm25hp co 15-20 sek jakoś tak Edited April 19, 2018 by _Hades Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomm 164 Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 5 godzin temu, _Hades napisał: Jak chcesz to zużyć? Skoro leczy to chyba dobrze że się użyje i jest zablokowane użycie gdy ma się full hp. Nie wiem ile ten skill regeneruje hp, ale załóżmy że nie masz 4 hp, bo spadłeś z jakiegoś domku czy co. Raczej skilla w takiej sytuacji nie będziesz chciał użyć tylko poczekasz, aż ktoś Ci zbije więcej hp. Nie widzę sensu w ustawianiu dwóch różnych umiejętności na jednym bindzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meroo 60 Posted October 22, 2018 Share Posted October 22, 2018 czesc klas posiada umiejetnosci atakujace wykorzystujace inteligencje. a grajac klasa typu zabojca nie mam szans na przetrwanie ataku piorunem od goscia ktory daje wszystko w inte mimo ze mam 200hp. malo tego odnawia mu sie to w 20s. moze by podniesc czas odnowienia wszystkich umiejetnosci do 35-40s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root -_- 11,948 Posted October 23, 2018 Author Root Share Posted October 23, 2018 @meroo Hm, a Siewca nie ma max 40 int? On zadaje z rakiety 65 DMG + 1.5*int. 1.5*40, to 60, a więc razem 65+60 = 125, a nie 200 Na pewno wpisałeś to w odpowiednim temacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaahuuu 70 Posted March 29, 2020 Share Posted March 29, 2020 (edited) Proponuje zamiast rakiety dac mu firebala pod nóz+r bo ta rakieta jest zbugowana i musisz jeszcze na nozu w kogos tym trafic co jest niewykonalne @-_- chodzi mi o efekt bo efekt rakiety się buguje a może w ten sposob moze się odbuguje bo jak nacelujesz na kogos i ten ktos ucieknie za sciane to ta rakieta daje "wh" bo lata ona za rywalem Edited April 5, 2020 by SharMx1337 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root -_- 11,948 Posted April 3, 2020 Author Root Share Posted April 3, 2020 @SharMx1337 fireball? Chodzi Ci o efekt tego wystrzału jak w fireball, ale nadal rakiete czy fireball? Jeśli sam efekt, to ok, nie ma problemu, bo dodawanie mu skilla z innej klasy jest bezsnesu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaahuuu 70 Posted April 18, 2020 Share Posted April 18, 2020 czy jest szansa oddzielenia cooldaownu rakiety i implikacji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root -_- 11,948 Posted April 19, 2020 Author Root Share Posted April 19, 2020 Czy jest aktualnie? Nie, jest wspólna z tego co pamiętam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaahuuu 70 Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 Przedwczoraj jak gralem była wspólna. Kiedy uzylem rakiety nie moglem uzyc implikacji bo mialem cooldown 20sec od razu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root -_- 11,948 Posted April 19, 2020 Author Root Share Posted April 19, 2020 Ta, już to sprawdziłem gdy poprawiałem Druida - wspólny cooldown Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaahuuu 70 Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 rakieta siewcy zadaje 65dmg a nie 100 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root -_- 11,948 Posted April 19, 2020 Author Root Share Posted April 19, 2020 @SharMx1337 a gdzie wyczytałeś, że zadaje 100 DMG? Wydaje mi się, że usunąłem wszystko z opisów na serwerze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yaahuuu 70 Posted April 19, 2020 Share Posted April 19, 2020 Na starej edycji tyle zadawał Link to comment Share on other sites More sharing options...
Root -_- 11,948 Posted April 19, 2020 Author Root Share Posted April 19, 2020 Wcześniej była to rakieta samonaprowadzająca, a więc miało to jeszcze jakiś sens. W tej rzucasz ją byle gdzie, więc jest "łatwiejsza", stąd 100 DMG nie miałoby sensu + zaktualizuje opis klas, bo tam nigdy nie było informacji o DMG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts