ckbs 11 Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Aura ofensywna dalej nie dziala testowalem dzisiaj o 1 w nocy z DeadShot'em. sposob jaki tesotwalem: -W jednej rundzie postrzelilem go bez aury zostalo mu 34 hp (sprawdzalismy na ilosci hp jakie zostalo a nie na zadanych obrazeniach) -W kolejnej wlaczylem aure i postrzelilem zostalo tez 34 hp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motoichi 3 Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 Tak to prawda sprawdzane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOJTASIK 82 Opublikowano 8 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2018 9 godzin temu, ckbs napisał: Aura ofensywna dalej nie dziala testowalem dzisiaj o 1 w nocy z DeadShot'em. sposob jaki tesotwalem: -W jednej rundzie postrzelilem go bez aury zostalo mu 34 hp (sprawdzalismy na ilosci hp jakie zostalo a nie na zadanych obrazeniach) -W kolejnej wlaczylem aure i postrzelilem zostalo tez 34 hp Według Karola to niemożliwe, ponoć sprawdzał, ja co mogłem, to zrobiłem. Może na ten temat więcej powie @-_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meroo 60 Opublikowano 15 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Znajdę gdzieś opis aur dla talica? co dokładnie daje aura ofensywna a co daje defensywna? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 18 Października 2018 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 W dniu 15.10.2018 o 08:21, meroo napisał: Znajdę gdzieś opis aur dla talica? co dokładnie daje aura ofensywna a co daje defensywna? Aura defensywna zmniejsza DMG otrzymywany, a ofensywna zwiększa DMG zadawany Jeżeli nie są podane wartości w opisie klasy lub rozwoju, to takich informacji nie udostępniamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaahuuu 70 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 proppnuje dodać mu za 20lvl +6hp za 30 +7hp za 40 +8hp itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Rozwiń proszę o co Ci chodzi, bo jeśli o aury, to one nie sa +DMG, a +% DMG 😕 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaahuuu 70 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Chodzi o takie cos jak na cod modzie czyli jak masz 20lvl to zamiast 5hp zmienia sie na 6 i np na 30lvl masz 7hl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Chyba się nie rozumiemy Talic ma aury. Na nich ma +DMG lub reduckję DMG, a ja się pytam czy chodzi CI oto by boostować te aury czy stałe, bo jak stale, to ja nie widzę sensu aur skoro gracz ma mieć stały dodatkowy DMG - będzie wtedy zawsze wybierał defensywną, a nie ofensywną aurę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaahuuu 70 Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 nie zrozumiales mnie 😕 chodzi mi o hp ktore on regeneruje po strzale w kogos. Nie chodzi mi o aury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 To by się kłóciło z jego rozwojem za manę, bo skoro i tka wbija to co level, to sam rozwój za mane jest bezsensu 😕 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaahuuu 70 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 moze by tak podbic mu z 5hp do 8? 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiiKuuT 8 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Mam pomysł na talica grał ktoś kgb na cod jak został na nowo wprowadzony to on dostawał hp za trafienie kogoś w ciało i w głowę to można coś takiego wprowadzić bo samo 5 hp za każdego hita jest takie sobie i można mu dać 10 hp za głowę a 5 hp za ciało tak jak jest teraz albo za każde np 10 statystyk do hp daje tobie plus tam nie wiem 1 hp do do 5 hp które zabiera bo w tym momencie jest to nie używana klasa przez graczy a ma ta klasa potencjał coś takiego było by spoko na talicu 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visteris3 11 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2020 I przydałoby się usunąć to że aura sie wyłącza co ileś tam sekund 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaahuuu 70 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 (edytowane) Przeciez leczenie przez hs ma juz diablo, a sami narzekacie na to ze duzo klas jest bardzo podobnych do siebie. 8hp za strzala bylo by lepsze tak samo wywalic mu aury i dodac mu po prostu 10% wiekszy dmg i 10% redukujesz 2ga opcja jest za mocna bo wyobraz sobie wyexpionego talica ktory za strzala ma np +20hp Edytowane 29 Kwietnia 2020 przez SharMx1337 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Co do HP przy strzale, ok, ale nie zamierzam wyrzucać mu aur i dawać mu coś stałego. Taką opcję ma już Druid na niedźwiedziu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamuiKirito 34 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 To mogę zaproponować coś takiego np by miał Aurę Defensywną lekko bardziej zbuffowaną i dać mu 15 redukcji na aurze i np +3 hp co hit nie było by za mocne a by jakoś talicowi pomogło wtedy za mane też można by było to ulepszyć z 3 do 5/6 np Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 18 godzin temu, KamuiKirito napisał: To mogę zaproponować coś takiego np by miał Aurę Defensywną lekko bardziej zbuffowaną i dać mu 15 redukcji na aurze i np +3 hp co hit nie było by za mocne a by jakoś talicowi pomogło wtedy za mane też można by było to ulepszyć z 3 do 5/6 np Stały DMG odpada, bo strzelić można w noge, brzuch, itd, więc DMG będzie zerowy przy rozwoju zręczności Co do reszty oraz ulepszenia defa, lecz pod względem aktualnych procentów - zapraszam reszte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaahuuu 70 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Ja proponuje 7hp za trafienie, talica aury dawały by o 25% redukcji dmg i 25% wiekszy dmg bo jak narazie aury nic szczególnego nie dawają 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 14 Maja 2020 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Czy ktoś jeszcze chciałby się w tej sprawie wypowiedzieć? Pytam by nie było później komentarzy, że wchodzi coś "pod kogoś", bo jedna osoba skomentowała, a reszta miała gdzieś, bo to nie jej klasa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaahuuu 70 Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 nikt nie gra tą klasą dlatego kazdy ma to gdzies xd a sama klasa malogrywalna zobacz sobie to np na statach czy ktos nie gral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shrek 14 Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Myślę, że mojego doświadczenia z gry Taliciem na tym serwerze jest wystarczająco, aby zabrać głos w powyższej sprawie. Talic na niskich levelach jest bezużyteczny i pozornie ratuje go jedynie wysoki poziom postaci, kiedy to masz ulepszone wystarczająco statystyki. Na aury nie ma co liczyć, bo to jest jakoś +1/-1 dmg obrażeń/redukcji aktualnie. Suma sumarum, zostaje nam klasa, która nic nie robi, ma aury gorsze niż pasywa Scavengera - który to nie zapominajmy - może jeszcze się odrodzić. W każdym razie wracając - Taliciem gramy pod aury i spróbuję podać swoją propozycje zmian, takcih aby to właśnie granie pod aury było główną mechaniką tej postaci: Cytat Opcja ofensywna - aura: - docelowo granie pod adrenaline (+ ZADAWANE DMG) + siłe (HP) - aura wyjściowo niech daje nie przelicznik punktowy na dmg tylko zwiększenie obrażeń o wyjściowy % używanej broni, (tj. przykładowo jeśli M4A1zadaje 25 dmg na strzał, to niech aura daje nam 20% z 25 dmg, które ta broń zadaje czyli 5 dmg). Tym sposobem otrzymujemy optymalizacje zarówno broni o niskich dmg (dgl nie będzie zadawać po 250 dmg) jak zarówno broni mocniejszych jak AWP (20% ze 140 to już 28 dmg czyli zadajemy 168 na strzał, dzięki czemu możemy zniwelować statystyki przeciwnika, który daje sobie w siłe [+HP], czy też robić sprawniej misje z AWP). - NOWOŚĆ! W pasywie zamieniłbym leczenie +6hp (stan na 19.05.2020) na WAMPIRYZM podczas strzału (czyli możliwość dodania HP ponad swoje 100%, które się ma na starcie). Nawet kosztem utraty z pasywy zwiększonej szybkości na nożu. Cytat Opcja defensywna - aura: - docelowo granie pod zręćżność/redukcje (- OTRZYMYWANE DMG) + siłe (HP) - zamiana aury z punktowej na -%OTRZYMYWANYCH OBRAŻEŃ tak samo jak to ma miejsce w wyżej opisanym przypadku z aurą ofensywną (tj. dostajesz wyjściowo za 140, ale masz aure, która redukuje 20% czyli 28 dmg czyli dostajesz, za 112). - NOWOŚĆ! Zwiększony przelicznik szybkości strzału np. 1,5-2x. Jeśli w ciągu sekundy z M4A1 (przykładowo) mogę wyrzucić 3 strzały, to niech przelicznik na tej aurze da mi możliwość zrobienia w sekunde 6 strzałów. Wydaje się to byc dużą zmianą, ale zauważ - w tym przypadku jesteś bardziej postacią do gry w zwarciu, nie boostujesz zadawanego dmg tylko przyjmujesz rolę tanka, który jest w stanie uleczyć się celnymi, trafionymi (6HP to de facto małe leczenie, gdy ktoś Ci walnie piorun za 140), a jednocześnie zredukować zadane CI obrażenia, co idealnie łączy się z innymi itemami oraz wprowadza zupełnie nową mechanike dla tej postaci (którą chciałem osiągnąć grając, ale potrzebowałbym chyba ze 100 lvl). (#edit - Za pewne pojawi się pytanie a co z P90? A no to, że P90 ma ograniczoną ilośc naboi, które skończą się 2x szybciej, niż normalnie oraz zadaje małe obrażenia, niemniej jednak nasuwa się na myśl zablokowanie itemu nieskończonego magazynka na tej klasie) Podsumowanie: Jak już wspomniano, niektóre klasy czy bronie zadają ogromne obrażenia jednorazowo, w związku z czym taki Talic, w porównaniu do np. Scavengera, który może cofnąć się na resp czy Druida, który ma na fiolke +80HP, nie jest w ogóle klasą mogącą stawić opór. Doskonale rozumiem, że nie ma klasy idealnej i każda klasa powinna mieć swoją kontrę, ale moment, w którym na Talic kontrą jest wszystko jest... słaby. Wymienione przeze mnie zmiany prowadzą do wykorzystania nowych itemów, run czy nawet statystyk w sposób dotychczas nieznany co na pewno sprawi, że gra będzie bardziej dynamiczna! Zapraszam do dyskusji. PS. Podane wartości % czy punktowe są czysto subiektywne i oczywiście, podlegają dyskusji - miały jedynie na celu pokazać zamysł nowej mechaniki postaci. Edytowane 19 Maja 2020 przez Shrek 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaahuuu 70 Opublikowano 21 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 zgodze sie że talic na starcie jest slaby ale kiedy zdobędziesz rune +wyssysanie hp to ta klasa jest kocurem, nie zapomnijmy tez ze klasa jest moblina bo ma wiekszego speeda ktory duzo daje grając np p90. Ale racja samo 5hp+ to za malo tak samo jak aury ktore nic w zasadzie nie dają wiec ja bym mu dał; 8hp+ oraz aury to by byly 20% dmg/redukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shrek 14 Opublikowano 21 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 3 godziny temu, Yaahuuu napisał: zgodze sie że talic na starcie jest slaby ale kiedy zdobędziesz rune +wyssysanie hp to ta klasa jest kocurem, nie zapomnijmy tez ze klasa jest moblina bo ma wiekszego speeda ktory duzo daje grając np p90. Ale racja samo 5hp+ to za malo tak samo jak aury ktore nic w zasadzie nie dają wiec ja bym mu dał; 8hp+ oraz aury to by byly 20% dmg/redukcji Najbardziej odczuwalne wg mnie są momenty gdy dostajesz jednorazowo duży DMG (AWP, piorun, rakieta, kula, inferno etc.), bo zanim zaczniesz strzelać do wroga i nadrabiać stracone punkty HP to w większości przypadków wystarczy 1-2 strzały przeciwnika i leżysz. Co najważniejsze - aktualna redukcja obrażeń, załóżmy 5 pkt DMG jest znikomą pociechą w perspektywie dostanie ww. dużego dmg (nie chroni przed tym, a statystyki/aura jednak została w to zainwestowana). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Nie bardzo rozumiem o co Wam chodzi Talic ma 25% + rozwój dla aur, więc to czy go ktoś atakuje AWP czy pistolecikiem nie zmienia dużo dla samego DMG, bo i tu i tu odbija 25% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi