Bartex_ 32 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 13 minut temu, Polaczek1337 napisał: Zmiana misji "Zdobądź 150 lvl" na jakiś mniejszy ponieważ dosyć ciężko wbija się ten level po zakończeniu wszystkich misji. Osobiście musiałem zrobić misję VIP (około 10) żeby zdobyć 150 w 3 dni Moja propozycja to zmiana tego na 125 albo 130 taki był zamiar ten misji ma ona spowolnić was i speedrunowie 201 lvla dla mnie to jeszcze wypadaloby zwiekszyc ten lvl 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyuu 190 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 11 minut temu, Polaczek1337 napisał: Zmiana misji "Zdobądź 150 lvl" na jakiś mniejszy ponieważ dosyć ciężko wbija się ten level po zakończeniu wszystkich misji. Osobiście musiałem zrobić misję VIP (około 10) żeby zdobyć 150 w 3 dni Moja propozycja to zmiana tego na 125 albo 130 Tutaj się zgodzę, grając po 8-10 godzin dziennie dałem rade wbić ledwie 8-10 poziomów. Misji może bym nie zmieniał, ale zmieniłbym przelicznik expa na tym poziomie. Na lvl w okolicach 125-150 potrzeba około 20k expa na wbicie JEDNEGO poziomu. Przy ulepszonym klanie na maxa dostajemy jedynie 70xp za killa. @Mahesvara2 Trzeba tutaj coś zmienić, bo za dużo męczenia jest z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyuu 190 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 1 minutę temu, Bartex_ napisał: taki był zamiar ten misji ma ona spowolnić was i speedrunowie 201 lvla dla mnie to jeszcze wypadaloby zwiekszyc ten lvl Rzecz w tym, że grając codziennie po tyle godzin, wbiłem 201lvl po około 3 tygodniach. Dla graczy którzy grają o wiele mniej ciężko jest wbić jakiś sensowny poziom, aby dorównać innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DraY 282 Opublikowano 22 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 5 minut temu, Nyuu napisał: Rzecz w tym, że grając codziennie po tyle godzin, wbiłem 201lvl po około 3 tygodniach. Dla graczy którzy grają o wiele mniej ciężko jest wbić jakiś sensowny poziom, aby dorównać innym. Panowanie, ale to właśnie na tym polega, żeby wbijać długo lvl. Reset był 6 marca z tego co widzę, a wczoraj wbiłeś 201lv @Nyuu, czyli jakieś 16 dni to i tak w moim odczuciu za szybko. Nikt też nie każe grać po 8h dziennie, przez 3-4 tygodnie. To już jest decyzja poszczególnych graczy, żeby speedrunować edycję. Dodatkowo kto powiedział/wyuczył zachowania, że więcej osób musi wbić bardzo wysokie poziomy. Kiedyś na edycję od jednej do może trzech osób wbijało wysokie lvl i nikt nie robił problemu. Czasami nawet tylko osoba, co wygrała edycję przekroczyła barierę 130-150lv. Było to coś wyróżniającego, że konkretne osoby były dobre(nie zawszę :P) i poświęciły więcej czasu na granie niż reszta graczy. To samo tyczy się samych zadań, one też nie muszą być wykonane przez każdego gracza. Jednej osobie się uda je ukończyć, a drugiej już nie. Dlatego uważam, że wszystko jest w porządku i nie ma co zmieniać. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1nlay 18 Opublikowano 27 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Zrobienie widocznego komunikatu komendy "/wymien" dla osoby która dostaje propozycję wymiany. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1nlay 18 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Proponuję dodać do regulaminu notkę "Zakaz rzucania granatów z respa do respa przed 1:45". Gra np. na wiocha i ktoś spamuje tajemnicą generała 1/2 na początku rundy jest dość irytujące 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahesvara 904 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 12 minut temu, F1nlay napisał: Proponuję dodać do regulaminu notkę "Zakaz rzucania granatów z respa do respa przed 1:45". Gra np. na wiocha i ktoś spamuje tajemnicą generała 1/2 na początku rundy jest dość irytujące Przemyśle to jeszcze 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1nlay 18 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) Proponuję wyrzucić misję " Zabij 4x na flashu". Z racji, że Vipy na start nie mają flashy, a zestawu granatów praktycznie nikt nie kupuje, nikt nie flashuje na mapie. Misja powinna się nazywać " Czekaj na mefedron, flashuj sobie na początku rundy 4 razy z nadzieją, że mefedron siądzie" Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez F1nlay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahesvara 904 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Nie wszystkie misje mają być łatwe do zrobienia że na 1 mapie 3-4 misje zrobisz muszą być trudne też żeby ten XP i lvl nie kończył się tylko na misjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1nlay 18 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) 7 minut temu, F1nlay napisał: Nie wszystkie misje mają być łatwe do zrobienia że na 1 mapie 3-4 misje zrobisz muszą być trudne też żeby ten XP i lvl nie kończył się tylko na misjach Tak, ale misja mija się z celem. Ta misja nie jest trudna, tylko denerwująca. Misję "zapychające" jak zdobądź X exp, lub X $ - są tymi, które są "trudne, spowalniające exp" Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez F1nlay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Właściciel Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Tylko że misji typu Zdobądź XP/Poziom, etc nie można pominąć, a to z Flash już tak. Chdozi oto by te trudne/mozolne/wkurwiające, gracze mogli sobie pominąć. Każdy wybierze co dla niego jest taką misją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Właściciel Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 15 minut temu, Sakku napisał: Ja bym przerzucił info odnośnie misji wyświetlanie po komendzie /misje na prawą stronę bądź lekko obniżył całość aby górna linijka nie zlewała się z ilością $$. Aktualnie idealnie jedno z drugim się zlewa, przez co trzeba się domyślać postępu w misjach To jak wygląda menu zależne jest od rozdzielczości ekranu, a więc u Ciebie może najeżdżać, a u kogoś innego nie + menu z gry jest zawsze po lewej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahesvara 904 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 ja mam tak i tu dużo brakuje żeby coś zasłaniało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QubekAthlet 43 Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) Dodanie w sklepie za monety: Zmienjszona grawitacja 10monet. Na runde Edytowane 4 Maja 2021 przez QubekAthlet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanzkie 14 Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 #Losowanie #Vip #Premium Hejo 🖐️ Może by dodać raz na kilka dni losowanie darmowego VIP/PREMIUM na np. kilka dni, niezależne od zabójstw. Po prostu zwykłe losowanie. Załóżmy w każdy poniedziałek czy częściej o danej godzinie. Nawet wygranie jednodniowego premium pozwoli "liznąć" profitów za tym idących dla nowych graczy lub tych, którzy wahają się to kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DraY 282 Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Hanzkie napisał: #Losowanie #Vip #Premium Hejo 🖐️ Może by dodać raz na kilka dni losowanie darmowego VIP/PREMIUM na np. kilka dni, niezależne od zabójstw. Po prostu zwykłe losowanie. Załóżmy w każdy poniedziałek czy częściej o danej godzinie. Nawet wygranie jednodniowego premium pozwoli "liznąć" profitów za tym idących dla nowych graczy lub tych, którzy wahają się to kupić Dopiero, co zaczęto ograniczać darmowe VIPY, ponieważ było ich za dużo i osoby, które je zakupiły nie były wstanie grać na początku edycji, a ty chcesz znowu rozdawnictwo wprowadzać na serwer(które de facto dalej jest na serwerze). Jestem na NIE Edytowane 4 Maja 2021 przez DraY 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahesvara 904 Opublikowano 4 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 2 godziny temu, QubekAthlet napisał: Dodanie w sklepie za monety: Zmienjszona grawitacja 10monet. Na runde Zmiejszona grawitacja to tylko niepotrzebnie zapchanie i dodanie czegoś czego i tak nie będą kupować po za tym grawitacja może się zbugować wchodząc np. na drabinę to wtedy znika ci ta mniejsza grawitacja dlatego też nie ma w żadnej klasie mniejszej grawitacji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahesvara 904 Opublikowano 5 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2021 @Talibb - Na propozycje map, perków, klas są osobne działy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QubekAthlet 43 Opublikowano 20 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Co wy na to aby zrobić na małych mapach granaty od 1:45 ponieważ z tego co jest aktualnie na wyzszych lvl amadeusze bija dosc sporo i nie mozna na paru mapach wyjsc z respa a juz dostaje sie HE na twarz. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktusek1831 20 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2021 (edytowane) Proponuje zrobić jakąś uproszczoną instrukcje dla nowych graczy. Instrukcja wyświetlałaby się po wejściu na serwer. Widać jak wchodzą nowi gracze i nic nie łapią, czasem ktoś zapyta ale nawet nie wiedzą że jest coś takiego jak sklep. Coś w takim rodzaju widziałem na 1.6, taka ulotka przed wyborem CT/T Witaj na COD modzie, istnieją tu klasy do wyboru które posiadają swoje umiejętności i przypisane bronie, klasy levelują do maksymalnego 200 poziomu. /klasa - aby wybrać /klasy - aby przeczytać opis klas Perki to dodatkowe umiejętności które zdobywa się za zabójstwa lub zakup w sklepie /sklep lub na rynku /rynek, możesz mieć tylko jeden perk w tym samym momencie. Aby używać perku lub umiejętności klasy zbinduj w konsoli ` komendy..... tralala zapraszamy na forum.... I koniecznie dodać informacje o możliwości ściszenia muzyki /RES, ewentualnie dodatkowo ustawić 50% głośności na start. Oczywiście troszke rozbudować instrukcje, dać ją w ładnej ramce itp, krótka, prosta, ale żeby każdy kto wejdzie od razu wiedział co to za serwer i o co chodzi Edytowane 4 Czerwca 2021 przez kaktusek1831 1 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mahesvara 904 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 @-_- zobaczy czy coś się da zrobić z tego, bo mi się wydaje że nie bardzo i może już lepszym rozwiązaniem było by żeby wyskakiwało każdemu na czacie jak jeszcze klasy nie wybrał info w stylu Wpisz !menu żeby dowiedzieć się o co chodzi w codmodzie, coś na taki wzór bo wiadomo że jest !menu gdzie już masz wypisane info potrzebne do gry tylko pewnie mało kto z nowych wpisuje to 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sticzu 123 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Można też zrobić np. komendę !opis i tam wrzucić te informacje co podał Kaktus, listę komend itp. + wyświetlanie się na czacie jak się wejdzie na serwer "wpisz !opis, aby dowiedzieć się więcej o serwerze" i chyba będzie git. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luiso 10 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Moim zdaniem fajny pomysł podrzucił tez Xtrii ostatnio, żeby wszystkie perki pod komenda /perki posegregować alfabetycznie. Myśle, ze ułatwiłoby to znacznie ich szukanie 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stejczu 51 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Widziałem na jakimś serwerze takie coś i jest to imo ciekawe (ale nie wiem czy możliwe tutaj do zrobienia). Odtwarzanie własnej, wybranej na serwerze piosenki mvp z bazy nie wiem... 30 nutek? Fajnie po ugranej rundzie usłyszeć swoją muzyczkę, a po drugie obecna lista jest, nie oszukujmy się, dość uboga. 1 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 886 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Właściciel Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 W dniu 5.06.2021 o 00:36, kaktusek1831 napisał: Proponuje zrobić jakąś uproszczoną instrukcje dla nowych graczy. Instrukcja wyświetlałaby się po wejściu na serwer. Widać jak wchodzą nowi gracze i nic nie łapią, czasem ktoś zapyta ale nawet nie wiedzą że jest coś takiego jak sklep. Coś w takim rodzaju widziałem na 1.6, taka ulotka przed wyborem CT/T Witaj na COD modzie, istnieją tu klasy do wyboru które posiadają swoje umiejętności i przypisane bronie, klasy levelują do maksymalnego 200 poziomu. /klasa - aby wybrać /klasy - aby przeczytać opis klas Perki to dodatkowe umiejętności które zdobywa się za zabójstwa lub zakup w sklepie /sklep lub na rynku /rynek, możesz mieć tylko jeden perk w tym samym momencie. Aby używać perku lub umiejętności klasy zbinduj w konsoli ` komendy..... tralala zapraszamy na forum.... I koniecznie dodać informacje o możliwości ściszenia muzyki /RES, ewentualnie dodatkowo ustawić 50% głośności na start. Oczywiście troszke rozbudować instrukcje, dać ją w ładnej ramce itp, krótka, prosta, ale żeby każdy kto wejdzie od razu wiedział co to za serwer i o co chodzi Wszystkie komendy, menu, etc powinny znaleźć się w !menu i do tego będziemy dążyć (czekam aż opiekun podrzuci poprawkę) Co do pomocy dla nowych graczy, to Po stronie gracza, gdy wejdzie na serwer i minie freeze, a gracz nie będzie miał klasy, wyświetli mu się aż do wywołania kolejnego eventu z gry lub po wybraniu klasy 6 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi